Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 80

Téma: Pískající zdroje

  1. #1

    Standardní Pískající zdroje

    RayeR: Protože se zde v poslení době množí případy pískajících zdrojů, a s tím i počet threadů, rozhodl jsem se to dát sem vše podstatné do jednoho. Pokud se s tímto problémem setkáte, tak uveďte přesný typ zdroje a konfigurace ve ktere píská, popř. při odpojení jaké komponenty přestane.

    Problémy se vyskytují zejména u zdrojů Fortron s disky Seagate či MB MSI. Tyhle případy se probírali už na DF CzechComputeru, CC se k reklamacím staví celkem kladně. Jinak zde zatím nikdo nepřišel na to čím to přesně je a jak to odstranit, takže doporučuju se uvedeným kombinacím rači vyhnout.


    Citace Původně odeslal PCborec
    Skladal sem ted takovy obyc kompl, je to v černe EuroCase a zdroj je tam nejaky EC 350x. kdyz pripojim 120gb disk seagate tak ten zdroj piska

    co s tim mam delat?
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele Klon
    Založen
    16.06.2003
    Bydliště
    Vrchlabí
    Věk
    33
    Příspěvky
    659
    Vliv
    228

    Standardní

    nektery fortrony se seagatama piskaj, EC melo jednou navic naky fortrony, tak je normalne prodavaly jako svoje, davali je i do skrini....
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

  3. #3

    Standardní

    Citace Původně odeslal PeterM
    Citace Původně odeslal RayeR
    To by me zajimalo jak ten zdroj muze piskat, kdyz pracovni frekvence toho menice je kolem 50KHz.
    ...tak, že niekde začne oscilovať spätná väzba...
    No to je pak asi hodne spatny, nechci videt co z toho pak leze za napeti. Zatim sem se s tim nesetkal.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  4. #4
    Senior Member
    Založen
    19.04.2004
    Bydliště
    Prešov
    Příspěvky
    1 738
    Vliv
    227

    Standardní

    Citace Původně odeslal rOn
    pomohlo by zaliat vsetky cievky a cele pfc do tavneho lepidla?
    alebo nejaky iny napad, okrem vymeny zdroja..
    Tavné lepidlo nie (po zohriatí cievok sa roztečie...).

    Klasicky sa cievky zalievajú epoxidom (vo vákuovej komore, aby sa dostal aj medzi závity). Ty môžeš použiť trebárs silikón, ale bude ti to prd platné - musel by si ho dostať do celého objemu cievky (nie len na povrch, ale všade dovnútra). Alebo nejaký riedky dvojzložkový lak (namočiť do toho cievku (vymontovanú!), vytiahnuť a nechať vytvrdnúť)

    Citace Původně odeslal rOn
    z môjho pískajuceho fortronu lezie napätie 12.1V, 5.0V (merané multimetrom)
    Buď rád, že nemáš osciloskop. Potom by si nebol taký spokojný
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

  5. #5

    Standardní

    No me pride ze to resi nasledek a ne pricinu, pokud ten zdroj kmita, tak bych se na nej...

    EDIT: Ted koukam ze to s tim piskanim neni az takova prdel. Shanim nakej zdroj, asi fortrona a ted sem cet diskuzi na webu CC, kde par lidi pise, ze jim zas pro zmenu s fortronem piska HDD Seagate nebo MB od MSI.

    viz:
    "minuly tyden jsem dostal objednany zdroj Fortron 300W ATX P4 FSP300-60ATV(PF) - na me desce MSI Ultra 2 - mi piska pri zapnuti vysokym tonem - po hledani na internetu jsem zjistil ze to je neshodou mezi vyrobcem MSI a Fortronem - na PC se opravdu neda pracovat - mohu zdroj vratit, nebo je chyba jen kusu - mate nejake zkusenosti?"

    Hm neshoda, copak by vyrobci nemeli dodrzovat specifikaci ATX?

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  6. #6

    Standardní

    A sakra, tak ted sem se na vlastni kuzi presvedcil, co je to piskajici zdroj. Koupil sem tu v bazaru 300W fortrona a s mym 120G ST pisti jak zjednanej. Myslim ze pisti i trochu samotnej HDD. S jinym diskem to nedela

    At sem zkoumal jak sem zkoumal, tak se mi nepodarilo lokalizovat tu soucastku co piska. Dival sem se na vsechny vetve osciloskopem, byl tam vselijaky bordel a sum, ale tahle frekvence (tipuju kolem 15kHz - dost to pripomina radkove rozklady TV) tam videt nebyla. Zkousel sem i takovy jednoduchy experiment - mezi napajeci vetev a zem sem zapojil sluchatka pres 1uF kondenzator a poslouchal, ale byly slyset uplne jine tony a zvuky nez to piskani, takze to musi byt nekde ve vnitrnim okruhu zdroje, ven se to nedostane (aspon ne moc). Ted vo zkouskovym se nemam moc cas v tom rypat, ale nak me teda stejne nic nenapada...

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  7. #7
    Senior Member
    Založen
    19.04.2004
    Bydliště
    Prešov
    Příspěvky
    1 738
    Vliv
    227

    Standardní

    Super (nie že by som ti prial ten problém - to rozhodne nie!) - ale konečne sa našiel niekto, kto je schopný tento problém odhaliť. (Mne ešte žiadny zdroj takto nepískal, takže nemám "testovací materiál").

    Skús pretestovať interferencie v spätnej väzbe medzi regulátorom +5/+12V (PWM regulácia) a 3.3V (presytkou riadená regulácia).

    Prípadne pomeraj, ako vyzerajú priebehy v spätnej väzbe toho PWM regulátora.

    Ďalšia vec, čo ma napadá, je nejaký spôsob interferencie zo zle vyhladeným sieťovým napätím, ale to je už príliš prešpekulované...

    Najpravdepodobnejšie sa mi javí to, že tie disky majú zle odrušený menič z 12V na vnútorné napätia alebo je to interferencia medzi radičom motora točiaceho disk a frekvenciou meniča vo fortrone. Skús, ako sa správa to pískanie, ak zastavíš (uspíš) disk...

    Laboroval by som s prídavným odrušením na 12V alebo 5V vetve k disku (nejaký T člen z LC obvodov?).
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

  8. #8

    Standardní

    Citace Původně odeslal rOn
    skúsil som svoj seagate za behu odpojiť od napájania a pískanie zmizlo (tak na 10%)
    Jak to myslis "zmizlo (tak na 10%)"? Jako ze se snizila intenzita na 10% ale uplne to nestichlo? Ja mysim ze me bez disku nepiska vubec.
    No kazdopadne si doporucuju projit tyto diskuze:
    http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...E1.html?&all=1
    http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...CB.html?&all=1

    Neni to zdaleka ojedinely pripad,proste soudruzi z druzstva FSP udali nekde chybu... CC to celkem bez problemu reklamuje

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  9. #9
    Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Turnov
    Věk
    42
    Příspěvky
    117
    Vliv
    230

    Standardní pískání - nejenom disk

    Tak mám podobnej problém. Mám Fortrona 350W a Seagate Barracuda 120 GB. Pískalo mi to od začátku docela brutálně, tak mě napadla jedna myšlenka - hodil jsem mezi +12V a zem (normálně do Molexa) kondenzátor 2000 mikro na 35V. Pískání skoro zmizelo (teda kleslo na téměř neslyšnou hranici). Ovšem potom co pustim S2kcontrol, nebo jinej softwarovej chladič, kterej používá S2k Bus disconnect, tak to píská zase docela brutálně. A zkusil jsem jen tak pro srandu i za chodu odpojit toho Seagate od napájení a vůbec to nepomohlo. Je možný že je nějakej podobnej problém i s deskou??
    Intel Yorkfield Q9550 @ 3808 MHz (448*8,5) na 1,328V real, 4xPrime rock-stable, Gigabyte GA-P35-DS4, 4x 2GB DDRII A-Data Vitesta Extreme Edition @ 1075 MHz (5-5-5-15), 2x Barracuda 7200.10 320 GB S-ATA-II RAID0, Water cooled CPU, Water cooled Gigabyte NV GTX 280 1GB, zdroj Enermax MOD82+ 625W, etc.

  10. #10
    Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Turnov
    Věk
    42
    Příspěvky
    117
    Vliv
    230

    Standardní

    Novej poznatek: nedalo mi to a trochu jsem kolem toho laboroval. Nakonec jsem zjistil zajimavou věc: mam v Case vepředu přidanej ventilátor. Když ho mam zapojenej na desce do konektoru co je nejblíž k němu, tak to dělá tyhle crazy zvuky. Když jsem ho odpojil všechno je o.k. Neni slyšet nic. Když jsem ho pak zapojil do konektoru kde bejvá běžně CPU FAN, tak to je taky v pohodě. Chovalo se to původně tak, že to pištělo pouze když to bylo v IDLE a když se tomu dala pořádná zátěž, bylo to zticha. Teď už je to konečně zticha pořád
    Proto všem doporučuju vyzkoušet odpojit resp. přepojit ventilátory jinam ... netvrdim že to musí pomoct každýmu, ale za zkoušku nic nedáte, ne!?
    Intel Yorkfield Q9550 @ 3808 MHz (448*8,5) na 1,328V real, 4xPrime rock-stable, Gigabyte GA-P35-DS4, 4x 2GB DDRII A-Data Vitesta Extreme Edition @ 1075 MHz (5-5-5-15), 2x Barracuda 7200.10 320 GB S-ATA-II RAID0, Water cooled CPU, Water cooled Gigabyte NV GTX 280 1GB, zdroj Enermax MOD82+ 625W, etc.

  11. #11
    Senior Member
    Založen
    19.04.2004
    Bydliště
    Prešov
    Příspěvky
    1 738
    Vliv
    227

    Standardní

    Citace Původně odeslal PeterM
    Citace Původně odeslal RayeR
    To by me zajimalo jak ten zdroj muze piskat, kdyz pracovni frekvence toho menice je kolem 50KHz.
    ...tak, že niekde začne oscilovať spätná väzba...
    Citace Původně odeslal PeterM
    Citace Původně odeslal rOn
    z môjho pískajuceho fortronu lezie napätie 12.1V, 5.0V (merané multimetrom)
    Buď rád, že nemáš osciloskop. Potom by si nebol taký spokojný
    ...to je aj tvoj problém. Tebe pomohlo preloženie fanu, niekomu inému zas pomôže úplne iná úprava. Ale problém je v nevhodne navrhnutom zdroji.

    Ak chceš dobrú radu: zbav sa toho zdroja, kým ti neodíde aj s polovicou HW čo máš...
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

  12. #12

    Standardní

    Ja kdyz sem to zkousel, tak sem mel v prvni fazi zapojenej pouze holej MB bez CPU a pameti a k tomu na jadnom molexu HDD. Byto to evidentne tim hadrem od Seagate, kdyz sem tam dal WD tak nic. Vetrak sem tam zadny nemel takze to by mi nepomohlo. Ted jedu na pujcenym EC tak trnu jesi mi nevyhori

    >Ale problém je v nevhodne navrhnutom zdroji

    mno si taky myslim... Skoda, jinak se mi ten zdroj zdal provedenej dost kvalitne. Mno asi az pudu pro zdoj nekam do kramu, tak si vemu sebou HDD, snuru a kousek dratku a rovnou si to na miste vyzkousim.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  13. #13
    Member Avatar uživatele Johny_g
    Založen
    07.11.2003
    Bydliště
    Brno, Mohelnice (SU)
    Příspěvky
    269
    Vliv
    219

    Standardní

    Tak se taky přidám, mám všechny "problémové" komponenty - zdroj Fortron (300W), Desku MSI i disk Seagate, a zdroj trochu píská ale jen když je vypnutý počítač. Slyším to když vlezu pod stůl a dám hlavu k počítači. Jakmile ho zapnu tak normálně jede, napětí bez problémů, nic nepíská. Nevím přesně kdy to pískání začalo, ale jako novej to myslím nedělal. Nevíte co může pískat, resp. které části zdroje jsou pod proudem když je počítač vypnutý?
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

  14. #14
    Member
    Založen
    18.01.2005
    Bydliště
    Bratislava , SK
    Příspěvky
    275
    Vliv
    202

    Standardní

    SUPER piskanie zdroja hlavne pocutelne pri vypnutom PC vymenenie kondenzatorov a viriesene necakajte na poslednu chvilu lebo ten zdroj raz buchne to mam vyskusane boli vytecene a po mesiaci pouzivania to cele buchlo neopravitelne znicene PCB tak pozor !!!
    MB: ABIT NV8 nForce4-4x , RAM: 2x KINGSTON 512 MB CL2,5 PC400 , CPU: SEMPRON 2800+ @2450Mhz 256 KB cache 64 bit. , GK: GAINWARD 6600 GT 128 MB GDDR3 PCIe , LCD: PHILIPS 190S, HDD: SEAGATE 7200.10 320GB 16MB cache , KB: MICROSOFT WIRELESS Keyboard + Mouse model: T20-00036 ,DVD-RW: NEC 4550A , TV: LEADTEK WinFast 2000TV EXPERT, zdroj : FORTRON 350W GLN Green Power

  15. #15

    Standardní .

    zdroj a hdd viz popis ..piskalo mi to na Solteku (kt133A) jak svina a na Abit nf7 (nf2) uz nic
    Pentium 4 630 3.0GHz - Thermaltake Sonic Tower, Intel Eatonville i915GEV, 1GB DDR2 533MHz CL4 Dual, MSI Geforce 6600 300/500@440/600 256MB PCIe, WD 250GB 2500JS 8MB SATA, Chill Innovation CP-400 400W, DVDRW LG 4120b, Eurocase Briza Silver, Logitech MX900 BT Mouse, Saitek Eclipse Keyboard, HP1130 21" CRT, CDMA Internet connection...
    NTB: HP nx6110

  16. #16

    Standardní

    Ja jsem mel taky problemy s piskanim klasicke kombinace Seagate + Fortron, takze jsem pridam sve poznatky:

    - kombinace Barracuda IV + Fortron 300W piska
    - kombinace Barracuda V + Fortron 300W nepiska
    - MB MSI + CPU ktere moc nezere - nepiska
    - MB Gigabyte + P4 Prescott + BIV piska
    - MB Gigabyte + P4 Prescott + BV nepiska

    - pri SW vypnuti (spindown) Barracudy IV piskani prestane, disk je ale porad pripojen na sbernici
    - piska zdroj, overeno uchem
    - zkousel jsem ruzne odstineni napajecich dratu vedoucich k disku feritama, ruzne druhy (kulate, kabelove) - nepomaha
    - kombinace MB Gigabyte + P4 Prescott + BIV piska ale az po peti minutach provozu, predtim je PC studene
    - kombinace Radeon 9200 (Sapphire) s cimkoliv piska asi 30s do nabehnuti systemu, pri restartu uz ne (jev studeneho PC).


    No je mi to zahadou, nastesti odstranenim toho disku (ktery je jinak naprosto bez problemu a bezi 24/7/365 v serveru) piskani prestalo snad na veky
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

  17. #17

    Standardní

    No tak sem byl zas neska kupovat zdroj (po treti), tentokrat raci novej do kramu. Precijen za podobnou cenu nic lepsiho jak Fortron neni, tak sem to jeste zkusil a vybral si nejakej novejsi typ nez sem mel predtim od Glendy - 300W FSP300-60ATV (PF). Pro jistotu sem sebou vzal rovnou disk a donutil prodavace aby mi to tam vyzkousel. Pote co sem mu vysvetlil sve predchozi trable se zdroji, tak si dal rict, ani sem nemusel vytahovat svoji snuru a startovaci dratek. Zdroj bezel naprosto v pohode, nic nepiskalo. Doma sem ho jeste trochu zmodoval a uz je v bedne, zatim dobry (klepu na drevo)...
    http://www.volny.cz/xfer/4all/fortron/

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  18. #18

    Standardní

    Neska sem se bavil o tech piskajicich zdrojich s jednim nasim profesorem, kterej do toho dost dela, a dovedel se ze to je spatne navrzenou zpetnou vazbou (pro stabilizaci), ktera neni stabilni v celem pasmu. Ono se to dost obtizne navrhuje, kdyz tam sou kaskadni LC filtry, ktere dost toci fazi. Pro nektere slozky spektra se muze faze otocit o hodnotu blizkou 360 stupnu a zakmitne to. To zakmitnuti ale zavisi taky na rychlosti zpetnovazebni smycky, takze pak vyslednej kmitocet muze bejt nizsi nez pracovni a je to slyset. Problem zpusobuje jen urcity typ zateze, ktery ma vhodnou impedanci (zejmena jeji imaginarni slozku). Takze asi tolik k vysvetleni, tecka.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  19. #19
    Senior Member
    Založen
    19.04.2004
    Bydliště
    Prešov
    Příspěvky
    1 738
    Vliv
    227

    Standardní

    ...presne toto som ti hovoril už na začiatku (ale ja niesom profesor ).
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

  20. #20

    Standardní

    Citace Původně odeslal PeterM
    ...presne toto som ti hovoril už na začiatku (ale ja niesom profesor ).
    Jo ja vim, jen sme to probrali trochu detailnejc. No v podstate se neda udelat jednoduchej zdroj (be nakejch slozitejch obvodu na korekci faze) aby byl 100% stabilni na celym pasmu.

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  21. #21
    Senior Member
    Založen
    19.04.2004
    Bydliště
    Prešov
    Příspěvky
    1 738
    Vliv
    227

    Standardní

    Citace Původně odeslal RayeR
    No v podstate se neda udelat jednoduchej zdroj (be nakejch slozitejch obvodu na korekci faze) aby byl 100% stabilni na celym pasmu.
    OT: No, niečo mi o tom hovor. Odpálil som asi sedem výkoňákov, kým som odladil prúdové obmedzenie na svojom laboratórnom zdroji (viac-menej katalógové zapojenie z UA723CN ) /OT
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

  22. #22

    Standardní

    Muhehe, takovy veci jako proudovy omezeni na svym zdroji nevedu, teda pokud nepocitam ten jistic co sem tam dal po te, co sem si odpalil nekolik paru KD503 (zasoby dosly a sou docela drahy) pri nahodnem slusu po zemi plandajicich bananku...

    Gigabyte GA-P67-DS3-B3, Core i7-2600K@4,5GHz, 2xKingston 2GB/1866MHz/CL11, Leadtek 7900GT-256MB DDR3 + Accelero S1, SB-Audigy + YMF724 + DreamBlaster combo, tuner FlyDVB duo, SSD Samsung 840 Pro 128GB + WD1003FBYX RE4 1TB, Seasonic S12II-430, 21" NEC 2190UXp, DVD-RW NEC 4550A->4551A mod, CD-RW Teac 524E, ZIP100, FDD, Canon PowerShot A70, A95+hacked firmware, EOS 350D+CHDK, Pentax K-30, Galaxy S3+CM13, HP ipaq 214, HP 200LX.
    2nd PC: Gigabyte GA-P31-DS3L with custom BIOS, Core2 Duo E8600@4,0GHz, 2xKingston 2GB/1066MHz/CL5
    3rd PC: Abit BX133-Raid, Tualatin 1300@1733/133/1,65V, 2x256MB. WEB: http://rayer.g6.cz

  23. #23
    Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Děčín - perla severu
    Věk
    37
    Příspěvky
    3 184
    Vliv
    269

    Standardní

    Mně nepatrně píská LCčko 550W měl sem disky povypojovaný, jen grafiku, zvukovku a tuner.
    Ale to pískání opravdu nepatrný, že přes case to neni vůbec slyšet - dělá to když je vypnutej comp.
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

  24. #24

    Standardní

    350W fortron s 80cm fanem....piska.I bez zapojeneho disku tusim
    a docela se to meni podle vytizeni cpu..dkyz jedu na 100%tak je to podstatne min slysitelne(skoro vubec) takze mi tam porad slapalo UD kdyz sem jeste nebyl na kolejich
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

  25. #25
    Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •