Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Hercules Gamesurround Fortissimo IV 7.1 - lupance ve zvuku

  1. #1

    Standardní Hercules Gamesurround Fortissimo IV 7.1 - lupance ve zvuku

    sestava:

    EPoX EP 8RDA3i, Fortissimo IV, zdroj Fortron 350W a pokud by ještě mohlo záležet na ostatním: AthlonXP, HDD Seagate ATA 120GB/8MB, repro Genius SW-5.1 Home Theater

    SW: XP SP2

    problém:

    Když přehrávám audio (je jedno, jestli ve Winampu, nebo vč. videa v media playeru) a zároveň píšu na klávesnici, jsou ve zvuku výrazně slyšet jakési lupance. Více-méně kopírují ťukání do kláves, ale není to, jako efekt zesilovače. Někdy je lupanec slyšet zároveň, někdy s určitou latencí a navíc je to celkem různé, v určité chvíli se vůbec problém neprojevuje, a pak se to zas nedá poslouchat (co ťuknutí, to lupanec, případně se třeba i nakumulují, když píšu rychleji).

    Je těžký je popsat, ale zdá se jakoby se při ťuknutí do klávesy zvuk o zlomek vteřiny zpozdil (lupne a původní zvuk pokračuje, narušuje to rytmus ). Pokud se žádný zvuk nepřehrává, není samozřejmě při psaní nic slyšet.

    Klávesnici mám starší (din přes redukci na ps2, ale nikdy takový problémy nedělala)

    už jsem zkusil:

    -dva různý pci sloty
    -ovladače jak z CD (na webu žádné nejsou), tak přímo nové od VIA
    -kontroloval jsem IRQ, zvukova jej s ničím nesdílí
    -projel jsem FAQ na Hercules webu (nic)
    -zkoušel jsem si hrát s nastavením direct-sound output ve winampu, nemělo to žádné výsledky (což jsem stejně očekával, projevuje se to bez ohledu na přehrávač)

    výhledově chci ještě zkusit:

    -update BIOSu desky
    -jinou klávesnici

    Poradíte někdo?
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

  2. #2
    Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Martinice v Krkonoších
    Věk
    51
    Příspěvky
    1 742
    Vliv
    222

    Standardní

    Na jakym IRQ zvukovka sedi? Tipnul bych si, ze to bude nejake virtualni IRQ.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

  3. #3

    Standardní

    Citace Původně odeslal Halen
    Na jakym IRQ zvukovka sedi? Tipnul bych si, ze to bude nejake virtualni IRQ.
    Citace Původně odeslal no-X
    -kontroloval jsem IRQ, zvukova jej s ničím nesdílí
    Jinak nevim, jestli se muzu pricpat sem... mam taky takovy problem, ja to mam kdyz je vytizena sit. Pritom podle manualu...

    ... by mel byt PCI 1 kde mam zvukovku sdilen s PCI 5 kde nic nemam a ne s LAN.

    Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

    "Music is essentially useless, as life is." George Santayana


  4. #4
    Senior Member Avatar uživatele MK2
    Založen
    19.10.2002
    Bydliště
    Slovakia - Šurany
    Příspěvky
    1 701
    Vliv
    219

    Standardní

    no vidis a ja ked si dam sluchatka, tak na kazdej zvukovke ktoru som pouzil pocut akokeby vrzganie scroll tlacitka misy ked scrolujem ale pocut to velmi tichucko, kaslem na to
    X2 6000+ AM2 3,3ghz 1,375v (3,433ghz 1,45v) || Abit KN9 Nf4 ultra AM2,Xpertvision 9600GT 512mb 650/1800@760/2000, 2x2gb A-data 800+ Extremme ddr2@950mhz cl5(resp.980mhz pri 3,433ghz cpu), Maxtor MaxlineIII 300GB,DVD RW-DL Asus 1608P3S,SB AUDIGY 2ZS Platinum,Benq - notebook keyboard,mouse Genius netscroll optical USB,monitor 17`Nokia 720C,Fortron 650w,Vista Ultimate SP1

  5. #5
    Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Založen
    16.12.2002
    Bydliště
    Hey Prague
    Příspěvky
    1 767
    Vliv
    217

    Standardní

    No pokud zvukovka neni zdilena, tak jsou dve varianty, proc lupance mohou vznikat. Prvni znich je uz samotna existence virtualniho IRQ, tzn ze system pred spustenim obsluhy preruseni musi nejdriv nasmerovat spravne fyzicke IRQ, a to uz je pak jedno, jestli je sdilene, zi je zarizeni samo, proste tohle vyzaduje cas procesoru, a pokud procesor je vytizen, nebo prostredky desky, tak to muze vest k lagum, na sbernicich. Proste za tohle windows nesnasim.

    Druha moznost zde byla kdysi resena, zavedl ji Glass, a to, ze spoustu ruchu ve zvukovce muze upusobit samotny zdroj, resp indukovane haluze, ktere vznikaji vsude po desce(kazda indukce muze delat bordel).... bylo to reseno pod nazvem "digitalni sum" pokud me pamet neklame.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

  6. #6

    Standardní

    Díky moc. Tím zdrojem by to být nemělo, spíš mi to připadá jako zmíněný problém s IRQ (kdyby šlo o rušení, tak lupanec nezpůsobí zdržení ve zvuku).

    Tohle mi zobrazuje msinfo32:



    Jak poznám, že to IRQ je virtuální nebo ne? Resp. co teda proti tomu mohu dělat? Mám zkusit ještě zbývající PCI sloty?

    Dík za rady...
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

  7. #7
    Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Martinice v Krkonoších
    Věk
    51
    Příspěvky
    1 742
    Vliv
    222

    Standardní

    Ja jsem si se sdilenymi a virtualnimi IRQ taky uzil sve a proto mam nastaveny ovladac pocitace na Standardni PC. Vyresilo to veskere problemy s lupanim zvuku. Vic se muzes dovedet v dulezitem threadu o lupani zvukovek Creative (je to zavadejici, protoze na virtualnich IRQ muzou lupat a zkreslovat vsechny, viz prispevek o Arteeho) Takhle to mam nastaveny ja a nemam problem. BTW, v nekterych threadech zminovany nepekny ci zkresoleny zvuk Audigy2 - tomu se mohu jen pousmat.



    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

  8. #8
    Senior Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Prague / Czech Republic
    Příspěvky
    1 221
    Vliv
    215

    Standardní

    zkus zahybat s DMA bufferem, to muze delat poradnej bordel co se tyce vypadku.. pronikani ruseni do vystupu je de facto nemozne, takze je to problem s pohybem dat po sbernici..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

  9. #9
    Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Založen
    11.03.2003
    Bydliště
    Brno-Kr. Pole
    Věk
    35
    Příspěvky
    2 084
    Vliv
    223

    Standardní

    2Halen:

    ja mam XPSP2 a v kolonce pocitac mam pouze ,,jednoCPU stolni.....,,

    jak jsi tam dostal ten standartni PC?
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

  10. #10

    Standardní

    right-click, vlastnosti, aktualizovat ovladač a vybereš si, ale vřele doporučuju, aby sis předem udělal zálohu systému, obzvlášť jestli máš XP nainstalovaný už dýl

    Glassman: jak se k nastavení DMA bufferu dostanu?

    Je teda nějakej způsob, jak se v XP dá napevno přiřadit kartě určité IRQ? (naposledy jsem měl problémy s IRQ v době, kdy OS respektoval nastavení BIOSu )
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

  11. #11
    Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Martinice v Krkonoších
    Věk
    51
    Příspěvky
    1 742
    Vliv
    222

    Standardní

    Citace Původně odeslal no-X
    right-click, vlastnosti, aktualizovat ovladač a vybereš si, ale vřele doporučuju, aby sis předem udělal zálohu systému, obzvlášť jestli máš XP nainstalovaný už dýl

    Glassman: jak se k nastavení DMA bufferu dostanu?

    Je teda nějakej způsob, jak se v XP dá napevno přiřadit kartě určité IRQ? (naposledy jsem měl problémy s IRQ v době, kdy OS respektoval nastavení BIOSu )
    Pokud nechas zapnutou podporu ACPI (Ovladac - Jednoprocesorovy osobni pocitac s rozhranim ACPI) nebude OS respektovat nastaveni v BIOSU. Je to zacarovany okruh, bylo to tu probirano mnohokrat. I kdyz se zda, ze virtualni IRQ neni s nicim sdileno, presto se vyskytuje ruseni zvuku, nejcasteji pri psani na klavesnici, mene casto pri pohybu s mysi, nekdy muze zpusobit ruseni sitova komunikace .... Proste pokud PCI zvukajda nesedi natvrdo v nesdilenem PCI slotu a nema pro sebe vyhrazeno FYZICKE IRQ, budou problemy. Usmevne jsou pak nektere prispevky , kdy uzivatel sdeli, ze ruseni jinym zarizenim (MYS) je "MALICKO" slyset pri poslechu na sluchatkach. To naprosto degraduje vlastnosti zvukovky, ktera ma podle mereni odstum treba 110dB ...
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

  12. #12

    Standardní

    Zkusil jsem použít jinej (vlastně už třetí v pořadí) PCI slot, nainstaloval drivery a bylo to v pohodě - dokud jsem nezapnul "immezio 3D Effect" (chce to restart):



    Poté se zas lupání objevilo. Jenže vypnutí "immezio 3D" už nepomohlo.

    Zvukovka "visí" na irq 18 a jinam jí prostě nemůžu dostat...

    Ještě zkusím jinej slot, ale to asi nepomůže
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

  13. #13
    Senior Member mince
    Založen
    13.04.2003
    Bydliště
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    39
    Příspěvky
    696
    Vliv
    209

    Standardní re

    Zkus si poradne procist ten threat o sdileni irq u creativu,zjistis tam mimo jine,ze pokud mas zapnutou funkci ACPI,tak ti prehazovani mezi sloty pci moc nepomuze. A co se tyce irq,tech by melo bejt jen urcitej pocet(tipuju tak 15),co je nad,uz je virtualni irq. Takze na ty osmnactce by ti to praskat melo,pac by zvukarna nemela mit vlastni irq
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •