Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Epox 8kra2+ shrnuti

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
  1. #1
    mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    pardubice
    Příspěvky
    7 267
    Vliv
    310

    Standardní Epox 8kra2+ shrnuti

    toto je takovy souhrn mych osobnich poznatku ( obcas si dovolim srovnat se stejnym modelem ale sadou nForce2 - 8rda3 ) a problemu s resenimi, ktere se zde na foru vyskytly ( timto dekuju vsem, kteri se na reseni problemu podileli )...

    cesky manual se vyskytuje na www.epox.cz sekce podpora
    thread o biosech EPOX-8KRA2+
    GABova recenze Test základnej dosky EPoX 8KRA2+, alebo VIA KT600 medzi nami
    thread o teto desce Vse o 8KRA2+ a 8KRAl
    popisek a srovnani s rda3 desky..desky...destičky


    uvodni problemy
    - obsahuje VIA KT600 ktera se zrovna nema moc v lasce s ATI R9600 like grafikama
    - s palominem muze pri FSB200 dochazet k problemum s pameti
    - nektere procesory mohou mit s nastavenim ROMSTIP na ULTRA problem
    - pri OC rozhodne zachovejte CPU TIMING na NORMAL
    - vypada to, ze muzou nastat problemy spolecne se zdrojema znacky Fortron ( tusim se 120mm fanem - FSP300-60PN (PF) ) napriklad nestabilita IDE1 kanalu - konkretni typ zjistim > nechlazeni SB
    - ovladace VIA Hyperion ( zname taky jako 4in1 ) 4.50 ROZHODNE NEPOUZIVAT spolecne s nekteryma grafickyma kartama muze znicit vase data na HDD
    - chladic NB muze dost topit ( anebo prave pro tu zvejkacku moc ne ), pokud se chcete zabyvat OC ( hlavne pomoci FSB ) doporucuju sundat a vymenit zvejkacku za lepsi teplovodivou pastu anebo celej chladic a pridat i chladic na SB ( maximalismus ale muze pri castejsich padech pomoci )
    - nedivte se, ze do pameti defaultne pousti 2.7V
    - JSYS-FAN ma prohozenou GND a signal ( krajni vodice )
    - hodnoty -12V a -5V nemusi byt zobrazeny spravne
    - nezmisti se na ni AC Slim silent pro TC
    - nema diry kolem patice na procesor pro uchyceni specielnich chladicu
    - v 6.PCI slotu muze blbnout TV karta ci PCI LAN karta v pripade vetsiho napeti do pameti nez default
    - je pravdepodobne, ze na FSB vyssim nez 202 nejde integrovana LANka uplne stabilne > nechlazeni SB

    EDIT: je mozne, ze z duvodu OC ci resetovani CMOS dojde k poskozeni BIOSu a deska se tvari jako mrtva. bohuzel pomuze jen reflash flash eeprom chipu


    tipy triky
    - rozhodne novy bios - obsahuje soft chlazeni ( neprojevi se v Healt sekci biosu )
    - pri taktovani za pouziti noveho biosu nejdriv zvyste napeti a po restartu teprve zvysujte FSB ci nasobic!
    - pokud deska nechce po OC nastartovat ( cerna obrazovka ), okamzite po restartu ( kdy najizdi obvykle grafika ) mackejte INSERT ( pocitac zachova v biosu nastaveni ale nastartuje s defaultem )
    - nektere problemy s pocitacem ( vetsinou se stabilitou pri startu ) resi zapnuti SATA radice ( neptejte se me proc )
    - na HighPoint raid radic nelze pripojit opticke mechaniky
    - pokud vam pocitac nechce prejit do rezimu StandBy ci Hibernate ( ackoliv moznosti nabizi ) pripadne pri restartu ci vypnuti tzv zatuhne, muze byt pricinou bud zapnuta integrovana zvukova karta anebo jste zvolili spatny postup instalace systemu ( okna...service packy...via4in1...doplnkove ovladace...ovladace grafiky a zvukarny - muze se lisit )
    - pri padu systemu a najeti FSB100 nelze nastavovat pameti na 133/166/200 Mhz nicmene muzete nastavit na SPD a priste to najede samo
    - pokud neplanujete OC pomoci FSB muzete pouzit stabilnejsi switche primo na desce
    - pokud si myslite, ze mate malou propustnost pameti, nastavte ROMSTIP na ULTRA pripadne FAST pri problemech a muzete i DRAM Command Rate na 1T ( hodne take pomuze BankInterleave na 4 a DRAM Burst Lenght na 8 )
    - pokud se pocitac chova nestabilne, zkontrolujte, jestli nemate nastaveno CPU TIMING na FAST ( spravne by melo byt NORMAL )
    - chcete-li pouzivat RAID neprehanejte to s FSB ( +-210MHz )
    - pokud vam 3D aplikace pada do plochy, je mozne, pravdepodobne je moc vysoka FSB > moc vysoka teplota NB?
    - pri spatne nastavenych pametech ( ackoliv funguji bez problemu ) nebo max OC muze dojit pri startu poce k "CMOS Checksum error - load bios Default"
    - toto se muze stat i pri dobre nastavenych pametech ale manipulaci s pocitacem ( duvod zatim neznamy ) nebo pri slabem zdroji
    - jeste se s timto a take s nestabilitou pri OC muzete setkat spolecne se nastavenim SPREAD SPECTRUM na ENABLED

    jinak standardni duvod tohoto je, ze system neni schopen nahodit cpu a okoli a je tam hlidaci watchdog, ktery pocita cas. pokud se ten cas do startu prekroci, automaticky se nahraje Default BIOS
    - nikdy nezapomente nastavit APIC na ENABLED stejne jako PNP OS na YES ( pri najeti systemu ) - bez techto hodnot muzete prijit o moznost rezimu StandBy a Hibernate
    - v pripade nenajeti systemu pri max OC a mrtve desky ( POST zustane na FF ) pomuze vybrani vsech karet nebo CPU nebo vseho + odpojeni napajeni a reset CMOS
    - SANDRA a ostatni i nove testovaci a informativni programy nemusi spravne ukazovat delici pomer a jmeno cipove sady ( vetsinou posledni co znaji je KT400A )
    - take se muze ukazovat mirne vyssi napeti, ktere deska pousti do procesoru a pameti ( ackoliv me se stal prave opak )
    - ac je to neuveritelne, tak u tehle desky nefunguje otackomer pro JPWR fan
    - v pripade, ze po pripojeni disku po zapnuti pocitac pouze blika HDD diodou - tento disk se pravdepodobne nesnasi s dalsim vasim diskem ci mechanikou ( overeno ) a nezalezi na tom, jestli ho pripojujete skrz onboard ci HighPoint
    - pokud vam LED pri vypnuti pocitace pomalu dohasina, je to dozajista zdrojem a neni to zadny problem
    - nabidka BIOS loga se objevi pouze tehdy, je li nejake logo pritomno - EPA logo zrovna moc nefunguje
    - MagicScreen vam muze hazet chyby a jeho funkcnost je zatim pochybna ( nekomu s chybama bezi, nekomu vubec )

    pridani boot loga: musite mit logo ve formatu 640x480 pri 16barvach pak se souborem biosu provedete nasledovne > cbrom32 biosfile /logo obrazek - cbrom32 naleznete na CD k desce
    - ani USDM neni v hodnotach smerodatne
    - chcete-li si vybrat z ceho bootovat, stisknete po bootu klavesu ESC
    - muze se objevit "vetrakovy problem" kdy po startu studene vetraky nenajedou do pozadovanych otacek a deska se odmitne spustit ( pomuze reset )
    - mate-li CPU na 200 a pameti pouze DDR333 muzete pouzit 200/166 za predpokladu dost velkeho snizeni vykonu
    - pri OC je vhodne vypnout Autodetect PCI/AGP
    - nektere zdroje mohou pri softcoolu crvlikat
    - seek disketovky pri startu pocitace OPRAVDU NEJDE zatim odstranit
    - SpeedFan a jeho nastavovani otacek NEFUNGUJE


    male srovnani s ekvivalentem 8rda3 s nForce
    - s VIA KT600 se dostanete vys s FSB
    - nema PCI/AGP lock
    - nema ani pasivni chladic na SB
    - rozdil vykonu pameti ( proti nF2 i s DualChannel ) je dle me lepsi nebo prinejmensim srovnatelny
    - nema pridavny P4 napajeci konektor
    - ma prehlednejsi bios ( ale s mensimy moznostmi nastaveni )


    PROSIM postujte sem POUZE reseni, overene chyby nebo funkcni vychytavky NIKOLIV OTAZKY!!!
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

  2. #2
    Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Založen
    16.10.2002
    Bydliště
    Brno - Lisci Nora
    Příspěvky
    566
    Vliv
    236

    Standardní

    Myslím, že by bylo dobré psát se kterýmy typama Fortronů mohou nastat problémy a jaké, u mě je to s FSP300-60ATV (PF) v pořádku (a doufám že i zůstane)...

  3. #3
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    44
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    258

    Standardní

    Pokud pada hra do plochy, MUZE to byt zpusebono taky spatne fungujicima pametma (vysoke casovani, atd ....)

    Pokud je FSB vetsi jak 202, int. LAN opravdu NEFUNGUJE.

    Pokus mate checksum error a novy BIOS, opravdu pomuze povolit v BIOSu SATA.

    Pokud chcete aktualizovat v BIOSu ROM SATA (akt. verze je 2.20) MUZETE. Nejnovejsi ROM najdete v onladacich z www.viaarena.com .

    Potrebujete k tomu pouze utilitku CBROM2.15 (www.biosmods.com) a postupujete nasledovne:

    CBROM215 BOIS.BIN /PCI SATA.ROM

    Paklize mate KingSton HyperX PC3200, tak na 200-208 MHZ vam bezi 8KRA2+ na ABSOLUTNE NEJAGRESIVNEJSICH casovani a podle Memtest86 a AIDA32 mate vetsi pam. propustnost, nez nForce2 singl (mozna i dual) ... ))
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  4. #4
    Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    Brno/Olomouc
    Příspěvky
    1 340
    Vliv
    246

    Standardní

    Moje poznatky:
    s Fortronem FSP300-60PN (PF) piskani nestabilita, chieftec 360W to vyresil.
    CPU Timing rozhodne na normal. u pameti FAST
    2,7V do pameti jedine dobre!
    -12V a -5V se zobrazuju spatne jen v MBM a Speedfanu
    SB Rozhodne chladit => zvysena stabilita
    -Pri FSB vyssim nez 225 (max 235stable) je nutna voda (popripade masivny vetrak a pasiv) na NB a na SB velky chladic.
    -seek disketovky mam odstranenej tak ze ji mam disabled

    --vesmes souhlas s mISHA
    .

  5. #5
    Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    BUDEJICE-PRAHA
    Příspěvky
    2 088
    Vliv
    252

    Standardní

    Davam jako dulezity.

    PASTE>
    Dneska sem laboroval proc se najednou po zmene ram stal pc nestabilni hlavne sem mel kingstony 433 cl2 tal sem je vymenil za ocz 400 cl2 a zase to delalo blbosti ze to nebezelo ani na ty frekvenci co jsou garantovany nejvetsi problem sem nasel

    system performance EXPERT
    CPU timing NORMAL ..............tohle sem mel se starejma ramkama na FAST
    - musel sem to dat na normal jinak byl kompik nestabilni by me zajimalo jakej to ma vliv na ram kdyz s tema staryma mi to jede suprove.

    ROMSIP table ULTRA
    DRAM command rate 1T

  6. #6

    Standardní

    Mám Kingstony HyperX 3200 a na nejagresivnější časování 6-2-2-2 nechodí ani při napětí 2.9V. Při 2.7V (reálně 2.64V) chodí s 6-2-3-2, ačkoliv v BIOSu mám nastaveno 6-3-3-2. Pokud nastavím 6-2-3-2, Prime ihned vyhodí chybu. Ale je zajímavé, že podle WPCREDIT opravdu paměti jedou na 6-2-3-2, i když mám v BIOSu 6-3-3-2 (a je to stabilní). Takže asi ten BIOS nastavuje časování lehce zvláštně.

    Jinak deska podporuje FID_Change command (který je standardně nastaven) a nemá zapojené SoftVID piny (tj. napětí nelze měnit, ale to je normální).

    CPU Timing (neboli CPU Fast Command Decode) při FSB200 nesmí být zapnuto, protože to čipset nezvládá.

  7. #7
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    44
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    258

    Standardní

    CPU timming NORMAL a ROMSHIP table ULTRA, dale CL2-2-6-2, 1t COMMAND a vse ostatni na pametech na maximum....

    MAM 1x 512 HyperX PC32000 = 5te misto v nove AIDA32 ve cteni.

    Prime 95 a Memtest @ 48 hod STABLE, prisaham !!!!
    Posledni BIOS.....

    S casovanim pameti nemusim hybat do FSB 208 pri default VDD (2.7)
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  8. #8
    Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    BUDEJICE-PRAHA
    Příspěvky
    2 088
    Vliv
    252

    Standardní

    Citace Původně odeslal Eagle
    CPU Timing (neboli CPU Fast Command Decode) při FSB200 nesmí být zapnuto, protože to čipset nezvládá.
    Nesouhlasim s tim az tak uplne predtim jsem mel kingstony KVR333 ty co dopadly tak skvele a jel sem s nima s cl 2.5 na fsb 210MHz a tuto polozku sem mel v biosu na FAST...Leda ze by podminkou nestability bylo cl 2.

  9. #9
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    44
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    258

    Standardní

    S 2x OCZ PC433 ELL jsem na CL2, nemohl dat ruku za 100 procent stabilitu do ohne, ale za 1x OCZ PC433 ELL jsem UZ MOHL !
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  10. #10
    Senior Member
    Založen
    28.12.2002
    Bydliště
    Zdiby-Praha vychod
    Věk
    50
    Příspěvky
    1 184
    Vliv
    246

    Standardní

    Mam HyperX 3500.Timingy na max,krome Dram burst lenght na 8.Jo a nejedou na CL2,pac hazej modrou smrt.Takze jedu na CL 2.5.Stary Kingstony 333Mhz zvladaly CPU Fast bez problemu,Prime stable.Az na malek problemek s Audigy velka spokojenost

  11. #11
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    44
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    258

    Standardní

    Tak to nechapu Ze bych mel zazracny kus )))
    Jinak taky jsem spokojeny, zadny problem... vubec s nicim...
    BTW, co mas za problem s Audigy ?
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  12. #12
    Senior Member
    Založen
    28.12.2002
    Bydliště
    Zdiby-Praha vychod
    Věk
    50
    Příspěvky
    1 184
    Vliv
    246

    Standardní

    Pri Dram burst lenght na 8 je o dost lepsi pametova propustnot.Jinak rozdil mezi CL2 a CL 2,5 je celkem mizivej

  13. #13
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    44
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    258

    Standardní

    Mam 8 a ostatni VSECNY hodnoty na mim.... a je to absolutne stabilni.... Nikdy to jeste nespadlo ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  14. #14

    Standardní

    Podle toho co jsem zjitstil se nestabilita IDE kanalu projevuje jen pri napeti pameti mezi 2.5 -2.6V. Jedu s 340W Chieftecem pri 2.7V naprosto bez problemu. Niz mi to delalo strasny veci vcetne poskozeni dat na disku . Pamet Kingston Hyper X 333Mhz. Zajimavy je ze bracha ma stjnou sestavu a jede klido na 2.5V. Problem je tedy spis individualni.
    ASUS P5Q | C2D E7200@3.6GHz [9x400@1.25V] | PATRIOT 4086MB RAM | NVIDIA 8800GT 512MB | 24"LCD BENQ | Seagate 7200.7 120GB & IBM 180GXP 60GB & 2xWD640AAKS |

  15. #15
    Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Založen
    16.10.2002
    Bydliště
    Brno - Lisci Nora
    Příspěvky
    566
    Vliv
    236

    Standardní

    Takže zatím není ošetřena možnost zamezení výběru bootovacího zařízení po stisku esc při POSTu - přesto že je zadáno supervisor (nebo user) password, do nabídky bootu se dostanete aniž by ho po vás BIOS chtěl

  16. #16
    Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    BUDEJICE-PRAHA
    Příspěvky
    2 088
    Vliv
    252

    Standardní

    Dalsi poznatek v manualu pisou ze s ddr400 je jen podpora 2 banku mam osazeny vsechny tri z toho 2*ocz a 1* adata a jede to bez problemu.

  17. #17
    Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Návsí
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 717
    Vliv
    248

    Standardní

    K problematice LAN při FSb vyšším než 202:
    Dlouhodobě jsem jel na 220fsb a ani při dlouhodobém hraní na LAN party se nic nesekalo
    Zaznamenal jsem však jinou věc:s noname 300W zdrojem jsem sice nemohl bezproblémově postnout na 220fsb,ale když už PC najelo,bylo to stabilní,kdežto s Fortronem 350W se občas stane,že po startu PC a hledíní IDE zařízení jakoby nemohl nějaké zařízení najít(asi po 15 sekundách se ale rozjede).
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

  18. #18

    Standardní

    Ja som si kupoval zdroj Fortron FSP300-60PN (PF), vôbec som netuši že môžu nastať problémy. Ináč zdroj mi funguje bezproblémovo cca 4 mesiace. Zostavu mám pretaktovanú nasledovne: AMD XP 1700+@2700+ pri 1,85V, chladenie ThermalTake Volcano 9. Teplota 48 - 52 stupňov.

  19. #19

    Standardní

    A další poznatek - komp jde zapnout klávesnicí kombinací ctrl+F1, v manuálu jsem nic nenašel, tuším že by to deska neměla umět, nebo se mýlím?
    EPOX 8KRA2+ (10x207) ||Barton 2500+|| V-DATA PC 400 CL2.5 512 MB || INNO3D GF4 TI 4200 128 MB || HDD IBM 13.5 GB|| Hitachi PATA 7K250 120GB||Maxtor SATA 10 6B160M0||DVD-ROM 16x||CD-RW Asus 5232AS||DVD-RW LG 4120B

  20. #20
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    44
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    258

    Standardní

    CTRL+F1 je v BIOSu, muszes si to i menit .....

    Tu LAN muzu potvrdit na FSB 205 nejede, ale na 215 ano ...

    3 DIMM muzes mit v manualu je jen napsano, ze neruci za stabilitu, ja jsem to taky zkousel a jede to ...... EPoX ma sakramentsky dobry pam. radic ... A vzdy mel ... ))

    S Fortony jsou obcas nejake problemy, nevim proc ale jsou .....
    Je tam nejaka nekompaktibilita, ale jinak s noname zdroji jsem problemy nemel ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  21. #21

    Standardní

    Mel jsem vodpalenou grafiku a jako nouzovku jsem si pujcil TNT2. Karta na teto desce jede jen bez ovladacu. Pokud se nainstaluji komp neustale tuhne a v XP hlasi nestabilitu hardware. Odzkousel jsem to na dvou rivach. Takze jako nouzovku s touhle fosnou TNT2 nebrat
    ASUS P5Q | C2D E7200@3.6GHz [9x400@1.25V] | PATRIOT 4086MB RAM | NVIDIA 8800GT 512MB | 24"LCD BENQ | Seagate 7200.7 120GB & IBM 180GXP 60GB & 2xWD640AAKS |

  22. #22

    Standardní Re: Epox 8kra2+ shrnuti

    Nekdo tady psal cituju:
    Mel jsem vodpalenou grafiku a jako nouzovku jsem si pujcil TNT2. Karta na teto desce jede jen bez ovladacu. Pokud se nainstaluji komp neustale tuhne a v XP hlasi nestabilitu hardware. Odzkousel jsem to na dvou rivach. Takze jako nouzovku s touhle fosnou TNT2 nebrat
    1) Pravdepodobne mas asi omylem vyple ASSIGN IRQ FOR VGA v BIOSu (toto vzdy zapnout jestli chces aby grafika mela dobry vykon).
    2) Skontroluj nastaveni AGP v BIOSu
    3) Over zda mas nejaktualnejsi ViaAllInOne balik (ViaHyperion)
    4) Pak by nemel byt zadny problem rozbehat tuto TNT2 s Nvidia balikem ovladacu (u mne to chodilo bez nejmensich problemu 1/2 roku)
    Naposledy upravil Anunnaki; 15.06.2007 v 08:29.

  23. #23

    Standardní Re: Epox 8kra2+ shrnuti

    Tak pro ty ktery jeste pozivaji tyhle desky jsem opet aktualizoval BIOS.

    Je postaven na poslednim oficialnim biosu pro 8KRA2+ tedy kra24811.bin.

    Zmeny:

    1) Zpristupnena polozka ACPI enabled/disalbed v BIOS menu
    2) Aktualizovan BIOS integrovaneho SATA-RAID radice VT8237 na verzi 4.97 (6420r497.rom)
    3) Aktualizovan BIOS integrovaneho PATA-RAID radice HPT320/321 na verzi 2.352 (3xxv2352.p4e)

    BIOS je otestovan ve VISTA SP1 32bit, ta bootuje a funguje na disku Maxtor 320GB SATA2 (prepnut jumperem do rezimu SATA1) bez nejmensich problemu. Co se tyce radice HPT PATA, nemam jak otestovat, protoze nemam zadny PATA (=IDE) disk, nicmene jeho BIOS MENU take nabehne a ovladace (aspon pod Vistou) vypadaji funkcni.

    Tady jsou linky na stazeni, v zipu najdete awdflash.exe v8.83 a take krom aktualizovaneho biosu 24811v2.bin i (pro kazdy pripad) posledni oficialni bios kra24811.bin.

    http://www.ahaportal.com/8KRA2+.zip

    PS: Nezapomente, ze radic je jen SATA1 a ne SATA2, proto pokud pripojujete SATA2 disk, je potreba ho nejdrive prepnout JUMPEREM na rezim SATA1, vetsinou oznacovan take jako 1,5Gb/s.

  24. #24

    Standardní Re: Epox 8kra2+ shrnuti

    Dufam, ze nie som jediny, kto este pouziva tuto dosku

    Narazil som na zaujimavy problem s nastavenim hodnoty DRAM Burst Length.
    Vsade sa pise, ze nastavenie na hodnotu 8 zysuje vykon. Pri testovani som vsak prisiel na presne opacne vysledky.

    Pri nastaveni DRAM Burst Length na 4 dochadza pri testovani operacii s pamatami k zvyseniu hodnoty pri zapise o cca 50 - 70 MB/s viac, ako pri nastaveni na 8 (napriklad Ramspeed a Bandwidth udavaju zvysenie az o cca 120 MB/s). Jedinou operaciou, kde su nizsie hodnoty, je MMX Move (menej o cca 50 MB/s). Vysledky operacii citania ostavaju priblizne rovnake.
    Pravdepodobne to ma suvis so sirkou data prefetchu procesora Athlon XP (64-bit), ale budem povdacny za pripadne vysvetlenie ci ine vysledky z testovania.
    Velka vdaka.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Epox 8kra2+, AMD Athlon XP 3200+, 2 GB RAM DDR400 casovanie 2.5-3-3-6 200MHz Corsair TwinX 2048-3200C2 (2x1024 MB), CPU Timing Fast, ROMSIP Ultra, operacie s pamatou testovane pomocou Speedsys, Cachetest, Ramspeed, Bandwidth - Read/Write/Move/Average, Copy/Scale/Add/Triad, Memtest, Memtest86, GoldMemory - vykon pamati.
    Naposledy upravil Daiman; 28.11.2008 v 20:17.

  25. #25

    Standardní

    Nasel jsem programek, kterej umi na diagnostickem displayi P80P desek EpoX zobrazovat systemovy merice Windows!
    Sosejte tu http://nexel.student.utwente.nl/rand...mo/resysmo.cab , umi to jakykoliv senzor, ktery podporuje Windows ve svem sledovani systemu. Staci zaskrtnout Output percentage of Maximum to Epox P80P a juknout na display

    A tady jeste originalni link http://software.randysimons.com/resysmo/index.html

    EDIT: Bohuzel v sade systemovych mericu Windows neni senzor teploty, tak se tam musi nejakym programkem "propasovat". Udajne to umi tento: http://hmonitor.net , jenomze aby zde uvedene senzory byly, musi se zaregistrovat (ale to snad nebude problem ). Pokud by nekdo znal nejaky programek, kteryumi snimat teplotu a nasledne ji predavat systemovym mericum Windows, at to sem hodi

    EDIT 2: Jeste jsem trosku Googloval a tady je popis, jak tam jednoduse dostat i teplotu http://forums.amdmb.com/showthread.p...&pagenumber=1\ . Nevedel jsem, ze to umi sam MBM5 .
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •