Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Vista a domácí síť help

  1. #1

    Standardní Vista a domácí síť help

    Mám dva počítače a router d-link.chci mít přístup z jednoho počítače na druhý na jeho hdd a opačně,jak na to?další problém je tiskárna,která je přes usb,chci to něják vyřešit abych mohl tisknout i z počítače,který na ni nemá přístup,díky.na jednom počítači je vista taky,na něj je připojená ta tiskárna.díky.v centu sítí a připojení ve vistě nevidím ten druhý počítač,nevim no

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Založen
    24.01.2004
    Bydliště
    Trutnov
    Věk
    33
    Příspěvky
    2 612
    Vliv
    250

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Tak a teď s to po sobě přečti a zamysli se jak by se ti odpovídalo na dotaz položený tímto stylem. Opomenu-li že se to blbě čte, chybí tam zásadní fakta. Co je na druhým počítačí za systém? Ping na ip/jméno chodí? Jaký firewally tam jsou a kde? Zkoušel jsi průvodce nastavením sítě pro domácnost/malou kancelář? ...
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

  3. #3

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Myslím si, že tento dotaz patří spíše do sítí, než do OS ale budiž. Zkus tedy ještě jednou specifikovat svůj problém, zkusíme Ti pomoci.
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

  4. #4

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Ja som tomu asi pochopil takto, ze ma v jednom mieste PC a tiskarnu + router a povedzme v druhej izbe (alebo v tej istej) ma druhe pc.

    Na OS zrejme nebude zalezat. Sam mam takto prepojene 2 PC (Vista/XP)

    Asi ti ide o to aby si videl disky jednotlivych PC a mohol tlacit. Taakze ethernetovy kabel z D-Linku zapoj do prveho PC, kde je zapojena aj tlaciaren.

    Druhe PC spoj zase kabelom z D-Linku alebo cez WiFi. Na prvom PC si pozri ake meno ma pocitac v sieti a to iste meno nastav aj na tom druhom PC!!
    Zapni zdielanie diskov (prave tlac. mysi na HD) a daj zdielat s plnym pristupom + moznost tlacenia) Toto si urob na oboch PC a hardiskoch.

    Potom si namapuj disky (Pripojit sitovou jednotku) mal by si tam vidiet uz disk(y) jedneho z PC. Ak nie restartni pre istotu oba PC.

    Ak som na nieco zabudol vopred sa omluvam.
    NEW * CPU:C2D E4500@3Ghz 1.392V 273x11 delicka 3,4, MB:Gigabyte P35 DS4 rev.2.0, RAM:A-DATA 2x2GB 800Mhz@930Mhz Vitesta Extreme Edition, HD:2xWD 320GB AAKS, DVD:Samsung 203P, GPU: GeForce Gigabyte 8800GTS 512MB, LCD:24" HP LP2465, Case:Compucase 64A34, PSU:Enermax Liberty 400W, SB Live5.1, MS Intelli Mouse Explorer 2, HP920C + HP LJ6L, Scaner-Microtek3630

    OLD * CPU:AMD Athlonek 1700XP 0303 JIUHB@2400XP 200x10, 1.675v, MB:Ep@x 8RDA modded 1,9Vdd, Arctic Cooling Slim Silent Pro TC, RAM:TwinMos 2x256MB PC333 5-3-3-2, HD:WD 80GB 7200rpm, DVD: LG 1432, GPU:MSI GeForce4Ti4200 128Mb 315x620, MOUSE:A4-Tech WOP35, LCD:17" Viewsonic 172b, HP920C+HP LJ6L, Scaner - Microtek3630

  5. #5
    Member
    Založen
    16.10.2002
    Bydliště
    České Budějovice
    Příspěvky
    131
    Vliv
    218

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Na systému bohužel záleží. Pokud je na síti společně XP a Vista, pak se na počítač(e) s XP musí naistalovat Link Layer Topology Discovery Responder (LLTD), aby na sebe počítače viděly.
    Link ke stažení:

    http://www.microsoft.com/downloads/d...1-37f485fa34ea

    Můj komp (Windows 7 Ultimate x64 / Windows 8.1 Pro):
    case CM 690 Advanced + TT ToughPower W0116R 750W, Intel Core i7 3820 + Noctua NH-D14 SE2011, 16GB Corsair Vengeance Low Profile Black 1866MHz, deska ASUS P9X79, graf. ASUS GTX680-DC2O-2GD5, 2x 320GB SATA2 + 2x 1TB SATA3, ASUS DRW-24B5ST

  6. #6
    Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Založen
    16.10.2002
    Bydliště
    Brno/Ždánice
    Příspěvky
    3 133
    Vliv
    272

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Citace Původně odeslal Karel_M Zobrazit příspěvek
    Na systému bohužel záleží. Pokud je na síti společně XP a Vista, pak se na počítač(e) s XP musí naistalovat Link Layer Topology Discovery Responder (LLTD), aby na sebe počítače viděly.
    Link ke stažení:
    http://www.microsoft.com/downloads/d...1-37f485fa34ea
    Jsi si opravdu jisty ? Visty jsem mel 3/4 roku, nyni jsem po chvilce na XP zase zpet na Vistach a tohle jsem nikdy neinstaloval. Sdileni XP-Vista (a opacne) funguje dle mojich zkusenosti uplne stejne jako na jinych NT systemech (pripojit sitovou jednotku \\jmeno_serveru\jmeno_sdilene_jednotky ...zadam jmeno a heslo a jedu. Na PC s XP mam jmeno a heslo ulozene a po kazdem spusteni se disky namapuji. Topologie zapojeni stejna jakou pozaduje autor threadu.

    web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

  7. #7
    Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Založen
    14.10.2002
    Bydliště
    Brno
    Příspěvky
    1 525
    Vliv
    247

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    PetrT ma recht - LLTD na pocitaci s XP je potreba pouze k tomu, aby pocitac s Vistama pri zobrazeni mapy site dokazal pocitace s XP korektne do te mapy zaradit.
    Naposledy upravil Mymak; 14.02.2008 v 02:48.
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

  8. #8

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Dovolte aby som sa pripojil Ziadny link layer som na xp neinstaloval a vsetko bezi tak ako som popisal. Mozno ho je treba za urcitych podmienok ale na bezne "sharovanie" ho zrejme nie je treba. PetrT to popsal dokonale.
    Naposledy upravil Jan; 14.02.2008 v 11:49.
    NEW * CPU:C2D E4500@3Ghz 1.392V 273x11 delicka 3,4, MB:Gigabyte P35 DS4 rev.2.0, RAM:A-DATA 2x2GB 800Mhz@930Mhz Vitesta Extreme Edition, HD:2xWD 320GB AAKS, DVD:Samsung 203P, GPU: GeForce Gigabyte 8800GTS 512MB, LCD:24" HP LP2465, Case:Compucase 64A34, PSU:Enermax Liberty 400W, SB Live5.1, MS Intelli Mouse Explorer 2, HP920C + HP LJ6L, Scaner-Microtek3630

    OLD * CPU:AMD Athlonek 1700XP 0303 JIUHB@2400XP 200x10, 1.675v, MB:Ep@x 8RDA modded 1,9Vdd, Arctic Cooling Slim Silent Pro TC, RAM:TwinMos 2x256MB PC333 5-3-3-2, HD:WD 80GB 7200rpm, DVD: LG 1432, GPU:MSI GeForce4Ti4200 128Mb 315x620, MOUSE:A4-Tech WOP35, LCD:17" Viewsonic 172b, HP920C+HP LJ6L, Scaner - Microtek3630

  9. #9
    Member
    Založen
    16.10.2002
    Bydliště
    České Budějovice
    Příspěvky
    131
    Vliv
    218

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Je to možné, ale v mém případě se počítače bez LLTD vůbec neviděly, přestože ping na IP šel normálně. Mám stabilně zapojené 2 počítače (a někdy jako třetí i notebook) na 2 portech ADSL modemu CellPipe 22A-EX-CZ jako domácí síť s tím, že na počítači s Vistou je sdílená tiskárna HP Business Inkjet 1100 (USB). Po instalaci LLTD stačilo prohledat síť a počítače se našly. Začalo chodit i vše ostatní...
    Naposledy upravil Karel_M; 14.02.2008 v 12:06.

    Můj komp (Windows 7 Ultimate x64 / Windows 8.1 Pro):
    case CM 690 Advanced + TT ToughPower W0116R 750W, Intel Core i7 3820 + Noctua NH-D14 SE2011, 16GB Corsair Vengeance Low Profile Black 1866MHz, deska ASUS P9X79, graf. ASUS GTX680-DC2O-2GD5, 2x 320GB SATA2 + 2x 1TB SATA3, ASUS DRW-24B5ST

  10. #10
    Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Založen
    16.10.2002
    Bydliště
    Brno/Ždánice
    Příspěvky
    3 133
    Vliv
    272

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Citace Původně odeslal Karel_M Zobrazit příspěvek
    Je to možné, ale v mém případě se počítače bez LLTD vůbec neviděly, přestože ping na IP šel normálně. Mám stabilně zapojené 2 počítače (a někdy jako třetí i notebook) na 2 portech ADSL modemu CellPipe 22A-EX-CZ jako domácí síť s tím, že na počítači s Vistou je sdílená tiskárna HP Business Inkjet 1100 (USB). Po instalaci LLTD stačilo prohledat síť a počítače se našly. Začalo chodit i vše ostatní...
    to "prohledat sit" bude mozna ten problem - nez totiz v okolnich pocitacich nabehne cela sit, tak to chvilku trva. Mnohem rychlejsi a 100% funkcni je prime pripojeni. Mimochodem - najdou se ty tve PC kdyz kazde bude v jine pracovni skupine ? S primym zadanim to neni problem.

    web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

  11. #11

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Ahoj mam dva systemy WXP a WVista a sdilim internet pres wifi s notebookem ktery ma WXP.Internet slape jako hodinky a i kdyz mam vytvorenou sit ve WXP i Vista tak ji ten notebook nevidi,tak uz fakt nevim co s tim??Zkusim jeste to LLTD no jinak jak si muzu odstranit tu moji vytvorenou sit ve WXP badal sem ale na nic sem neprisel ani nenasel ze by nekde psali o zruseni site,vsude pisou o vytvoreni,predem diky moc.
    Naposledy upravil xmen; 21.02.2008 v 09:44.
    AMD Athlon 64 3000+ 1,4V-Arctic Freezer 64 PRO,1x512MB Kingmax + 1x 256MB A-Data 500MHz,XFX Geforce6800GT-16pipelines,HDD Seagate 120GB,DVD Plextor,TV Leadtek Deluxe XP,LCD L1750H,WXPSP2

  12. #12

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    Jsi si opravdu jisty ? Visty jsem mel 3/4 roku, nyni jsem po chvilce na XP zase zpet na Vistach a tohle jsem nikdy neinstaloval. Sdileni XP-Vista (a opacne) funguje dle mojich zkusenosti uplne stejne jako na jinych NT systemech (pripojit sitovou jednotku \\jmeno_serveru\jmeno_sdilene_jednotky ...zadam jmeno a heslo a jedu. Na PC s XP mam jmeno a heslo ulozene a po kazdem spusteni se disky namapuji. Topologie zapojeni stejna jakou pozaduje autor threadu.
    Ak som dobre porozumel, tak vo Viste musis pred pripojenim zadat heslo? Totiz tento problem mam aj ja. V XP som pri prvom prihlaseni do miestnej siete oznacil zapamatat heslo a dalej ma prihlasuje automaticky. Vo Viste mi to ale nefunguje, vzdy po restarte musim to meno a heslo zadavat znovu. Skusal som ho ulozit aj v spravcovi hesiel, ale nepomohlo to. Mám Vista Home Premium.
    Naposledy upravil Hacman; 21.02.2008 v 13:52.

  13. #13
    Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Založen
    16.10.2002
    Bydliště
    Brno/Ždánice
    Příspěvky
    3 133
    Vliv
    272

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    Citace Původně odeslal xmen Zobrazit příspěvek
    Ahoj mam dva systemy WXP a WVista a sdilim internet pres wifi s notebookem ktery ma WXP.Internet slape jako hodinky a i kdyz mam vytvorenou sit ve WXP i Vista tak ji ten notebook nevidi,tak uz fakt nevim co s tim??Zkusim jeste to LLTD no jinak jak si muzu odstranit tu moji vytvorenou sit ve WXP badal sem ale na nic sem neprisel ani nenasel ze by nekde psali o zruseni site,vsude pisou o vytvoreni,predem diky moc.
    Pokud mam vsechny pocitace v jedne skupine, tak prochazeni siti neni problem. Zruseni site ?? To snad jen tim, ze zablokujes sitovy adapter, ne ??
    Napred si over, zda muzes prochazet disky mezi PC (primym pripojenim viz vyse), pak res to, proc se nevidi pri prochazeni v siti.

    2Hacman: podivam se ti doma, z Vist trvale na XP disky nechodim (opacne se heslo ulozi), takze heslo neukladam.
    edit: ve Vistach jsem si dal pripojit sitovy disk, zadal jsem jmeno a heslo, zaskrtl zapamatovani hesla a je to. Vse funguje jak ma.
    Naposledy upravil PetrT; 21.02.2008 v 16:41.

    web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

  14. #14

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    no problem asi bude to, ze mam Vistu Premium Home a mam taky dojem, ze tam to ukladanie hesiel nefunguje alebo sa mylim?

  15. #15

    Standardní Re: Vista a domácí síť help

    cus mam taky problem tohoto typu.mam doma 2 pc.jeden s XP profesiona a druhej s Vistana Ultimate.propojene pres router airlive ip-1000r.A chtel bych aby spolu zdilely disky pisnicky videa aby sli hrat hry po siti...ale jak si spolu nekomunikuji...ani ve vistach mi neukaze ten pocitac na mape site..nedostanu se na jeho disky proste nic.napise tu nekdo spolehlivy navod jak to udelat aby vsechno slo ? dekuji moc za ochotu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. ATi Catalyst 7.3 WHQL
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 06.04.2007, 11:17
  2. Domaci sit a rozvod internetu
    Založil Misterio v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 10:57
  3. ATI Catalyst 7.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 03:15
  4. Domaci sit
    Založil Skodik v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 30.01.2004, 20:28
  5. Pomozte nakonfigurovat domaci sit.. winxp 2x
    Založil Jey v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 26.01.2004, 15:57

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •