Stránka 4 z 12 PrvníPrvní 12345678 ... PosledníPoslední
Výsledky 76 až 100 z 276

Téma: Jednoduchý návod na vyšší sadu násobičů

  1. #76

    Standardní

    Citace Původně odeslal jagoro
    Jestli dobře rozumím tomu, o čem se tady píše a obrázkům, tak když propojím drátkem ty dva piny pro přemapování, stačí mi potom přepínat switchem na MB jednotlivé hodnoty, např 6x = 13 (13,5;14??), 7x = 15 apod.?
    ...teoreticky ANO, vyskusaj a potom sa s nami podel o skusenosti
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  2. #77

    Standardní

    premapovaval som nasobice na thb0 1700 na mojom starom abite. robil som to podla navodu z pretaktovanie.sk. premapoval som nasobic na 15 a este pred tym som nastavil autodetekciu v biose a naskocilo mi to ako 12.5. skusil som 12 a naskocilo to ako 16 a 12above naskocilo ako 16.5. Skusal som rozne nasobice dokonca mi to raz nabehlo ako 272 Mhz. Tak teraz som z toho jelen, preco tie nasobice su uplne rozhadzane. Ved ked to zadratujem na 15 a hodim v biose default tak by malo nabehnut 15 a nie ako 12.5. Nevie niekto cim to moze byt? Teraz facham na 2200 Mhz 16.5*133 pri 1,55 V a je to stable co je celkom pekne ale chcem mat istotu ze sa mi tam nieco dosledkom spatneho zapojenia neprehrieva.
    Dell Inspiron 1520

  3. #78

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    chcem mat istotu ze sa mi tam nieco dosledkom spatneho zapojenia neprehrieva.
    ...o com

    ...a mimochodm dratoval si CPU alebo socket
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  4. #79

    Standardní

    2 iGor: dratoval som socket. v skratke: v biose som nastavil autodetekciu,
    zadratoval som to podla navodu na nasobic 15. pustil som to a nabehlo to ako 1667 Mhz teda kde je zrada ked fsb mam na 133 tak nasobic je 12.5 a mal by byt 15. potom skusal v biose menit nasobice a vyslo mi toto
    12 v biose = 16 procik, 12above v biose = 16.5 procik. Chapes co ma zaujima? Preco tie nasobice nesuhlasia.
    Dell Inspiron 1520

  5. #80

    Standardní

    ...tak to neviem, ja som tiez dal v biose default multiplier, ale FSB som dal na 100MHz aby som to nemusel delit na kalkulacke a fungovalo mi to tak ako som zakreslil v tom obrazku na 5-tej strane tohoto threadu

    ...ked tak to skus este predratovat, aj ked viem, ze je to piplacka furt sa hrat s coolerom
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  6. #81

    Standardní

    tak co som nato pozeral tak tu paticu pinov mam nastavenu dobre. akurat ten jeden spoj s tou sipkou je na obrazku zapojeny smerom doprava a ja ho mam smerom dolava. nemalo by to byt jedno na ktore vcc to pripojim. ci na to vlavo alebo vpravo?
    Dell Inspiron 1520

  7. #82

    Standardní

    ...zapoj to tak jak je to na tom obrazku - tak jak to mas ty by malo byt na odomknutie cpu s orig. multiplikatorom 13x a viac
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  8. #83

    Standardní

    2 iGor: dik za radu. dam vediet ci to funguje.
    Dell Inspiron 1520

  9. #84

    Standardní

    tak som to skusil premapovat podla tvojho navodu a nefungovalo to. ked som zapojil iba tu paticu bez toho pre premapovanu sadu tak to sice slo ale nasobice boli podmapovane, tj. este nizsie ako povodne. ked som k tej patici pridal aj ten na premapovanu sadu tak to vobec nenabehlo. tak som skusil len ten na premapovanu sadu bez tej patice a mozem menit multiplikator v biose podla tej tvojej tabulky. ako default mi to nabehlo ako 2000 Mhz a potom presne jak to mas napisane pod 11 mam 17 pod 11.5 mam 19 a atd. a to vsetko bez toho aby som musel predratovavat socket proste len zmenim v biose multiplikator podla tej tvojej tabulky. tak si myslim ze lepsie to uz nebude.
    Dell Inspiron 1520

  10. #85

    Standardní

    ...no ja som to dratoval len komplet, cize spojenie pre premapovanu sadu+ostatne spoje hlavne kvoli ludom, co v BIOSe nemozu menit multiplikator a toto je jedina moznost
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  11. #86
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...takze, po 4 dnoch volna som nas5

    ...skusal som doplnit premapovanu sadu nasobicov, co sa mi vsak uplne nepodarilo -> chybaju mi dva nasobice (lebo s nimi sa mi PC nerozbehlo) a tiez som zaznamenal nasobice z normalnej sady pri dratovani hlavne pre majitelov Duronov

    ...dratovanie som skusal aj s odomknutym Duronom1100 (ceruzkou spojene mostiky L1) a funguje to v pohode
    ...mal som doma aj Palomino XP1800+, ktore nebolo odomknute a kedze nemam doma el-vodivy lak, tak mi dratovanie nefungovalo

    ...doplnena schema:
    pocuj, ten prepoj co ma soznaceny "len pre premapovanu sadu nasobicov" nemas nahodou oznaceny "opacne" , t.j. ze ten prepoj tam ma byt len pre "standardnu sadu" - teda aspon ja som povodne na mojom XP1700+ prepalil dva krajne mostiky L3 cim som jednak ziskal "premapovanu sadu" a jednak "natvrdo" nasobic 15x , ale po kupe novej dosky (ECS s SiS746) som potreboval prehodit naspät "standardnu" sadu, tak som ten mostik o ktorom pisem znovu spojil prepojkou na patici a ide mi teraz "standardna sada"
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  12. #87
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    FUNGUJE uz NIEKOMU zvysovanie Voltaze pomocou dratovania v sockete ? ... nutne by som potreboval tak 1,7 az 1,75V (ideal 1,725V )
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  13. #88

    Standardní

    Citace Původně odeslal Marcelino
    FUNGUJE uz NIEKOMU zvysovanie Voltaze pomocou dratovania v sockete ? ... nutne by som potreboval tak 1,7 az 1,75V (ideal 1,725V )
    pomocou dratovania to musi fungovat 100%, ja som skusal letovanim drotikov na zadnu stranu MB/socketu a islo jak malo.
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

  14. #89

    Standardní

    Citace Původně odeslal Marcelino
    pocuj, ten prepoj co ma soznaceny "len pre premapovanu sadu nasobicov" nemas nahodou oznaceny "opacne" , t.j. ze ten prepoj tam ma byt len pre "standardnu sadu" - teda aspon ja som povodne na mojom XP1700+ prepalil dva krajne mostiky L3 cim som jednak ziskal "premapovanu sadu" a jednak "natvrdo" nasobic 15x , ale po kupe novej dosky (ECS s SiS746) som potreboval prehodit naspät "standardnu" sadu, tak som ten mostik o ktorom pisem znovu spojil prepojkou na patici a ide mi teraz "standardna sada"
    ...nie je to zakreslene dobre -> nedaval by som to sem keby som to nemal vyskusane
    ...ta prepojka o ktorej pises by mala byt na "spristupnenie" nizsich nasobicov pri CPUs s premapovanou sadou vid posty pred tvojim prispevkom
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  15. #90
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    Citace Původně odeslal Marcelino
    pocuj, ten prepoj co ma soznaceny "len pre premapovanu sadu nasobicov" nemas nahodou oznaceny "opacne" , t.j. ze ten prepoj tam ma byt len pre "standardnu sadu" - teda aspon ja som povodne na mojom XP1700+ prepalil dva krajne mostiky L3 cim som jednak ziskal "premapovanu sadu" a jednak "natvrdo" nasobic 15x , ale po kupe novej dosky (ECS s SiS746) som potreboval prehodit naspät "standardnu" sadu, tak som ten mostik o ktorom pisem znovu spojil prepojkou na patici a ide mi teraz "standardna sada"
    ...nie je to zakreslene dobre -> nedaval by som to sem keby som to nemal vyskusane
    ...ta prepojka o ktorej pises by mala byt na "spristupnenie" nizsich nasobicov pri CPUs s premapovanou sadou vid posty pred tvojim prispevkom
    heh, tak potom je to jasne - iba som nepochopil tu "inverznu" logiku toho napisu ...
    ...ak si precitas co som sa snazil napisat , tak aj ja som tvrdil a mam to odskusane (teraz tak bezim), ze ta prepojka je nutna na spristupnenie nizsich nasobicov (standardna sada)
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  16. #91

    Standardní

    Citace Původně odeslal Marcelino
    heh, tak potom je to jasne - iba som nepochopil tu "inverznu" logiku toho napisu ...
    ...jj dalo sa to napisat aj inak este ze si rozumieme
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  17. #92

    Standardní

    Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    Citace Původně odeslal jagoro
    Jestli dobře rozumím tomu, o čem se tady píše a obrázkům, tak když propojím drátkem ty dva piny pro přemapování, stačí mi potom přepínat switchem na MB jednotlivé hodnoty, např 6x = 13 (13,5;14??), 7x = 15 apod.?
    ...teoreticky ANO, vyskusaj a potom sa s nami podel o skusenosti
    Právě že jenom teoreticky , ještě že jsem do toho zatím nehrabal - viz poslední dva příspěvky v tomto threadu... Mám totiž dosud "standardní sadu" a myslel jsem, že tak získám tu vyšší. A ejhle, ono je to obráceně!

  18. #93

    Standardní

    ...nepochopil si tie posledne posty, ale dobre

    ...je to vyskusane aj prakticky ked zadratujes tie dva piny co su na tom obrazku a mas dosku ktora vie menit multiplikator, tak nemusis dratovat tie ostatne piny a multiplikator zmenis bud DIPami alebo jumperami alebo v BIOSe podla moznosti dosky, samozrejme zadavas v spodnej-normalnej sade a doska to prehodi do premapovanej sady
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  19. #94

    Standardní

    ...ze ta prepojka je nutna na spristupnenie nizsich nasobicov (standardna sada)... píše Marcelino. Tak jsem asi hlúpy, protože já chci získat vyšší sadu násobičů, konkrétně mi jde o 14x. Tak mám to propojit nebo ne?

  20. #95
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    Citace Původně odeslal jagoro
    ...ze ta prepojka je nutna na spristupnenie nizsich nasobicov (standardna sada)... píše Marcelino. Tak jsem asi hlúpy, protože já chci získat vyšší sadu násobičů, konkrétně mi jde o 14x. Tak mám to propojit nebo ne?
    ta jedna sipkou vyznacena prepojka je na spristupnenie nizsej sady nasobicov tzv. "standardnej" sady

    a ak ju tam nedas , tak dratovanim ostatnych prepojok ziskas "premapovanu" sadu t.j. vyssie nasobice 13x az 24x
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  21. #96

    Standardní

    ...ne-ne-ne, ak som chcel pouzivat premapovanu sadu, tak som musel prepojit prave to prepojenie oznacene sipkou
    ...ak som len dratoval tie ostatne prepoje tak som menil nasobice v spodnej sade-to iste ako keby som to menil v BIOSe
    ...a ak som to predratoval to prepojenie o ktorom sa tu bavime, tak som dostal premapovanu sadu

    2jagoro:
    ...nejak som si nevsimol co mas za dosku, ale ked v biose nastavis na multiplikator AUTO a socket zadratujes podla toho obrazku samozrejme vratane toho prepojenia oznaceneho sipkou tak ti CPU nabehne na 100% na multiplikator 14x
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  22. #97
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Cabaj-Čápor, SR
    Příspěvky
    850
    Vliv
    237

    Standardní

    no tak potom ten prepoj prehodi opacnu sadu nasobicov nez mas aktualne na procaku,
    ...pretoze ja som HW upravil procak - prepalil som krajne 2 prepoje L3 na procaku, cim som ziskal natvrdo XP2400+ t.j. 15x133 ....
    ... a teraz som na novej doske chcel rozchodit FSB vyssie 166 a vyssie a preto som potreboval naspat "standardnu sadu" 5x az 12,5x a DOSIAHOL som to SPOJENIM toho nestastneho "sipkou oznaceneho" prepoja...

    tak a teraz sa z toho vysomarme ...
    Abit NF7-S, XP1700+@2400+(10x200) 1,78V, pasiv Tt SilentTower, Sparkle 6600 +pasiv Tt Schooner, 2x512MB DDR400CL2,5 , 80GB Seagate Barracuda PATA, CDRW Teac552, DVD Teac, DVDRW NEC3520A, mod. Eurocase, mod.zdroj 400W+120cmFan, Eizo L568

  23. #98

    Standardní

    Jo, tak už je mi to jasný . Asi to Marcelino vystihl: půjde o přehození stavu. Poněvadž nemám přepáleného nic, propojím to a budu na horní sadě. Ale protože to nechci dělat dvakrát, počkám až budu mít lepší zdroj, chci ENERMAX 430 W. Už teď mám 4.811 a 12,4 V a to jedu na 1,775 Vcore, 12,5x170. Při 14x170 se asi zvýší odběr a já bych nerad přišel o nějaký komponent kvůli nízkému napětí.

  24. #99

    Standardní

    Citace Původně odeslal Marcelino
    no tak potom ten prepoj prehodi opacnu sadu nasobicov nez mas aktualne na procaku,
    ...pretoze ja som HW upravil procak - prepalil som krajne 2 prepoje L3 na procaku, cim som ziskal natvrdo XP2400+ t.j. 15x133 ....
    ...no to som i povodne myslel aj ja, ale pozri na stranu 5, kde sme to preberali s ogre1 a on pise,ze ma original XP2400+

    ...ja som nastastie nijak "neprznil" procak a ani sa nechystam, tak fakt nemozem potvrdit alebo vyvratit ako to funguje u takychto CPU s premapovanym multiplikatorom
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  25. #100

    Standardní

    nevite negdo jak odemknout procak pomoci tech pinu na patici? uz jsem ty L1 zkousel pajet tak hodinu a ty sracove jsou tak maly ze ten cin na nich nechce drzet(nechce se mi to delat lakem abych si neudelal nepodarok)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  3. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •