Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: multimonitor system

  1. #1
    Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Založen
    15.03.2005
    Bydliště
    Golčův Jeníkov
    Věk
    39
    Příspěvky
    1 460
    Vliv
    207

    Standardní multimonitor system

    Zdravim,

    do teto sekce jsem zatim prispivat prilis nemusel pac win moc casto nepouzivam, ale nedavno jsem si rekl, ze bych mel hrat vic pocitacovych her a tak jsem si poridil PC s vistama 64bit. Zatim celkem no problem, ale ted jsem se rozhodl, ze si k tomuhle kompu pripojim jeste jedem monitor (ktery jinak pouzivam se svym primarnim PC) a od te doby nevychazim z udivu.

    Jednak nejnovejsi whql nvidia drivery si nedokazi zapamatovat nastaveni monitoru (rozliseni a pozici). Tak jsem si stahnul stahnul nejake starsi (radu 197) a ta si to dokaze zapamatovat, ale nedokaze prehodit pozici monitoru (vlevo/vpravo).
    Pak jsem se dostal jeste do vetsiho soku, kdyz jsem zacal zkoumat, jak spustit na sekundarnim monitoru hru a ze ono to pry nejde.

    Pak jsem samozrejme objevil prg. ultramon, ktery vsechny problemy resi, ale stoji 40USD.

    Takze tedy muj dotaz. Lze nejak rozumne ve win vice monitoru bez ultramonu -- tedy presouvani oken mezi monitory klavesovou zkratkou (nebo aspon cudlikem na liste oken) a spusteni her na sekundarnim monitoru (to technicky ani ultramon neumi -- ten jen prenastavi primarni/sekundarni monitor a to zpusobi tak 15s lag -- nic zasadniho, ale je to stupidni)

  2. #2
    Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Teplice
    Příspěvky
    6 736
    Vliv
    300

    Standardní Re: multimonitor system

    Odpoved na tvou otazku je kupodivu jednoducha, nelze ...

    Problem existuje zhruba ve dvou rovinach. OS vs aplikace. OS by mel (v pripade funkcnich ovladacu) vic monitoru zvladat, ovsem neni to nijak zazracny a po ruznych nekorektnich ukoncenich systemu se samo veskery nastaveni rozdrbe.

    Podstatne hur na tom ale jsou aplikace, specielne pokud hodlas pouzivat rdp na ten svuj komp, tak se dockas nepeknyho prekvapeni, ze spustis aplikaci a ona ti nastartuje na tom "druhem" monitoru, ktery pres rdp samozrejme nevidis. Nekdy to lze poresit, nekdy ale ne. No a jelikoz hry patri prevazne k aplikaci, ktere moc nefunguji, tak aby fungovaly na dvou monitorech korektne, je spis velka vyjimka. Co sem videl tak pokud uz gameska vubec dvoumonitorovy usporadani rozdejchala, tak byl druhej monas cernej, protoze kdyz full screen ... spousta se jich v tomhle rezimu nenecha ani spustit.

    BTW: Pouzivam dva monasy v robote na Vistach a s NV kartou.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

  3. #3

    Standardní Re: multimonitor system

    Něco málo se dá vyřešit přes nVidia nView (doplněk k ovladačům), ale zázraky typu spuštění hry na sekundárním monitoru to neumí.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

  4. #4
    Senior Member Avatar uživatele bukva
    Založen
    23.02.2003
    Bydliště
    Brno / Mladá Boleslav
    Věk
    34
    Příspěvky
    792
    Vliv
    231

    Standardní Re: multimonitor system

    Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Takze tedy muj dotaz. Lze nejak rozumne ve win vice monitoru bez ultramonu -- tedy presouvani oken mezi monitory klavesovou zkratkou
    Ve W7 s AeroSnap je na to klávesová zkratka Win+šipky. Pokud chceš na druhý monitor, tak je to 2x šipka na tu stranu, kam chceš + případně nahoru pro maximalizaci.

    U nových her obvykle spouštět na sekundárním monitoru nelze, ale u mnoha (zejména starších) her máš v Options na výběr ovladač zobrazovacího zařízení. Pokud máš dva monitory, tak tam máš ty ovladače taky dva (a dost často se i jmenují stejně) a jejich přepnutím změníš právě to, na kterém monitoru hra poběží. Typické je to u her, které mají nastavení mimo hlavní spouštěcí soubor.

    Používám dva monitory na nV už několik let (jako DualView - to je důležité si v nastavení ovladačů zvolit správný režim) a nikdy jsem neměl problém, že by mi hra vůbec nejela, ovšem nepokouším se hrát na obou monitorech najednou.
    Naposledy upravil bukva; 20.12.2010 v 20:21.
    Myšlení zkresluje realitu.

  5. #5
    Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Založen
    15.03.2005
    Bydliště
    Golčův Jeníkov
    Věk
    39
    Příspěvky
    1 460
    Vliv
    207

    Standardní Re: multimonitor system

    Me jde konkretne o il-2 sturmovik. Niceho takoveho jsem si tam nevsiml. Chci to hrat jen na jednom monitoru a to sekundarnim.

    Paradoxem je, ze zrovna il-2 sturmovik v linuxu ve wine beha krasne a muzu si ho tedy spoustet libovolnem monitoru (tedy v linuxu) akorat pomocne aplikace, ktere se k tomu hodi (ovladace na logitech g940, freetrack, multithrotl,teamspeak2) predpokldam v linuxu moc behat nebudou ...... skoda no.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. USB klice a system
    Založil cLiVe v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 30.11.2006, 15:44
  2. WinXP - chybi soubor system,system.alt v adr system32/config
    Založil NiX v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 14.12.2005, 08:48
  3. System Commander7
    Založil Jan v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 31.08.2003, 20:43
  4. Soltek Xabre 400 (SL X400 D6DT) - multimonitor problem
    Založil dobsa v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 27.05.2003, 16:45
  5. Systém
    Založil Morpheus v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 12.12.2002, 09:28

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •