Stránka 4 z 12 PrvníPrvní 12345678 ... PosledníPoslední
Výsledky 76 až 100 z 299

Téma: Změna násobiče za chodu z Windows

  1. #76

    Standardní

    tak to by sa zišlo, FSB na mojej doske mi už prestáva stačiť...
    hlavne na Matsonicu 8137C+, dalo by sa za chodu meniť násobič ?
    čo musím pospájať na doske ? iba CPU ?
    vďaka

  2. #77

    Standardní

    Takže na desce FIC-KT-600 pro a na Bartonu 2500+ po změně procesoru na MP jsem bez problémů nastartoval, ale s napětím 2,0V, což však šlo ihned v CPUMSR změnit. Po otevření všech můstků L6 mám max. násobič 18x, ale i s napětím 2,0V jede procesor max na 13x166 a jakýkoliv ekvivalent 200/133/100mhz. Teplota je fakt nižší a CPU core power to v sandře (jestli tomu můžu věřit) ukazuje 58W místo předchozích 66-77W. Takže to funguje

  3. #78

    Standardní

    Citace Původně odeslal K2
    Takže na desce FIC-KT-600 pro a na Bartonu 2500+ po změně procesoru na MP jsem bez problémů nastartoval, ale s napětím 2,0V, což však šlo ihned v CPUMSR změnit. Po otevření všech můstků L6 mám max. násobič 18x, ale i s napětím 2,0V jede procesor max na 13x166 a jakýkoliv ekvivalent 200/133/100mhz. Teplota je fakt nižší a CPU core power to v sandře (jestli tomu můžu věřit) ukazuje 58W místo předchozích 66-77W. Takže to funguje
    Po změně na mobile, ne?

    Změna napětí na drtivé většině desek nechodí, co ukazuje CPUMSR je stav na pinech, ale to neznamená, že to nutně musí být realita (když piny nejsou propojené, tak to realita není). Ověř si hodnotu ve SpeedFanu nebo v podobném SW.

    Max. násobič by měl být 24x, asi si něco rozpojil blbě.

  4. #79

    Standardní

    Jasně na mobilní jsem se upsal, ale max multiplier je jen 18x měl jsem proc venku a znovu prohlíd rozpojený piny a jsou rozpojený. Když jsem dal ten procesor do Solteku FRV, kterej má možnost změny multiplieru v biosu tak tam je taky hranice 18x a ne 24x tak nevim. Napětí opravdu nejde měnit, máš pravdu, ale jsou ty 2,0V opravdu moc? Když to na pásu sekaj jeden kousek za druhým a potom dotvářej modely, který potřebujou tak ty 2,0V by měly bejt v pohodě na všech proces ne? Jinak já ten počítač nechal jet na 2,0V dneska skoro celej den (!) a teplota je kolem 50C.

  5. #80

    Standardní

    nefungujezmena napätia v CpuMSR bez drôtkovania ?

  6. #81

    Standardní

    Spojil jsem na Duron 1.4 (A0 - hnedy) L5 mustik, deska ECS K7S5AL, nastavilo mi to automaticky nasobic 11x (predtim 10,5x), FSB jsem dal v BIOSu 146, vysledek - 1613 Mhz.
    Zaroven jsem spojil L2 mustik - takze jsem povolil 256 KB cache. Pred tim se mi to nedarilo, tentokrat jsem to poskrabal spendlikem , precmaral pentelkou i pred tu diru, a chytlo se to.

    Takze BIOS (oc1029 od HoneyX - zkusim tam pak dat novejsi cheepobios) detekoval mobile Athlon XP 2000+. Vypada to dokonce i prime stable.

    Dotaz. CPUMSR hlasi 2.0V core, BIOS i SpeedFan 4.09 hlasi 1.5V. Cemu mam tedy verit? Teplota pri prime je pohodova. Zmena nasobice mi funguje dobre, zmena napeti se neprojevuje ve SpeedFanu.

    EDIT: bios mi nastavuje nasobek 11x, kdybych rozpojit L6, bude mi nastavovat 24x?

  7. #82
    Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Založen
    14.03.2003
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    1 038
    Vliv
    234

    Standardní

    Citace Původně odeslal haf

    EDIT: bios mi nastavuje nasobek 11x, kdybych rozpojit L6, bude mi nastavovat 24x?
    Pravdepodobne ano.. Je to asi to samo jako u me desky. Takze pokud chces vetsi nasobic, tak bys ho musel nastavit na L6 mustkach
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

  8. #83
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Košice / Slovensko
    Věk
    42
    Příspěvky
    5 188
    Vliv
    284

    Standardní

    2Haf: k tej voltazi - ver speedfanu
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

  9. #84

    Standardní

    alebo BIOSU alebo skús CpuCOOL z
    www.podien.de

  10. #85
    Senior Member
    Založen
    23.01.2004
    Bydliště
    Lednice, Southern Moravia
    Věk
    40
    Příspěvky
    519
    Vliv
    217

    Standardní

    2 Eagle: Jak to vypada s tou funkčností Mobile Athlonu XP na nForce 2 deskách? Odpověděli ti z té nVidie nebo už na to správné nastavení ve WPCREDITu někdo přišel sám?

  11. #86

    Standardní

    Citace Původně odeslal Matio
    2 Eagle: Jak to vypada s tou funkčností Mobile Athlonu XP na nForce 2 deskách? Odpověděli ti z té nVidie nebo už na to správné nastavení ve WPCREDITu někdo přišel sám?
    V nVidii se na mě vyprdli. Bit už znám, ale nefunguje to. Asi se musí nastavit ještě něco.

    Mrkni sem:
    http://www.rhcf.com/sis-bin/ultimate...1;t=000107;p=1 a http://www.rhcf.com/sis-bin/ultimate...&f=11&t=000120

  12. #87

    Standardní

    Rozchodil to niekto z vas na staruckom chipsete KT133A ?

    toto som nasiel na rebelsheaven:
    KT133/KT133A
    Rx55[2] - FID Command Detect, 0=disable, 1=enable
    KT266/KT266A/KT333
    Rx95[2] - FID Command Detect, 0=disable, 1=enable
    KT333CF/KT400/KT400A/KT600
    RxD5[2] - FID Command Detect, 0=disable, 1=enable


    cize na KT133 by malo stacit nastavit pomocou WPVREDITu v registri 55 bit2 na hodnotu 1 a uz by malo ist na mobile Athlon XP nastavit nasobic cez CPUMSR. hja to vyskusam ale az cez weekend ked budem doma.

    Moze to dakto skusit cez tyzden?
    CPU: AMD AthlonXP 2000+Thorton: FSB200MHz x5..x9, 512kB L2, 1.475V + Speeze VoltureSpin 2350rpm@1300-2300rpm(speedfan) | MB: Abit KV7 (KT600) | RAM: PC400 CL2,5 Mercury/A-data/ 512MB + Apacer 512MB | VGA: HIS Radeon 9550 128MB + Thermaltake Giant III (only pasive) | HDD: Hitachi 160GB, 8MB cache, sATA150 | Case: MidiTower + 350Watt Enermax/termoregulation | DVD: LG 4163B | Sound: integrovana VIA Vynil audio 6ch

  13. #88
    Member
    Založen
    15.10.2002
    Bydliště
    Uherský Brod
    Věk
    41
    Příspěvky
    357
    Vliv
    233

    Standardní

    taky se do toho pustim jakmile bude sadra z ruky dole
    jen to budu muset tak 10x poradne procist ten navod
    Noram - World Of Tanks

  14. #89
    Member
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    nový jičín - ivanovice na hané - ostrava
    Věk
    41
    Příspěvky
    109
    Vliv
    225

    Standardní

    povedlo se to už někomu zprovoznit na palominu když jsem to zkoušel tak jsem to asi špatně pospojoval

  15. #90

    Standardní

    Citace Původně odeslal p.a.n.a.c.e.k
    povedlo se to už někomu zprovoznit na palominu když jsem to zkoušel tak jsem to asi špatně pospojoval
    Na Palomino je to druhý můstek zleva na L5. Nastavení L6 stejné jako u Tbredu.

  16. #91
    Member
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    nový jičín - ivanovice na hané - ostrava
    Věk
    41
    Příspěvky
    109
    Vliv
    225

    Standardní

    2eagle: díky, jestli mi o víkendu vyjde čas tak to zkusím jestli se mi to povede

    to byla věc na to celý přijít, jseš dobrej...

  17. #92

    Standardní

    fakt, to by ma zaujímalo, ako si na to prišiel - štýlom POKUS-OMYL ?

    alebo ako ?

  18. #93

    Standardní

    Potvrzuji funkčnost na čipsetu KT133E - deska Abit KT7E.
    Nutno WPCreditem změnit na adrese 55, bit 2 na hodnotu 1.
    Gratulace Eaglovi.

  19. #94

    Standardní

    Citace Původně odeslal Derek
    Potvrzuji funkčnost na čipsetu KT133E - deska Abit KT7E.
    Nutno WPCreditem změnit na adrese 55, bit 2 na hodnotu 1.
    Gratulace Eaglovi.
    Super! Přidal jsem KT133E do listu podporovaných čipsetů.

  20. #95

    Standardní A co s tymto????

    No ked som skusal menenie toho nasobica cez win, tak som rozpojil L5 mostik ako v navode. Ale ked som menil nasobic vo windoze tak mi to zatuhlo a potom mi neslo nastartovat PC. Tak som vybral bateriu z dosky a skusal som to zapnut. Ajtak to stale nenabehlo, tak som zmazal ceruzkovu stopu z mostiku a znovu vycistil cmos a potom to nabehlo. Ale ked som sa pokusil znova menit nasobic, tak to zas zatuhlo. Procik mam Tbred(1.8+) a chipset mam KT266A. No vo WPCREDITE som si nasiel ci doska podporuje FID change a podporuje tak vam neviem pani... Potom som skusil este rozpojit L6 mostiky aby som ziskal vacsie nasobice.. nepomohlo.. Ten procik mi uz po poslednej zmene nechce vobec nabehnut. Nieje to za to, ze ked je to prerobene na mobile XP, tak tam je vacsie napatie ako normal? Doska mi neumoznuje menit ani nasobice ani napatie. Preco mi to vzdy pri FID change zatuhne? Ked nastavim 0 tych cyklov tak mi to vypise, ze vsetko ok, ale neurobi ziadnu zmenu. A ked nastavim 1 alebo viac tak to uz zatuhne. A nechal som ho aj 4 hodky bezat a stale to iste.. Prosim pomozte.. Este k tomu som si tie mostiky riadne rozmrdal a niekedy mi ten procik nechce nabehnut( A ked som este spojil L5 uplne v pravo na Athlon MP, tak to uz ten somar vobec nenabehol.. alebo ja som somar?

  21. #96

    Standardní

    L5 má být spojené a CPUMSR musí hlásit podporu změn frekvence a napětí. WPCREDIT musí být nastavený podle toho, co uvádím na svých stránkách (tj. registr 95, bit 2 = 1 pro tvůj čipset). Pak to musí fungovat !

    0 cyklů stabilizačního času = neprovádět žádnou změnu.

    Určitě jsi měnil můstky přesně tak, jak jsem to napsal? Spojovat něco, co se spojovat nemá, může vést k tomu, že procesor nenabootuje.

  22. #97

    Standardní

    Ahoj, promiňte blbou otázku, na kterou jsem ještě nenašel odpověď: jsou tyhle změny napevno uloženy do "firmware" (nebo co to tam je) CPU a procesor vždy startuje tak, co měl naposledy uloženo, nebo je to skutečně řízeno softwarově MSR, takže naběhnou Woknows a pak teprve procesor naskočí na nějakou rychlost, kterou má uloženou v registrech? Co když nastartuju linux (nebo BeOS nebo QNX, atd), bude mít procesor nastavenou tu "správnou" rychlost nebo to proste bez Woknows nejde?
    Díky za všechny odpovědi.
    Honza

  23. #98

    Standardní

    Citace Původně odeslal HonzaRez
    Ahoj, promiňte blbou otázku, na kterou jsem ještě nenašel odpověď: jsou tyhle změny napevno uloženy do "firmware" (nebo co to tam je) CPU a procesor vždy startuje tak, co měl naposledy uloženo, nebo je to skutečně řízeno softwarově MSR, takže naběhnou Woknows a pak teprve procesor naskočí na nějakou rychlost, kterou má uloženou v registrech? Co když nastartuju linux (nebo BeOS nebo QNX, atd), bude mít procesor nastavenou tu "správnou" rychlost nebo to proste bez Woknows nejde?
    Díky za všechny odpovědi.
    Honza
    Změnu musí provést software - ať už CPUMSR či jiný program nebo přímo BIOS při startu.

  24. #99

    Standardní

    2 Eagle
    Zle som to napisal... Spojil som druhy mostik L5 z prava. CPUMSR mi hlasilo podporu, ale po zmene sa to proste zaseklo. Kde moze byt chyba Nieje to tym ze je to stara doska?(K7VT2 od asrock) 266A northbridge. Ak to nieje povolene tak to zatuhne, alebo to jednoducho nema reagovat Lebo ja som to vo wpc povolil a nefungovalo to Sakra co s tim? Inak dobry navod, lebo som to skusal este raz na bratovom Bartone 2.5+ a tam to slo v poho aj bez menenia nastaveni na doske(KT400 chipset). Tak fuckt neviem kde je problem... Vazne mohlo to byt tim, ze som zle zapol tu podporu vo wpc a potom mi to zatuhlo??

  25. #100

    Standardní

    Citace Původně odeslal Trash
    2 Eagle
    Zle som to napisal... Spojil som druhy mostik L5 z prava. CPUMSR mi hlasilo podporu, ale po zmene sa to proste zaseklo. Kde moze byt chyba Nieje to tym ze je to stara doska?(K7VT2 od asrock) 266A northbridge. Ak to nieje povolene tak to zatuhne, alebo to jednoducho nema reagovat Lebo ja som to vo wpc povolil a nefungovalo to Sakra co s tim? Inak dobry navod, lebo som to skusal este raz na bratovom Bartone 2.5+ a tam to slo v poho aj bez menenia nastaveni na doske(KT400 chipset). Tak fuckt neviem kde je problem... Vazne mohlo to byt tim, ze som zle zapol tu podporu vo wpc a potom mi to zatuhlo??
    Podle mě jsi to špatně nastavil ve WPCREDIT. Jinak by to tuhnout nemělo. Ještě občas nechodí některé násobiče.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •