Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Wake On LAN

  1. #1
    Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Děčín - perla severu
    Věk
    36
    Příspěvky
    3 184
    Vliv
    249

    Standardní Wake On LAN

    Máte někdo zkušenosti s probouzením PC na dálku?
    Já jsem to teď zkoušel, ale nějak mi to zlobí. Když ve správci zařízení nastavím umožnit probouzet počítač a dám uspat, tak se mi PC zase hned zpane .
    Zkoušel jsem zaškrtnout i možnost pod tím "Spouštět za pomocí stanic" nebo tak nějak, a stejně nic - po uspání se hned zapne.
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

  2. #2

    Standardní Re: Wake On LAN

    asi ti tam běží něco, co má neustálou potřebu sahat na síť...
    WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
    NB - Asus V1S

  3. #3
    Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Děčín - perla severu
    Věk
    36
    Příspěvky
    3 184
    Vliv
    249

    Standardní Re: Wake On LAN

    Nemůže tam běžet nic, když to uspím .
    Vypadá to, že ta síťovka reaguje na jakýkoliv traffic na síti.
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

  4. #4

    Standardní Re: Wake On LAN

    No mě se jedno PC zapínalo samo i po odpojení sitoveho kabelu. A všech periferií. Pouze Klávesnice v PS2 zustala. Po odpojeni i te problem zmizel na týden. Pak se problém znova opakoval. Vyresila to reklamace desky
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele wong
    Založen
    08.11.2002
    Bydliště
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvky
    2 452
    Vliv
    241

    Standardní Re: Wake On LAN

    Mne fungoval WOL na pocitaci dobre az na jednu vec: kdyz se zapnul jeden konkretni pocitac (z cca 8mi na siti), tak se zapnul i muj pocitac. A neprisel jsem na to proc to delalo. Ted uz mam vsude jiny HW a navic WOL nepotrebuju

    V praci je na siti cca 90 kompu a pres WOL spoustim rano vybranou skupinu pocitacu a tam to funguje perfektne. Nutno podoktnou, ze vsechny pocitace jsou stejny modely od HP...

    Jinak je to alchymie

  6. #6

    Standardní Re: Wake On LAN

    Pouzivas na to nejaky vlastni SW? Prave neco podobneho budu resit v praci, akorat ty PC moc stejne nebudou :/ Hledal jsem zdrojaky na magic packet a zatim to moc uspesne neni Tvari se to funkce, ale PC to nezapne...
    PC: AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, 2x 1GB DDRII800 A-Data, 120GB + 500GB, externi disk 320GB, 23" LCD Apple Home Cinema HD + 20" LCD LG L2000C-SF, Logitech Cordless MX3100, Sennheiser HD580
    PDA: FSC Loox 420 + Koss The Plug + 1GB SD Transcend 80x
    Photo: Olympus E-500, 14-45mm 1:3.5-5.6, 40-150mm 1:3.5-4.5 + FL-36 + 8GB SanDisk Ultra II + 512MB Kingston + Lowepro EX 160 + Tamrac

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele wong
    Založen
    08.11.2002
    Bydliště
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvky
    2 452
    Vliv
    241

    Standardní Re: Wake On LAN

    V praci bezi sit na Novellu, takze pouzivam prostredky co jsou primo tam. Jinak vzdy jsem zadal do googlu neco jako wol nebo magic packet a stahnul prvni sw, ktery tam byl a nikdy jsem nemel problem

  8. #8

    Standardní Re: Wake On LAN

    Tak uz jsem to rozbehal, ale jen jako polovicni reseni Bohuzel mame starsi IPC, ktere nemaji integrovanou NIC kartu a mame tam pridavne D-Link DFE-530TX karty, ktere WOL podporuji, ale pomoci 3-pin kabliku, ktery je sice prilozen v baleni, ale neni kam pichnout na zakladni desce, takze pri vypnuti PC je sitovka bez stavy a tim padem WOL tam nejede Sere me to sere a nevim, jak to vyresit.
    PC: AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, 2x 1GB DDRII800 A-Data, 120GB + 500GB, externi disk 320GB, 23" LCD Apple Home Cinema HD + 20" LCD LG L2000C-SF, Logitech Cordless MX3100, Sennheiser HD580
    PDA: FSC Loox 420 + Koss The Plug + 1GB SD Transcend 80x
    Photo: Olympus E-500, 14-45mm 1:3.5-5.6, 40-150mm 1:3.5-4.5 + FL-36 + 8GB SanDisk Ultra II + 512MB Kingston + Lowepro EX 160 + Tamrac

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele wong
    Založen
    08.11.2002
    Bydliště
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvky
    2 452
    Vliv
    241

    Standardní Re: Wake On LAN

    I s timhle jsem se doma setkal, ale mel jsem na desce odpovidajici konektor kam jsem zapojil ten WOL kablik. Pak to fungovalo v pohode. Projdi si manual jestli tam nekde neni konektor

  10. #10

    Standardní Re: Wake On LAN

    Jedna se o Industrial PC (kde bych WOL bral jako jasnou vec) http://buy.advantech.eu/Single-Board...78V-00C1E.htm# + pasivni backplane http://www.advantech.com.tw/products..._1-2JKMG9.aspx a bohuzel..nikde nic
    PC: AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, 2x 1GB DDRII800 A-Data, 120GB + 500GB, externi disk 320GB, 23" LCD Apple Home Cinema HD + 20" LCD LG L2000C-SF, Logitech Cordless MX3100, Sennheiser HD580
    PDA: FSC Loox 420 + Koss The Plug + 1GB SD Transcend 80x
    Photo: Olympus E-500, 14-45mm 1:3.5-5.6, 40-150mm 1:3.5-4.5 + FL-36 + 8GB SanDisk Ultra II + 512MB Kingston + Lowepro EX 160 + Tamrac

  11. #11

    Standardní Re: Wake On LAN

    Taky přidám moje dnešní poznatky a zároveň vznesu dotaz...

    úspěšně se mi povedlo rozchodit WOL na LAN síti přičemž jsem musel:
    - zapnout WOL v BIOSu (konkretne tam bylo Wake on PME - Enabled)
    - v konfiguraci samotne sitove (onboard) karty (proste v ovladaci) - vypnout funkci řízení spotřeby kde standardně bylo nastaveno "vypínaz z důvodu úspory energie" toto jsem odškrtl a opravdu po vypnutí compu byl konektor stále blikající...
    - a do třetice opět v konfiguraci síťovky byla volba "Wake from shutdown" kde bylo OFF - přepnul jsem tedy na ON


    NICMÉNĚ PŘES INTERNET mi to nejede a ja netusim jestli mam chybku v routeru a nebo nekde jinde - no tedy asi urcite v routeru ale to je vesteni z koule - dotaz zní jak to zprovoznit přes net...

    přičemž - v routeru jsem nastavil:
    - virtual servers - UDP port 9 na IP daneho pocitace
    - nastavil jsem primo v routeru funkci wake-on-lan aby to firewall neblokoval
    a pres např tuto stránku http://wake-on-lan.samuraj-cz.com/ mi to stejne nejede
    Naposledy upravil Atreides; 18.08.2009 v 23:50.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

    COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

  12. #12

    Standardní Re: Wake On LAN

    Kdyz uz sem davas odkaz na Samuraje, bylo by vhodne si take neco na te strance o WOL precist, je to tam velmi dobre popsano.

    Tebe zajima predevsim tato cast:
    Citace Původně odeslal http://www.samuraj-cz.com/clanek/wake-on-lan-lokalni-i-vzdaleny-subnet/
    WOL do vzdáleného subnetu (přes internet)

    Složitější situace nastane, pokud buzená stanice není ve stejném subnetu, to znamená, že v cestě se nachází jeden nebo více routerů. Vše plyne z principu komunikace v síti (nebo funkce aktivních síťových prvků), podrobněji se můžete dočíst v článku TCP/IP a ethernet - cesta v síti, aktivní síťové prvky.
    První věc je, že router odděluje broadcastové domény, jednodušeji řečeno, broadcasty se skrze router nešíří (standardně, dá se to obejít speciální konfigurací routeru). Aplikace, které se dají získat na internetu, většinou nabízí i možnost zadání IP adresy buzené stanice (a bohužel většinou bez popisu co jak zadávat). A od toho se na internetu vede řada diskusí. Vždyť přece vypnutá stanice nemá IP adresu, síťová karta má pouze svoji hardwarovou adresu, tedy MAC adresu. Ale použití této IP adresy neslouží k identifikaci stanice, ale k identifikaci subnetu.
    Pozn.: Síťová karta v Magic Packet Mode se většinou nedívá na L2, L3 ani L4, ale pouze do datového obsahu rámce.
    Pomocí unicastu

    Pokud je cíl v jiném subnetu, tak můžeme použít unicast, ale to funguje jen chvíli (možné časy jsou uvedeny dále) po vypnutí počítače. Při odesílaní paketu naše stanice zjistí, že cíl je v jiném subnetu, takže zprávu pošle na bránu (gateway nebo podle své routovací tabulky, do rámce se použije MAC adresa brány a IP adresa cíle, to řeší fyzická vrstva síťového rozhranní). Pokud router má v ARP tabulce uloženu danou cílovou IP adresu, tak použije správnou MAC adresu a odešle rámec. Pokud dostane rámec switch a v CAM tabulce (tabulka MAC adres a portů) nemá záznam, tak pošle zprávu na všechny porty mimo příchozího. Pokud ještě záznam má, tak pošle přímo na daný port.
    Problém ale nastane, když router nemá záznam v ARP tabulce. Tehdy pošle broadcast, kde se ptá, kdo má danou IP adresu, ale protože nedostane odpověď (od vypnuté stanice), tak paket zahodí.
    Pozn.: V tomto případě tedy potřebujeme MAC adresu cílové stanice a její poslední IP adresu. Teoreticky bychom mohli použít i jinou IP adresu z daného subnetu, ale jde o to, aby ji router měl ve své ARP tabulce (je nám jedno, že ji na L2 přiřadí jinou MAC adresu) a naopak switch, aby tuto přiřazenou MAC adresu neměl v CAM tabulce, protože by rámec odeslal jen na jiný port. Pokud bychom za routerem měli hub, tak bychom mohli použít IP adresu libovolné běžící stanice v daném subnetu a vždy by nám to fungovalo.
    Pomocí směrovaného broadcastu

    Abychom tedy dostali paket do cílového subnetu, můžeme použít směrovaný broadcast na subnet (Subnet Directed Broadcast, např. 10.0.0.255), který používá boradcastovou adresu daného subnetu, více v článcích TCP/IP - metody vysílání dat a TCP/IP - adresy, masky, subnety a výpočty. Ten by měl cestovat přes routery až na ten, který má daný subnet jako přímo připojený. Tento router upraví rámec na běžný broadcast a odešle jej na odpovídající rozhranní.
    Pozn.: V tomto případě tedy potřebujeme MAC adresu cílové stanice a broadcastovou adresu subnetu, v kterém se nachází.
    Protože však tato technika byla používána k útokům, tak bývá na routerech nebo i firewallech většinou zakázána. To se týká routeru, který by měl rámec převést na broadcast, přes ostatní by měl rámec projít normálně.
    Ve zkratce: Jsou tedy dve moznosti, bud posilas packet na unicastovou adresu daneho pocitace a nebo na broadcast. V prvnim pripade je potreba mit staticky zaznam na routeru v arp tabulce, aby vedel, kam to ma poslat. V druhem pripade je potreba mit na routeru povolen smerovy broadcast.
    Naposledy upravil monsoon; 19.08.2009 v 23:27.

    Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

    "Music is essentially useless, as life is." George Santayana


  13. #13
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha, Sanctuary
    Věk
    37
    Příspěvky
    8 224
    Vliv
    300

    Standardní Re: Wake On LAN

    Tj. lepší varianta je zařídit si prográmek pro WOL přímo na router. Já mám třeba na routeru linuxový etherwake.
    CUBE> 3570K IHS mod@ 4.4 GHz + NH-U9B ◦ 16 GB ◦ ASUS P8Z77-M ◦ HD7850 2GB @ 1110/5480 + Mk 26 ◦ 240 GB SSD ◦ SS-II 380 W ◦ LIAN LI PC-V351B plexi mod ◦ LG IPS231p
    WORK> HP EliteBook 8460p ◦ i7 2640M 2.8 GHz ◦ 16 GB DDR3 ◦ 240 GB SSD + 500 GB HDD ◦ Radeon HD6470M 1GB ◦ 14" 1600x900 LED + 2x 24" ASUS FullHD ◦ Win8 Pro
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Celeron G1610T ◦ 10 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 1.5 TB WD GREEN + 3x3 TB WD RED RAID5 ◦ 10GbE SFP+ NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ Sigma 18-35/1.8 ART ◦ EF 70-200/4L◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung LE40B650 40" FullHD SamyGODVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB750GL ◦ HP PS1810-8G ◦ UniFi AP AC LR ◦ Samsung SL-M2022W ◦ Canon PiXMA MG5350

  14. #14

    Standardní Re: Wake On LAN

    Citace Původně odeslal monsoon Zobrazit příspěvek
    Kdyz uz jsem davas odkaz na Samuraje, bylo by vhodne si take neco na te strance o WOL precist, je to tam velmi dobre popsano.
    Moonsone - pravda je že jsem ten topic odeslal v momentě kdy jsem byl rozhodnut že už na to prdím a že půjdu spát, ale nakonec jsem se do článku od Samuraje začetl a ve 2 hoďky v noci už to konečně šlapalo, akorát už nebyla síla postnout nový příspěvek

    Takže výsledek je, že to už funguje - chybu jsem dělal u přeposílání portu v kolonce virtual servers.
    Port 9 v UDP jsem posílal na 192.168.2.2 (ten vypnutý comp), ale správně jsem to měl poslat na 192.168.2.255 čili na vnitřní broadcast. A tam už router (protože má v sobě funkni WOL) příslušný comp probudí


    Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
    Tj. lepší varianta je zařídit si prográmek pro WOL přímo na router. Já mám třeba na routeru linuxový etherwake.
    A Marty - já linux neumim = čili pro mne problem - a nadruhou stranuj muj router to ma kdesi v sobe - jen to vyuzit (coz se uz stalo)
    Naposledy upravil Atreides; 19.08.2009 v 10:30.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

    COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. Wake up on Lan s pridavnou sitovkou 3Com
    Založil Martin Šrámek v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.12.2007, 22:32
  2. Wake on Lan
    Založil Secret v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 11.10.2005, 23:26
  3. Probouzeni jineho pocitace pres Wake on lan
    Založil Aeris v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 03.11.2004, 13:52
  4. MS865PE NEO2 - PFISR a Wake On LAN
    Založil ms v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 10.05.2004, 22:54
  5. Umí K7S5AL Wake on lan
    Založil Mario v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 15.09.2003, 12:52

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •