Stránka 5 z 12 PrvníPrvní 123456789 ... PosledníPoslední
Výsledky 101 až 125 z 299

Téma: Změna násobiče za chodu z Windows

  1. #101

    Standardní

    Ano, ale mne to zatuhlo aj uplne prvy krat, ked som iba spojil L5 a este som nerozpojil nic na L6 a nic som nezmenil v WPC... to je uz na zblaznenie.. ktory offset to je na chipsete kt266? Na kt266A druhy byt na ofsete 96 ze ano?

  2. #102

    Standardní

    A teraz som zistil ze ked na tom procik zrusim spojenie na mostiku L5(druhy z prava) tak nabehne, ale ked ten mostik spojim, tak vobec nenabehne. Ale preco? Aj som vymazal CMOS... Uz ma to riadne stve. Mohol som si nieco v prociku poskodit? A nespominal si v calnku ze startovacie napatie toho procesoru je potom 2V? Alebo nieco take? Nemoze mu to vadit? Lebo ja mam taku vaddnu dosku, ze sa neda manit nic okrem FSB a casovania frekvencie RAM. Ja z toho asii zosediviem......

  3. #103
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    Startovacie napetie nie je 2V.....
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  4. #104

    Standardní

    Citace Původně odeslal Trash
    A teraz som zistil ze ked na tom procik zrusim spojenie na mostiku L5(druhy z prava) tak nabehne, ale ked ten mostik spojim, tak vobec nenabehne. Ale preco? Aj som vymazal CMOS... Uz ma to riadne stve. Mohol som si nieco v prociku poskodit? A nespominal si v calnku ze startovacie napatie toho procesoru je potom 2V? Alebo nieco take? Nemoze mu to vadit? Lebo ja mam taku vaddnu dosku, ze sa neda manit nic okrem FSB a casovania frekvencie RAM. Ja z toho asii zosediviem......
    No tak to je jednoduché - máš příliš vysoký násobič na L6 a desku, která přepíná frekvenci ihned po zapnutí. Musel bys snížit násobič na L6, aby to pak spolehlivě naběhlo. Nebo máš desku, jejíž BIOS je tak tupě naprogramován, že po detekci Mobile Athlon XP se odmítne spustit (ano, jsou i takové případy). Zkus jen tak pro pokus snížit FSB na minimální hodnotu a případně ještě updatovat BIOS na nejnovější verzi.

    Startovní napětí takové nebude, to se týkalo použití v noteboocích a případných komplikací u desktopových desek, které by měly SoftVID piny propojené (takovou desku ale neznám).

  5. #105
    Junior Member
    Založen
    25.06.2003
    Bydliště
    Ceske Budejovice
    Příspěvky
    21
    Vliv
    0

    Standardní zdarec

    Tak sem se do toho pustil se svym T-bredem a pohoda.Na desce ECS l7vta sem s WCPREDITEM nemusel mic delat, funguje hned a v pohode.Ty L5 sem spojil tak, ze sem vzal pentilku a vycmaral sem tu dirku po laseru.To je dalsi zpusob jak spojit a neporusit zaruku.POHODA
    AMD Athlon XP 1800+@1910MHz , Epox 8k9ai , 512mb ram Winbond , zvuk SB live 5.1, video radlo sapphire 9800pro 128mb, net WI-FI 128/128, zbytek... :-)

  6. #106

    Standardní

    Trash:
    Start s přemalovaným můstkem L5: Jestli není závada v L6, pokud se nepřeruší všechny pořádně ( zvláště první zleva) může dojít k tomu, že se max. povolený násobič i sníží a default násobič pak může být i vyšší?!! Dop. znovu přerušit hlavně oba krajní - max. 19x - úplně stačí. Já dva můstky rušil asi na pět pokusů.
    Ad tuhnutí po změně ve CPUMSR: Ve WPCreditu je nutno nejen přepsat ale přepsání potvrdit tlačítkem Set. U mě po prvním spuštění programu bylo skryto mimo obrazovku vpravo dole!
    Tužka sice stačí ale mě vydržela jen 5 dní.
    Jediny problém jsem měl při restartu - nejspíše daný tím, že změny nebyly uloženy pomocí WPCSet.
    P.S. pokud radím triviality sorry, nechci z nikoho dělat trubku

  7. #107

    Standardní

    Mam takovo otazku. Vim ze na zamcenych procesorech je mozne pomocou cpumsr menit nasobic ale jak zmenit fsb. Kdyz zamklej procak asi tezko nabehne na tovarni nasobic x 200 mhz fsb. Ma nekdo na to nejakej zpusob jako se dostat az do win znizit nasobic a mit pri tom 200 mhz fsb?
    Dell Inspiron 1520

  8. #108

    Standardní

    Inak to je dost mozne, lebo procesor mi prestal nabiehat ked som rozpojil L6. Sice mi to este chivlku po rozpojeni vsetkych L6 fungovalo ale nie dlho. Najskor som myslel ze som niekde skriabol kde som nemal, ale ked som rozpojil L5 tak to zacalo fungovat(ale nie hned ako som to rozpojil ale az po niekolkych neuspesnych startoch). Tak skusim dat dole fsb jumperom na 100 a uvidim...
    2Derek: L6 som rozpojil a MSR mi chvilu ukazovalo max nasobic 24x, ale potom mi to nejak prestalo cele fungovat

  9. #109

    Standardní

    Sakra. Skusal som to vselijak ale nejde to Uz aj ked ho nataktujem FSBeckom tak nefunguje, iba na default FSB, co je dost smutne. PRedtym som ho cez FSB dal aspon na 2400+ a teraz ked ho dam na 1900+ tak mi sotva nabehne windoze a ak aj nabehne tak sa mi restartuje pri aplikaciach typu ICQ, co je komicke....

  10. #110

    Standardní

    Citace Původně odeslal JLennon
    Chci se zeptat: kdyz mam desku ECS K7S6A(SiS745) a procik Athlon XP 1800+ 0339(superlocked) jestli to bude fungovat? Nechci totiz stratit zaruku a ponicit si procik jen proto, abych zjistil, ze mi to nefuguje.
    Néé, udělali jsme si z tebe všichni legraci a bouchne to. MODERATOR: smaž tyhle dva posty, zbytečně to tady zasviní místo užitečných informací. Díky

  11. #111

    Standardní

    Hele, je to fakt super-funguje to bez problemu! Ale mam takovej mensi dotaz: Da se nekde nastaveni nasobice ulozit aby pri kazdym startu PC nabehla frekvence s upravenym nasobicem a ne s tovarnim?
    P.S. Jestli to je blbej dotaz, tak fakt sorry, ale nikde sem vo tom nenasel ani zminku.

  12. #112

    Standardní

    Citace Původně odeslal JLennon
    Hele, je to fakt super-funguje to bez problemu! Ale mam takovej mensi dotaz: Da se nekde nastaveni nasobice ulozit aby pri kazdym startu PC nabehla frekvence s upravenym nasobicem a ne s tovarnim?
    P.S. Jestli to je blbej dotaz, tak fakt sorry, ale nikde sem vo tom nenasel ani zminku.
    No pri postu budes mat to co je v biosu anebo to co si nadratujes a pri startu winu si muzes do zalozky po spusteni hodit davkovej soubor ve kterym budes mit neco jako cpumsr vykon.msr jelikoz novej cpumsr umoznuje nastaveni ulozit do souboru a pak pres prikazovej radek stylem
    cpumsr menosuboru nastavit predom ulozene nastavenie bez toho ze by si
    sa s tym babral rucne.
    Dell Inspiron 1520

  13. #113

    Standardní

    Čau, už se někdo pokušel to zprovoznit na původním KT133? V WPcredit jsem položku FID vůbec nenašel. Takže tenhle čipset nebude fungovat?
    Díky
    Honza

  14. #114

    Standardní

    Citace Původně odeslal HonzaRez
    Čau, už se někdo pokušel to zprovoznit na původním KT133? V WPcredit jsem položku FID vůbec nenašel. Takže tenhle čipset nebude fungovat?
    Díky
    Honza
    Ahoj,

    ja som to skusal na KT133A ale kedze KT133 je v podstate to iste tak by to malo ist.
    Odkaz na prispevok kde je to popisane je tu:
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=531385#531385

    je to register 55 bit 2, vsak sa kukni na ten prispevok
    ps: funguje to (bodaj by aj nie ked sa vyrabali notbooky s KT133(A) a tam to fachalo perfektne)
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

  15. #115
    Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Založen
    16.12.2002
    Bydliště
    Hey Prague
    Příspěvky
    1 767
    Vliv
    244

    Standardní

    Tak jak to vypadá s NForce2, pořád žádná změna? Pořád zevluju na netu a hledám, ale nic nenacházím, jenom, že to někomu jde, ale víc lidem ne
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

  16. #116

    Standardní

    [quote="Vlko"]

    Ahoj,

    ja som to skusal na KT133A ale kedze KT133 je v podstate to iste tak by to malo ist.
    Odkaz na prispevok kde je to popisane je tu:
    http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=531385#531385

    je to register 55 bit 2, vsak sa kukni na ten prispevok
    ps: funguje to (bodaj by aj nie ked sa vyrabali notbooky s KT133(A) a tam to fachalo perfektne)[/quotе)

    Díky, no asi dělám někde chybu, protože v tom souboru čipsetu, co jsem někde stáhl, prostě položka "FID Command Detect" není. Buď používám ten WPcredit špatně, nebo je špatný ten soubor. Mužete mě někdo nasměrovat na ten správný?
    Díky
    Honza

  17. #117

    Standardní

    Citace Původně odeslal HonzaRez
    Citace Původně odeslal Vlko

    Ahoj,

    ja som to skusal na KT133A ale kedze KT133 je v podstate to iste tak by to malo ist.
    Odkaz na prispevok kde je to popisane je tu:
    http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=531385#531385

    je to register 55 bit 2, vsak sa kukni na ten prispevok
    ps: funguje to (bodaj by aj nie ked sa vyrabali notbooky s KT133(A) a tam to fachalo perfektne)
    Díky, no asi dělám někde chybu, protože v tom souboru čipsetu, co jsem někde stáhl, prostě položka "FID Command Detect" není. Buď používám ten WPcredit špatně, nebo je špatný ten soubor. Mužete mě někdo nasměrovat na ten správný?
    Díky
    Honza
    Vždyť ti to napsal přímo pod nosem! Register 55, bit 2.

  18. #118

    Standardní

    Citace Původně odeslal HonzaRez
    Díky, no asi dělám někde chybu, protože v tom souboru čipsetu, co jsem někde stáhl, prostě položka "FID Command Detect" není. Buď používám ten WPcredit špatně, nebo je špatný ten soubor. Mužete mě někdo nasměrovat na ten správný?
    Díky
    Honza
    na subor sa vyser, to ze to neni napisane v nejakom textovom subore je jedno.
    proste nastav Rx55 bit 2 na hodnotu 1 a je to.
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

  19. #119

    Standardní

    Citace Původně odeslal Vlko
    Citace Původně odeslal HonzaRez
    Díky, no asi dělám někde chybu, protože v tom souboru čipsetu, co jsem někde stáhl, prostě položka "FID Command Detect" není. Buď používám ten WPcredit špatně, nebo je špatný ten soubor. Mužete mě někdo nasměrovat na ten správný?
    Díky
    Honza
    na subor sa vyser, to ze to neni napisane v nejakom textovom subore je jedno.
    proste nastav Rx55 bit 2 na hodnotu 1 a je to.
    Tak teď je mi to jasný, tak já to zkusím a poreferuju.
    Díky
    Honza

  20. #120

    Standardní I'm afraid of 200x12

    nerad bych se opakoval, ale taky by mě zajímalo stejně jak se ptal hr, jestli se dá nějak vyřešit problém s vysokou frekvencí CPU při bootu, že Applebred 1.6 superlocknutý se asi těžko dostane i přes POST při 200x12 (default nasobitch) = 2,4GHz ... zkoušel jsem to a nenaběhl, ale čekám na nový zdroj a taky sem mu nepustil moc šťávy navíc (asi 1.6 V). Stabilně (i v prime95, nezkoušel jsem celej hodiny, jenom asi 10 minut) jede na 166x12 = cca 2 GHz při 1.55 Vcore. chtěl bych těch 200MHz FSBcko kvuli pamětem, abych jel synchro. Ve woknech bych pak stáhl násobitch dolů, ale obavám se že se do oken na těch 2400MHz nedostanu, pokud vůbec počítačka najede
    To to ti parch**ti z AMD museli zamykat?
    still breath-holding: MSI KT600 LSR | Duron Applebred 1,6@2 GHz (200x10) | 512M DDR400 | JW Radeon8500LE | Samsung H321KJ | LG-GSA4163B | Teac W540E | SBLive5.1 | Fortron 300W FSP300-60PN(PF) | AOC 7A+

  21. #121
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    14.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    234

    Standardní Re: I'm afraid of 200x12

    Citace Původně odeslal Arthur Dent
    nerad bych se opakoval, ale taky by mě zajímalo stejně jak se ptal hr, jestli se dá nějak vyřešit problém s vysokou frekvencí CPU při bootu, že Applebred 1.6 superlocknutý se asi těžko dostane i přes POST při 200x12 (default nasobitch) = 2,4GHz ... zkoušel jsem to a nenaběhl, ale čekám na nový zdroj a taky sem mu nepustil moc šťávy navíc (asi 1.6 V). Stabilně (i v prime95, nezkoušel jsem celej hodiny, jenom asi 10 minut) jede na 166x12 = cca 2 GHz při 1.55 Vcore. chtěl bych těch 200MHz FSBcko kvuli pamětem, abych jel synchro. Ve woknech bych pak stáhl násobitch dolů, ale obavám se že se do oken na těch 2400MHz nedostanu, pokud vůbec počítačka najede
    To to ti parch**ti z AMD museli zamykat?
    Mas predelanej procak na mobile? Protoze MSI KT3 a KT4 umi rozeznat mobile athlon a nastavit mu hned pri bootu nasobic, jakej se urci na L6 mustcich.. Takze jsem myslel, ze KT6 to bude umet taky..
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  22. #122

    Standardní

    Dneska som skusal rozpajat L6 mostiky aby som mal funkcnu celu sadu nasobicov ale procesor po rozpojeni uz nenabehol. Rozpajal som to ziletkou. Mohlo sa stat ze som tie ryhy do prociku urobil prilis hlboke a rozpojil som aj nejaky iny spoj ktory je v puzdre procesoru? Bolo by mozne nadratovanim socketu nastavit multiplikator ktory by prebil rozrezane L6 mostiky a potom si v biose zvolit iny? Pokial ma niekto nejaky napad co s tym tak sem snim.
    Dell Inspiron 1520

  23. #123

    Standardní

    Citace Původně odeslal hr
    Dneska som skusal rozpajat L6 mostiky aby som mal funkcnu celu sadu nasobicov ale procesor po rozpojeni uz nenabehol. Rozpajal som to ziletkou. Mohlo sa stat ze som tie ryhy do prociku urobil prilis hlboke a rozpojil som aj nejaky iny spoj ktory je v puzdre procesoru? Bolo by mozne nadratovanim socketu nastavit multiplikator ktory by prebil rozrezane L6 mostiky a potom si v biose zvolit iny? Pokial ma niekto nejaky napad co s tym tak sem snim.
    To vypadá, že jsi říznul moc hluboko. Správná hloubka je odhadem 0.2 mm. Zkus rozpojit L5, jestli to nenajede ani pak, tak je bohužel death.

  24. #124

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal Razmir
    koukam na to v Konqueroru pod RedHatem a na svetuhardware vidim vsude v prostrednim ramu, ci ci to je, jen modro a nic
    To bude asi tím, že Konqueror je jedním z posledních reliktů Linuxové historie parodií na browsery
    Those that are last, may yet be first...
    Athena: AMD Barton 1917@2243(vcore 1,75V) chladič coolermaster za 250kč:), deska Soltek SL-NV400-64 nForce2. 1GB RAM kingmax dual channel, MSI geForce 6600GT. Celeroň: Tualation 1200@1440(primestable) na Abit ST6, 512MB neznačkové SDRAM. Radeon 8500LE 64MB

  25. #125

    Standardní CPUMSR špatně detekuje multipl. a FSB

    Mám Tualatin 1200@1440 a CPUMSR mi ukazuje clock frequency ratio 3,5 a system bus 100MHz. Ve skutečnosti je to 12x a 120MHz
    Those that are last, may yet be first...
    Athena: AMD Barton 1917@2243(vcore 1,75V) chladič coolermaster za 250kč:), deska Soltek SL-NV400-64 nForce2. 1GB RAM kingmax dual channel, MSI geForce 6600GT. Celeroň: Tualation 1200@1440(primestable) na Abit ST6, 512MB neznačkové SDRAM. Radeon 8500LE 64MB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •