Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

  1. #1
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    chtel jsem se zeptat, jak google robot naklada s formularovym polem select a jeho volbami - options pri indexovani stranky, asi nijak ze? no jo, ale jak ma najit dane stranky aby je zaindexoval?

    web http://fotbal.hanspaulka.cz

    Kód:
    <b>Hřiště</b>
    </p>
    <form action="/" method="post">
    <p>
    <select name="ground">
    <option value=""></option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/albrechticka/">Albrechtická</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/angelovova/">Angelovova</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/aritma/">Aritma</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/balkan/">Balkán</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/bechovice/">Běchovice</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/cisarska-louka/">Císařská louka</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/ceska-zemedelska-univerzita/">Česká zemědělská univerzita</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/dekanka/">Děkanka</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/hagibor/">Hagibor</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/hanspaulka/">Hanspaulka</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/hrabakova/">Hrabákova</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/hrdlorezy/">Hrdlořezy</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/jitrni/">Jitřní</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/junior/">Junior</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/karlin/">Karlín</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/laskova/">Láskova</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/meteor/">Meteor</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/nebusice/">Nebušice</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/nove-kbely/">Nové Kbely</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/novoborska/">Novoborská</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/prazacka/">Pražačka</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/pankrac/">Pankrác</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/pertoldova/">Pertoldova</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/podvinny-mlyn/">Podvinný mlýn</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/pokus/">pokus</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/reporyje/">Řeporyje</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/riegrovy-sady/">Riegrovy sady</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/suchdol/">Suchdol</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/stodulky/">Stodůlky</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/tempo/">Tempo</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/tenisovy-klub-sparta/">Tenisovy klub Sparta</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/uhelne-sklady/">Uhelné sklady</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/zakostelni/">Zákostelní</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/zarubova/">Zárubova</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/zelena-liska/">Zelená liška</option>
    <option value="http://hanspaulka.ic.cz/hriste/zlichov/">Zlíchov</option>
    </select>
    <input value="MAPA" type="button" onclick="location.href=ground.options[ground.selectedIndex].value;"/>
    </p>
    </form>
    je asi jedno, zda mam ve value absolutni ci relativni(/hriste/podvinny-mlyn/ - timto bych usetril nejake ty bajty velikosti souboru) cesty k souborum, ze, google robot tim formularem potazmo optionem, selectem stejne neprojde?

    dalsi vec, nenapadlo me to udelat jinak nez javascriptem, ale javascriptu bych se klidne rad vyhnul. musel jsem zmenit type="submit" inputu na type="button" aby ten javascript fungoval. pokud ale bude mit navstevnik nahodou vyply javascript, nikam se nedostane, ze.

    takze jsem vymyslel 2 moznosti:

    1] zrusit ten javascript, formulari dat action="pomocnyskript.php", zmenit type="button" na type="submit", value options zmenit jen na nazev hriste tedy na /podvinny-mlyn/ a ten pomocny skript by nebyl zadny graficky soubor, jen pomocny, ktery by presmerovaval na danou adresu podle vybraneho pole option, tedy v tomto pripade by presmeroval navstevnika nebo google robota na http://hanspaulka.ic.cz/hriste/podvinny-mlyn tim by se ty stranky pro navstevnika stoprocentne, pro google snad, zpristupnily ne? ale vzhledem k tomu, ze mam javascriptove menu

    pomocnyskript.php
    Kód:
    Header("Location: http://hanspaulka.ic.cz/hriste$ground");
    
    nepridat zde hlavicku pro 301 moved pernamently? i kdyz to by si google zaindexoval opet jen jeden vybrany odkaz z toho formulare. ackoliv je mozne ze by to udela i bez te 301, nevim zda bude nebo nebude zkouset projit ten form s ruzne vybranym hristem - optionem
    2] napadlo me udelat v tom pravem sloupci

    Kód:
    <div id="moznost1">
    ...v nem cely ten formular ktery uz je vyse vypsany...
    <div>
    <div id="moznost2" style="display:none">
    zde mit phpkem z databaze vypsane vsechny hriste
    <a href=http://hanspaulka.ic.cz/hriste/podvinny-mlyn>Podvinný mlýn</a><br>
    ...
    ...
    ...
    </div>
    a zde javascriptovy prepinac, ktery by pomoci css zmen nastaveni vlastnosti display:none|inline stridave prepinal mezi zobrazenim bud toho formulare nebo toho vypisu vsech odkazu.
    ovsem zde se naskyta otazka, jak si poradi google s divy, ktere maji nastavenou vlastnost display:none, zda je indexuje, nebo ignoruje. protoze predpokladam, ze nezobrazeny prvek by podle me nemel byt logicky indexovan. nastaveni styl by nebylo v divu, ale v externim css souboru. zde taky nevim, ale myslim si, ze to muze ci nemusi byt googlu jedno(boze to je veta).

    co si o tom myslite vy, uvitam vase rady, zkusenosti, apod.

    pak jsem se chtel zeptat jeste na jednu vec, je normalni ze pres mysql admin nemuzu editovat obsah jednotlivych tabulek, ze znaky jako diakritika se tam zobrazuji jako prasoznaky, to same treba specialni znaky jako lomitka, znak pro stupen, uvozovky se tam takze zobrazuji jako prasoznaky. mysql admin pouziva utf8, jednotlive sloupce maji nastaveno utf8_czech_ci, to same jednotlive tabulky i cela databaze a je to nastaveno i pro porovnavani. webove stranky maji take nastaveno utf8.

    predem diky za reakce
    Naposledy upravil Jey; 26.06.2008 v 14:09.

  2. #2
    Member Avatar uživatele l_iNu$
    Založen
    22.10.2006
    Bydliště
    Šalingrad (Brno)
    Příspěvky
    125
    Vliv
    167

    Standardní Re: SEO, jak resit vicenasobny vyber <select> + mysql perlicka

    Moc nerozumím tomu selectu možná by to chtělo řešit úplně jinak, google bot nevidí stránku tak jako prohlížeč on parsuje zdroják, css ignoruje a javascript nezpracovává, formuláře by možná už mohl odesílat nedávno se něčím chlubili.

    K Mysql je důležitý nastavit v jakým kódováním probíhá komunikace s databází a PHP většinou se prostě po vytvoření spojení vykoná dotaz např.: SET NAMES utf8.

  3. #3
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit vicenasobny vyber <select> + mysql perlicka

    k tomu selectu: pouzivam cool url kvuli seo, tedy vylepseni pozice ve vyhledavacich, googlu. jde o to, ze podle toho co si navstevnik vybere za hriste, na takovy odkaz ho ten javascript posle po kliknuti na input. pak pomoci mod_rewrite je v adresnim radku zobrazena dana pekna adresa napr. tedy http://hanspaulka.ic.cz/hriste/podvinny-mlyn/ ale tento adresar fyzicky neexistuje pomoci mod_rewrite je otevren soubor hriste.php s parametrem hriste.php?hriste=podvinny-mlyn.

    zkusil jsem vyhledat nejaka slova, ktera mam na strankach ostylovana jako unikatni tedy id a v externim css souboru maji vlastnost display:none. slova byla zaindexovana! takze mohl bych prasacky pod formular vypsat odkazy na vsechny jeho polozky a skryt je pomoci display:none. navstevnik by je nevidel, google ano. ovsem to neresi, co by bylo, pokud by mel navstevnik vyply javascript. zkousel jsem to a nedostanu se potom nikam.

    co se tyce databaze, pokud pouzivam mysql_query select tak se mi diakritika ulozi do tabulek a nasledne z tabulek nacte selectem do stranek v poradku. jde jen o to, ze kdyz to otevru pres mysql admin, vypada to takto. screenshot.. a samozrejme pokud to chci pres mysql admin editovat, vypada to stejne.
    Naposledy upravil Jey; 30.07.2008 v 23:17.

  4. #4
    Member Avatar uživatele l_iNu$
    Založen
    22.10.2006
    Bydliště
    Šalingrad (Brno)
    Příspěvky
    125
    Vliv
    167

    Standardní Re: SEO, jak resit vicenasobny vyber <select> + mysql perlicka

    Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    co se tyce databaze, pokud pouzivam mysql_query select tak se mi diakritika ulozi do tabulek a nasledne z tabulek nacte selectem do stranek v poradku. jde jen o to, ze kdyz to otevru pres mysql admin, vypada to takto. screenshot.. a samozrejme pokud to chci pres mysql admin editovat, vypada to stejne.
    Právě, máš to blbě uložený v databázi.

  5. #5
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit vicenasobny vyber <select> + mysql perlicka

    Citace Původně odeslal l_iNu$ Zobrazit příspěvek
    Právě, máš to blbě uložený v databázi.
    [code]
    mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
    [code]

    Polovina problému vyřešena, K+. Nechtěj vědět co to udělalo, ale to určitě víš. Ještě, že ten web není moc naplněný. Budu konvertovat jen asi 50 záznamů v databázi, až se na to psychicky připravím Teď bych potřeboval pohnout ještě s tou druhou půlkou.

  6. #6
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha, Sanctuary
    Věk
    37
    Příspěvky
    8 224
    Vliv
    300

    Standardní Re: SEO, jak resit vicenasobny vyber <select> + mysql perlicka

    Citace Původně odeslal l_iNu$ Zobrazit příspěvek
    Moc nerozumím tomu selectu možná by to chtělo řešit úplně jinak, google bot nevidí stránku tak jako prohlížeč on parsuje zdroják, css ignoruje a javascript nezpracovává, formuláře by možná už mohl odesílat nedávno se něčím chlubili.
    Yay, tím si jsi jistý? Jak dostane z webového serveru zdroják PHP?
    CUBE> 3570K IHS mod@ 4.4 GHz + NH-U9B ◦ 16 GB ◦ ASUS P8Z77-M ◦ HD7850 2GB @ 1110/5480 + Mk 26 ◦ 240 GB SSD ◦ SS-II 380 W ◦ LIAN LI PC-V351B plexi mod ◦ LG IPS231p
    WORK> HP EliteBook 8460p ◦ i7 2640M 2.8 GHz ◦ 16 GB DDR3 ◦ 240 GB SSD + 500 GB HDD ◦ Radeon HD6470M 1GB ◦ 14" 1600x900 LED + 2x 24" ASUS FullHD ◦ Win8 Pro
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Celeron G1610T ◦ 10 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 1.5 TB WD GREEN + 3x3 TB WD RED RAID5 ◦ 10GbE SFP+ NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ Sigma 18-35/1.8 ART ◦ EF 70-200/4L◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung LE40B650 40" FullHD SamyGODVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB750GL ◦ HP PS1810-8G ◦ UniFi AP AC LR ◦ Samsung SL-M2022W ◦ Canon PiXMA MG5350

  7. #7
    Member Avatar uživatele l_iNu$
    Založen
    22.10.2006
    Bydliště
    Šalingrad (Brno)
    Příspěvky
    125
    Vliv
    167

    Standardní Re: SEO, jak resit vicenasobny vyber <select> + mysql perlicka

    Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
    Yay, tím si jsi jistý? Jak dostane z webového serveru zdroják PHP?
    Tím samozřejmě myslím zdroják HTML. Špatně jsem se asi vyjádřil

  8. #8
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha, Sanctuary
    Věk
    37
    Příspěvky
    8 224
    Vliv
    300

    Standardní Re: SEO, jak resit vicenasobny vyber <select> + mysql perlicka

    Citace Původně odeslal l_iNu$ Zobrazit příspěvek
    Tím samozřejmě myslím zdroják HTML. Špatně jsem se asi vyjádřil
    Takže samozřejmě stránku jako prohlížeč vidí, ale některé věci jen ignoruje.
    CUBE> 3570K IHS mod@ 4.4 GHz + NH-U9B ◦ 16 GB ◦ ASUS P8Z77-M ◦ HD7850 2GB @ 1110/5480 + Mk 26 ◦ 240 GB SSD ◦ SS-II 380 W ◦ LIAN LI PC-V351B plexi mod ◦ LG IPS231p
    WORK> HP EliteBook 8460p ◦ i7 2640M 2.8 GHz ◦ 16 GB DDR3 ◦ 240 GB SSD + 500 GB HDD ◦ Radeon HD6470M 1GB ◦ 14" 1600x900 LED + 2x 24" ASUS FullHD ◦ Win8 Pro
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Celeron G1610T ◦ 10 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 1.5 TB WD GREEN + 3x3 TB WD RED RAID5 ◦ 10GbE SFP+ NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ Sigma 18-35/1.8 ART ◦ EF 70-200/4L◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung LE40B650 40" FullHD SamyGODVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB750GL ◦ HP PS1810-8G ◦ UniFi AP AC LR ◦ Samsung SL-M2022W ◦ Canon PiXMA MG5350

  9. #9
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    Vaše diskuse je moc dojemná. Nemáte i něco k tématu "druhá polovina problému"?

    Ano, k některým věcem se google robot nedostane(serverové skripty, např. php) a některé ignoruje(javascript).

    Objevil jsem na googlu zaindexovaná slova z daného formuláře <option value="hodnota">slovo</option>, ale hodnoty, bych řekl, to číst asi nebude. Ad první věta.. nic ve zlém.. to bylo jen takové malé rýpnutí.
    Naposledy upravil Jey; 26.06.2008 v 18:12.

  10. #10
    Member Avatar uživatele l_iNu$
    Založen
    22.10.2006
    Bydliště
    Šalingrad (Brno)
    Příspěvky
    125
    Vliv
    167

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    Asi to udělej jak říkáš, kdy do skrytého elementu dáš ty odkazy, google bot css ignoruje (tím se právě liší od prohlížeče), ale http://www.google.com/support/webmas...y?answer=66353 . Možná by stačila sitemap.

  11. #11

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    Ad ten select: proc to neudelas pres ten dalsi skript. V nem bys podle parametru uzivatele presmerovaval na danou stranku. Pripadne to muzes udelat i pomoci mod_rewrite podle parametru z url(kdybys udelal method="get" v tom formulari).
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

    09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

  12. #12

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    Osobně bych to řešil tak, že pod ten select bych dal tagy noscript a do nich třeba unordered list s tou navigací. Normální prohlížeče ho nezobrazí, google bot to projde.
    Schovat to přes CSS jde taky, ale hrozí tam to vyřazení z indexu, viz ten odkaz od l_iNu$e

  13. #13
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    l_iNu$: O možném vyřazení stránek z katalogu googlu už jsem slyšel, nikde jsem se ovšem nedozvěděl, zda se to už někomu skutečně stalo. Ale samozřejmě nechci být první To si nemohu dovolit. Zase na druhou stranu jak by na to google přišel, že. Automaticky(systémově) takové stránky vyřazovat nebudou, takže jedině že by měli nějaký bonzovací formulář nebo nějakého robota který by na stránkách hledal určitá kritéria a nějaký člověk by to pak manuálně ověřoval.


    Ovšem na stránkách používám již přes rok menu na tomto založené(javascript nastavuje jiným položkám podle toho na jaké mám kurzor css vlastnosti display:none nebo inline). Takže kdybych to udělal přesně jako mám v prvním postu NÁPAD ČÍSLO 2], tedy že by návštěvník standartně viděl jen formulář a když by kliknul na speciální tlačítko, tak formulář by se schoval a objevil by se namísto něj výpis všech položek z toho selectu, tak by google nemohl říct ani ň. Protože je to součást stránky a je viditelná i když jen za určitých podmínek(ale stejně jako to menu). Takže to udělám nakonec nejspíš takto.

    Formulář normálně nasměruju submitem na pomocný skript, jak mi tu psal MEluZíNa a ten bude přesměrovávat podle výběru v selectu dále.

    Jen doufám že když javascriptem zmizím formulář a zobrazím tu hromadu linků, tak to nějak fatálně nerozhodí layout stránky. Ale nemělo by.

    Pokud bude mít návštěvník vypnutý javascript, zobrazí se mu to korektně, stejně jako menu. Formulář se zobrazí a výpis odkazů nikoliv. Hledal jsem nějaké statistiky a vypnutý javascript má podle nich jen cca 1,15% lidí.

    Sitemap mě napadl, ale tím se budu zabývat, až bude všechno hotové
    Naposledy upravil Jey; 26.06.2008 v 21:35.

  14. #14

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    Formulář normálně nasměruju submitem na pomocný skript, jak mi tu psal MEluZíNa a ten bude přesměrovávat podle výběru v selectu dále.

    Jen doufám že když javascriptem zmizím formulář a zobrazím tu hromadu linků, tak to nějak fatálně nerozhodí layout stránky. Ale nemělo by.
    Co resis porad s tim javascriptem?

    proste tam dej neco jako:
    Kód:
    <form action="presmerovani.php" method="get">
    <select name="kam">
      <option value="1">Prvni moznost</option>
      <option value="2">Druha moznost</option>
      ....
    </select>
    <input type="submit" value="Mapa" />
    </form>
    a v presmerovani.php:
    PHP kód:
    <?php 
    switch ($_GET["kam"])
    {
      case 
    1header("Location: /prvni_moznost"); die();
      case 
    2header("Location: /druha_moznost"); die(); 
      ...
      default:
        
    header("Location: /"); die();
    }
    ?>
    Sitemap mě napadl, ale tím se budu zabývat, až bude všechno hotové
    Stejne tak by ses mel SEO optimalizaci zabyvat az to budes mit vsechno hotove
    Naposledy upravil MEluZíNa; 26.06.2008 v 23:54.
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

    09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

  15. #15
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    MEluZíNa: nahodil jsem update, abys porozumnel, co resim s tim javascriptem, to je takova ficura. zatim jsem to tam dost naprasil, jsou dve v noci, zitra to predelam. jde o ten input button, vedle nazvu sekce "Hriste". reaguje na onmouseover a onmouseout. tohleto by to melo delat stridave po kliknuti na odkaz ktery bude vedle nazvu sekce. to same planuju pro sekci vysledky a tabulky, tech lig je totiz daleko vic, nez jen ty, ktere tam jsou ted vypsane.

    tim padem zabiju snad vsechny mouchy jednou ranou, viz jak jsem zminoval vyse. google me nebude moct prudit, ze je ten obsah skryty, protoze nebude skryty vzdy. pri vypnutem javascriptu to taky bude fungovat, muzes si to zkusit. a navic ty odkazy budou i zaindexovane.

    k tomu planuju jeste ty skripty velmi podobne tomu, co zminujes, jen to udelam vlastnim zpusobem.

    ps jaka je vyhoda get oproti post? je to ze mi nikdo nepodstrci data vlastnim formularem z jine stranky? nebo proc pouzit zrovna get?

  16. #16

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    prohledavani stranek vcetne pouziti formularu, javascriptu, flashe

    K Get metode:
    bude ti fungovat v IE,FF tlacitko zpet bez reci (takova ta hlaska, zes odeslal data a jestli je chces znovu odeslat)
    Na druhou stranu je potreba dat pozor na to, ze Get zabali data z formulare do url, ktera nesmi byt delsi nez ~2000 znaku.

    A jeste jednou se te pokusim presvedcit, ze s googlem by ses mel opravdu zabyvat az budes mit veskerou funkcnost hotovou A opravdu idealni je ta sitemap...
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

    09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

  17. #17
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    nakonec jsem to poresil:

    tlacitko type=button jsem nahradil tlacitkem type=submit.

    optiony vypadaji takto:
    /hriste/podvinny-mlyn/
    /hriste/albrechticka/
    ..

    formullar ma action=form.php

    form.php vypada takto
    Kód:
    <?
    if ($ground=="") {$ground="/hriste/";}
    header("Location: ".$ground); die();
    ?>
    pod formularem jsou vypsane vsechny jeho polozky jako odkazy. navstevnik si muze prepnout javascriptem, zda chce vybirat ve formulari, nebo v tom seznamu. google nemuze namitat, ze se jedna o skryty obsah, protoze tento obsah je pristupny.

    --------------------------------------------------------------------

    nicmene objevil jsem podstatne vetsi problem a to.. ze v exploreru 6 se mi ta mapa vubec nezobrazi napr. stranka http://hanspaulka.ic.cz/hriste/albrechticka a dostavam 2x hlasku "objekt tuto vlastnost nepodporuje - kod 0". zjistil jsem, ze pokud ze stranky odstranim javascript pro menu, tak se ta mapa objevi. no jo ale v opere i firefoxu to funguje. docela me to depta. nevite co je spatne, co napsat jinak? zkousel jsem i prejmenovat funkce a promenne, zda se to mezi sebou nebije. nepomohlo.

    funkce pro menu:
    Kód:
    <script type="text/javascript">
    function tggle(shw,hde){
    document.getElementById(shw).style.display='inline';
    document.getElementById(hde).style.display='none';
    }
    </script>
    takto vypadaji polozky v menu:
    <a href="/" onmouseover="tggle('b','a')" onmouseout="tggle('a','b')">Úvod</a><a href="/pravidla/" onmouseover="tggle('c','a')" onmouseout="tggle('a','c')">Pravidla</a>...

    a takto jejich napovedy:
    <p>
    <span id="a">
    <b>::</b> Vítejte na znovuzrozeném serveru <a href="http://fotbal.hanspaulka.cz">fotbal.HANSPAULKA.cz</a>, <a href="http://fotbalek.hanspaulka.cz">fotbalek.HANSPAULKA.cz</a>, <a href="http://hanspaulka.fotbalek.cz">HANSPAULKA.fotbalek.cz</a> <b>::</b>
    </span>
    <span id="b">
    <b>::</b> Úvod - zde najdete úvodní slovo, nejnovější články a další zajímavé novinky <b>::</b>
    </span>
    </p>
    Naposledy upravil Jey; 30.06.2008 v 14:39.

  18. #18
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    tak pokud by nekdo resil ten problem s javascriptem, ale jde o specificke reseni pouze pro ten javascript s mapu, zde je reseni.

    pomohlo nacitat javascript s mapu uz na zacatku v sekci <head></head>
    nicmene to nepovazuju za prilis stastne reseni. ale prozatim je jedine.

    jeste bych chtel dodat, ze ten redirect pomoci header location je fajn vec. prohlizec se nepta na znovuodeslani formulare, pri pohybu mezi strankami pomoci tlacitek prohlizece zpet a vpred. navic, pokud jsem zkusil nejake checkery http statusu na ten pomocny skript, vsechny napsaly, ze dostaly rovnou kod 302 tedy http status - found. zadny redirekt. ten je, jak se zda, skryty.
    Naposledy upravil Jey; 01.07.2008 v 14:26.

  19. #19
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    tak jestli to tu jeste nekdo sledujete, rad bych poprosil o radu..

    rad bych predelal graficke logo na textove ale umiram z toho co to provadi v exploreru(ie6)

    v opere a firefoxu to vypada tak, jak ma - spravne.

    jak vypada kod toho, co je na obrazku?
    Kód:
    <div id="top">
    <div style="width:760px;height:60px;margin:0px;border:0px;">
    <h1 style="position:relative;top:10px;left:5px;font-size:45px;font-family:verdana;">
    HANSPAULKA
    </h1>
    <h2 style="position:relative;margin-top:-12px;margin-left:575px;">
    Hanspaulka - Hanspaulská liga
    </h2>
    </div>
    <div id="menu">
    <a href="/" onmouseover="menu('a','b');" onmouseout="menu('b','a');">Úvod</a><a href="/pravidla/" onmouseover="menu('a','c');" onmouseout="menu('c','a');">Pravidla</a><a href="/hriste/" onmouseover="menu('a','d');" onmouseout="menu('d','a');">Hřiště</a><a href="/vysledky-a-tabulky/" onmouseover="menu('a','e');" onmouseout="menu('e','a');">Výsledky a tabulky</a><a href="/odkazy/" onmouseover="menu('a','f');" onmouseout="menu('f','a');">Odkazy</a><a href="/forum/" onmouseover="menu('a','g');" onmouseout="menu('g','a');">Fórum</a><a href="/inzerce/" onmouseover="menu('a','h');" onmouseout="menu('h','a');">Inzerce</a><a href="/kontakt/" onmouseover="menu('a','i');" onmouseout="menu('i','a');">Kontakt</a>
    </div>
    <p>
    <span id="a">
    <b>::</b> Vítejte na znovuzrozeném serveru <a href="http://fotbal.hanspaulka.cz">fotbal.HANSPAULKA.cz</a>, <a href="http://fotbalek.hanspaulka.cz">fotbalek.HANSPAULKA.cz</a>, <a href="http://hanspaulka.fotbalek.cz">HANSPAULKA.fotbalek.cz</a> <b>::</b>
    </span>
    <span id="b">
    <b>::</b> Úvod - zde najdete úvodní slovo, nejnovější články a další zajímavé novinky <b>::</b>
    </span>
    <span id="c">
    <b>::</b> Pravidla - zde najdete pravidla a propozice souteží a další důležité dokumenty <b>::</b>
    </span>
    <span id="d">
    <b>::</b> Hřiště - zde najdete přehlednou interaktivní mapu Prahy s vyobrazením jednotlivých hřišť <b>::</b>
    </span>
    <span id="e">
    <b>::</b> Výsledky a tabulky - zde najdete každé úterý nejnovější výsledky a tabulky jednotlivých lig <b>::</b>
    </span>
    <span id="f">
    <b>::</b> Odkazy - zde najdete odkazy na zajímavé stránky o Hanspaulce <b>::</b>
    </span>
    <span id="g">
    <b>::</b> Fórum - zde najdete Fórum, kde můžete komentovat dění okolo Hanspaulky <b>::</b>
    </span>
    <span id="h">
    <b>::</b> Inzerce - zde najdete informace o možnostech inzerce na tomto serveru <b>::</b>
    </span>
    <span id="i">
    <b>::</b> Kontakt - zde najdete kontaktní informace, možnosti spolupráce a možnosti inzerce <b>::</b>
    </span>
    </p>
    </div>
    viz obrazek - schema
    ono uz pokud tam je ten cerveny div, tak ten zluty div pod nim je v exploreru nesmyslne odsazeny od 3px. pokud do toho cerveneho divu dam ty h1 a h2 s pozici relative, jeste se ten zluty div posune vic dolu.

    obrazek 1 - schema, obrazek 2 - jak to vypada prasacky v exploreru
    Naposledy upravil Jey; 30.07.2008 v 23:17.

  20. #20
    Senior Member
    Založen
    09.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Příspěvky
    1 406
    Vliv
    235

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    tak se mi to podarilo vyresit. nastavil jsem nadpisu "HANSPAULKA" position:absolute. jako posledni moznost. vzdycky jsem se domnival, ze pak prvek bude pozicovan vuci okrajum prohlizece. ale pozicuje se mi v ie,ff,opere vsude oproti omezujicimu prvku - divu. nechapu. ale super, je to vyresene. pokud mi to nekdo vysvetli, budu rad.

    v ie jsem zminovanou vertikalni mezeru 3px(nejde o 3px horizontal bug) odstranil pomoci podtrzitkoveho hacku _bottom-margin:-3px.

    H3D_kRu: jednak jde o thread a pak o naprostou demenci, nevim proc si nevytvoris nove tema. to tu jako budes resit detaily a pripadne nabidky, ktere se imho asi tezko pohrnou. podle toho jak jsi konkretni se navic domnivam, ze si to predstavujes jako hurvinek valku tu seo optimalizaci. kdo ji umi, ten ji tezko bude delat za pakatel. no nic.
    Naposledy upravil Jey; 10.07.2008 v 00:27.

  21. #21

    Standardní Re: SEO, jak resit <form> <select> <option>, mysql perlicka

    Citace Původně odeslal Jey Zobrazit příspěvek
    tak se mi to podarilo vyresit. nastavil jsem nadpisu "HANSPAULKA" position:absolute. jako posledni moznost. vzdycky jsem se domnival, ze pak prvek bude pozicovan vuci okrajum prohlizece. ale pozicuje se mi v ie,ff,opere vsude oproti omezujicimu prvku - divu. nechapu. ale super, je to vyresene. pokud mi to nekdo vysvetli, budu rad.
    To je ale správně, pokud dobře chápu W3C VFM.

    V http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/visure...te-positioning se píše následující:

    In the absolute positioning model, a box is explicitly offset with respect to its containing block.
    -- under construction --

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. cPanel - upgrade MySQL 4.1 na MySQL 5
    Založil MEluZíNa v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 02.05.2006, 17:40

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •