Stránka 12 z 12 PrvníPrvní ... 289101112
Výsledky 276 až 299 z 299

Téma: Změna násobiče za chodu z Windows

  1. #276
    Banned
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Ostrava
    Věk
    48
    Příspěvky
    513
    Vliv
    0

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Možná se touž probíralo, ale je toho dost, funguje někomu C´n´Q na Sempronu palermo skt 754? mě ne v tom smyslu, že by se měnila frekvence...jen regulace otáček větráku

  2. #277
    Senior Member Avatar uživatele jago
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    Pardubice
    Příspěvky
    616
    Vliv
    230

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    je nejaka moznost na NF4 DFI Infinity Ultra(A64 3000+ Venice) snizit realnou frekvenci za chodu Windows? U NF2 co mam v podpise se mi podarilo sice prasacky,ale aspon nejak, snizovanim FSB pomoci S2K.Pujde neco podobneho i na te A64?
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

  3. #278

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal jago
    je nejaka moznost na NF4 DFI Infinity Ultra(A64 3000+ Venice) snizit realnou frekvenci za chodu Windows? U NF2 co mam v podpise se mi podarilo sice prasacky,ale aspon nejak, snizovanim FSB pomoci S2K.Pujde neco podobneho i na te A64?
    ja znizujem nasobic a napatie cez program RMClock, a fsb ide znizit cez ClockGen
    AMD Opteron 144, DFI LP UT nF4 Ultra-D, 1GB Corsair 400MHz, MSI GeForce 6600GT, 250GB WD2500KS SATAII Caviar SE16, NEC DVD_RW ND 4551A, Enermax Noisetaker 485W, Thermaltake WinGoV7000A

  4. #279
    Senior Member Avatar uživatele jago
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    Pardubice
    Příspěvky
    616
    Vliv
    230

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal kvoco
    ja znizujem nasobic a napatie cez program RMClock, a fsb ide znizit cez ClockGen
    bezva, to by melo na Infinity bezet stejne
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

  5. #280
    Senior Member
    Založen
    09.08.2004
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    784
    Vliv
    214

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    jak upravit násobič na CPU AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939 z 9x200 na

    11x200 / 12x200 / 13x200 atd...??

    Jde to nějak? desku mám MicroStar K8N Neo2 FX - nForce3 250Gb

    Jde mi o to, že když zvednu fsb CPU zvedne se mi automaticky i FSB pamětí no a ty moc nezvládaj, max 220MHz pak KO. A paměti měnit za třeba 566MHz nechci.

    Jde nějak hýbat s tím násobičem?? ( u A barton pomohlo "drátování" cocketu A) co tady?
    Nebo jiný způsob
    Notebook MSI GE620DX-458CS 15,6", i3-2330M, 4GB, 500GB, nVidia GT 555M s 2GB, DVD±RW, WiFi, BT, Win 7 64bit prof. originál :-)

  6. #281
    Senior Member Avatar uživatele tomase
    Založen
    29.01.2004
    Bydliště
    Brno[work],Martin[home]
    Věk
    36
    Příspěvky
    1 983
    Vliv
    236

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal Gizmo_CZ
    jak upravit násobič na CPU AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939 z 9x200 na

    11x200 / 12x200 / 13x200 atd...??

    Jde to nějak? desku mám MicroStar K8N Neo2 FX - nForce3 250Gb

    Jde mi o to, že když zvednu fsb CPU zvedne se mi automaticky i FSB pamětí no a ty moc nezvládaj, max 220MHz pak KO. A paměti měnit za třeba 566MHz nechci.

    Jde nějak hýbat s tím násobičem?? ( u A barton pomohlo "drátování" cocketu A) co tady?
    Nebo jiný způsob
    Este som nepocul/nevidel/necital o ziadnom sposobe (az na jednu vynimku kde mal borec odomknuty nasobic nejakym zazrakom ) zeby sa to na A64 (non FX) akymkolvek sposobom dalo...
    Naposledy upravil tomase; 01.07.2006 v 09:29.
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

    "Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

  7. #282
    Senior Member Avatar uživatele MV
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Neratovice
    Příspěvky
    1 557
    Vliv
    254

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal Gizmo_CZ
    Jde mi o to, že když zvednu fsb CPU zvedne se mi automaticky i FSB pamětí no a ty moc nezvládaj, max 220MHz pak KO. A paměti měnit za třeba 566MHz nechci.
    K tomuhle je u K8 dobre snizit delicku pameti - v setupu BIOSu vyberes misto DDR400 trebas DDR333 a muzes jit s FSB vys, pricemz pameti pojedou na nizsi frekvenci.

    Jestlize mas teda napr pri 200 MHz fsb nastavene pameti DDR400 a bezi na 400, tak s nastavenou delickou jako DDR333 pobezi na 400 az pri 240 MHz "fsb".
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

  8. #283
    Senior Member Avatar uživatele jago
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    Pardubice
    Příspěvky
    616
    Vliv
    230

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal kvoco
    ja znizujem nasobic a napatie cez program RMClock, a fsb ide znizit cez ClockGen
    tak nevim co delam spatne,ale nemuzu rozchodit RMClock,comp se po nastaveni vzdycky sekne.Hlavne jsem zjistil, ze mi jde maximalni napeti na 1.45 a ja pritom jedu na 1.6, tak jak to potom chce nastavit na zpet
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

  9. #284
    Senior Member Avatar uživatele MV
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Neratovice
    Příspěvky
    1 557
    Vliv
    254

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal jago
    tak nevim co delam spatne,ale nemuzu rozchodit RMClock,comp se po nastaveni vzdycky sekne.Hlavne jsem zjistil, ze mi jde maximalni napeti na 1.45 a ja pritom jedu na 1.6, tak jak to potom chce nastavit na zpet
    Co si pamatuju, tak nforce2 chipset neumi menit nasobic za chodu, takze neni div, ze rmclock Ti nefunguje. S voltazi je to obdobne, tam si myslim ze to neumi snad zadna desktopova socketA deska...
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

  10. #285
    Senior Member
    Založen
    09.08.2004
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    784
    Vliv
    214

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal MV
    K tomuhle je u K8 dobre snizit delicku pameti - v setupu BIOSu vyberes misto DDR400 trebas DDR333 a muzes jit s FSB vys, pricemz pameti pojedou na nizsi frekvenci.

    Jestlize mas teda napr pri 200 MHz fsb nastavene pameti DDR400 a bezi na 400, tak s nastavenou delickou jako DDR333 pobezi na 400 az pri 240 MHz "fsb".
    No díky zkusím to. S tímhle nemám zatím zkošenosti páč jsem teprave před 3 dny přešel z AMD baton 2500 (3200) na AMD A 3000 64bit a jaksik jsel zase s Oc v plenkách
    Notebook MSI GE620DX-458CS 15,6", i3-2330M, 4GB, 500GB, nVidia GT 555M s 2GB, DVD±RW, WiFi, BT, Win 7 64bit prof. originál :-)

  11. #286
    Senior Member Avatar uživatele jago
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    Pardubice
    Příspěvky
    616
    Vliv
    230

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    omlouvam se jeste jsem si nezmenil podpis....ted samozrejme nejedu na NF2,ale NF4 DFI Ultra Infinity. A problem je v tom napeti, ve vsech programech mam MAX 1.45 a min 0.8V,ale ja jedu na 1.6V.Takze si myslim, ze to pak kvuli tomu nejde.
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

  12. #287
    Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    OVA, OL
    Věk
    38
    Příspěvky
    3 474
    Vliv
    273

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal MV
    Co si pamatuju, tak nforce2 chipset neumi menit nasobic za chodu, takze neni div, ze rmclock Ti nefunguje. S voltazi je to obdobne, tam si myslim ze to neumi snad zadna desktopova socketA deska...
    ale jago vyse psal, ze ma DFI nF4 a A64..
    2jago: Ja v RMClocku ani v jinych podobnych programech taky nemuzu nastavit vyssi napeti nez 1.45V, nastesti vyssi ani nepotrebuju. Zatim jsem ale nenasel program, ktery by vyssi napeti umel.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

  13. #288
    Senior Member Avatar uživatele MV
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Neratovice
    Příspěvky
    1 557
    Vliv
    254

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    aha pardon, no to je pak jina

    jago: je tedy potreba mit nainstalovany A64 cpu driver a mit zaple C&Q v biosu (bez toho se mi RMClock sekal presne jak pises).

    S napetim to je otazka toho, jak se na desce nastavuje, v rmclocku lze menit jen VID, pokud se v biosu nastavuje jenom "jedno" napeti vcore, tak to vys uz asi nepujde. Na MSIcku byly v nastaveni biosu dve voltaze: prvni VID (cca do tech 1.5V) a pak jeste procentualni pridani dalsi hodnoty voltaze k VID (do 10 %).

    V rmclocku se meni jen VID, takze napriklad fungovalo 0.8 V + 10 % v low power rezimu a 1.5 V + 10 % pri plnem vykonu.
    Proste ta procentualni hodnota se nemenila, rmclockem se pouze upravovala VID. Tim byl mozny alespon nejaky OC pri zachovani C&Q.
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

  14. #289
    Senior Member Avatar uživatele jago
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    Pardubice
    Příspěvky
    616
    Vliv
    230

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    2 MV:
    Problem jsem obesel takto:
    Chtel jsem fungovat na 325*8=2600MHz pri C&Q, ale tahle moznost nefungovala,zásek pri startu woken.Proto jsem chtel menit napeti a nasobic pomoci RMCLock,ale to taky neslo....
    Zjistil jsem, ze zásek je zpusobeny nefunkcnosti C&Q pri HT frekvenci vyssi nez 260MHz.

    Ted jedu tedy na taktech 260*10, C&Q funguje a muj problem se snizenim taktu vyresen.U pameti jsem nastavil 1T, takze jsem na stejnem vykonu pameti(Dle Snadry) jako pri 325*8
    na 1T.

    Celkove bych tedy mel mit cca stejny vykon jako predtim nebo mi neco uniklo?

    EDIT:
    Jete je zajimave,ze kdyz mam zaple C&Q, tak mi sniyuje jenom takt CPU ale napeti zustava porad stejne

    EDIT1:
    tak i napeti se meni, spatne jsem se dival
    Naposledy upravil jago; 08.09.2006 v 14:44.
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

  15. #290
    Senior Member Avatar uživatele jago
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    Pardubice
    Příspěvky
    616
    Vliv
    230

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Nevite co je potreba udelat aby mi fungoval RMCve woknech pod obycejnym userem a ne jen pod adminem?

    Pripande jak rozchodit CnQ ve Woknech pod normalnim uctem s user pravy.
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

  16. #291
    Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Založen
    12.10.2002
    Bydliště
    OVA, OL
    Věk
    38
    Příspěvky
    3 474
    Vliv
    273

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal jago Zobrazit příspěvek
    Nevite co je potreba udelat aby mi fungoval RMCve woknech pod obycejnym userem a ne jen pod adminem?

    Pripande jak rozchodit CnQ ve Woknech pod normalnim uctem s user pravy.
    S RMC nevim, ale pokud nainstalujes driver pro AMD cpu a ve woknech nastavis schema napajeni na Minimalni spotreba (myslim), tak bude CnQ ridit ten amd driver a wokna.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

  17. #292
    Senior Member Avatar uživatele jago
    Založen
    03.02.2003
    Bydliště
    Pardubice
    Příspěvky
    616
    Vliv
    230

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    S RMC nevim, ale pokud nainstalujes driver pro AMD cpu a ve woknech nastavis schema napajeni na Minimalni spotreba (myslim), tak bude CnQ ridit ten amd driver a wokna.
    Jeee, jsem uplne zapomnel, ze se musi nastavit ta minimalni spotreba, diky moc
    CPU-Intel 2160@3000MHz[300*8]voltage=1,39V ,CHladič-Scythe Ninja plus ,Deska-Gigabite P35-DS3L, Paměti-Transcend Overcl. kit 2x1GB 800MHz@900MHz v dual chanel,voltage 2VGrafika-Gigabyte X1650XT@m-1550 c-640 cooling pasive Monitor-Samsung 710T Disk- 2x Hitachi 7K250 160GBSATA ,Zvuk-SB Audigy,naLogitech 5300,Myš a Klávesnice-Logitech LX-500,Case-Chieftec LBX-01-B-B-SL,Zdroj-Enermax 400W Liberty @Debian(XFCE).
    NTB-DELL XPS 1330, RAM-4GB,C2D@2GHz,GK-8400GS copper mode @Ubuntu(XFCE)

  18. #293
    Junior Member
    Založen
    13.11.2003
    Bydliště
    Ledeč nad Sázavou
    Příspěvky
    89
    Vliv
    216

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Používám RM clock u AMD 4600X2 EE 2640MHz,nejnižší násobič je 4x (220) takže to běhá v idle na 880MHz při 1V.Chci se zeptat,jestli to někdo provozuje ještě na nižším napětí,chtěl bych zkusit tak 0,8v?
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

  19. #294

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    ja mam momentalne X2 4000+ na def. 2200MHz ale na 1,05V mne menej nechce ist mozno keby som ju este podtaktoval a myslim ze by si ju musel podtaktit v BIOSe a tam mu nadstavit aj Volty
    Biostar TForce 550, A64 X2 BE-2400 Brisbane + Scythe Mine Cooler, 2x 1GB A-Data 800MHz DDR2, Gainward 7600GS/256 + Zalman Vf 900Cu, Mamsung 200GB SATA2, DVD, Corsair HX520W

  20. #295
    Junior Member
    Založen
    13.11.2003
    Bydliště
    Ledeč nad Sázavou
    Příspěvky
    89
    Vliv
    216

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Aha ale to máš normální verzi procíku, ne 65W.Ten by snad mohl běžet ještě na nižším napětí.
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

  21. #296
    Junior Member
    Založen
    13.11.2003
    Bydliště
    Ledeč nad Sázavou
    Příspěvky
    89
    Vliv
    216

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Tak jsem tam narval 0,9V a zatím to běhá.Jednou mi vytuhnul Virtual Dub,ale to nemusí mít souvislost.Dá se vůbec testovat stabilita při podtaktování a mí to vůbec cenu,když při vyšším zatížení se stejně zvýší takt a napětí?
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

  22. #297
    Senior Member Avatar uživatele tomase
    Založen
    29.01.2004
    Bydliště
    Brno[work],Martin[home]
    Věk
    36
    Příspěvky
    1 983
    Vliv
    236

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Citace Původně odeslal Libor Vodehnal Zobrazit příspěvek
    Tak jsem tam narval 0,9V a zatím to běhá.Jednou mi vytuhnul Virtual Dub,ale to nemusí mít souvislost.Dá se vůbec testovat stabilita při podtaktování a mí to vůbec cenu,když při vyšším zatížení se stejně zvýší takt a napětí?
    Mozes to skusit odtestovat tak, ze ten nizsi nasobic a nizsie napatie napevno nastavis cez BIOS
    E4400 Ninja ¦ P35-DS3 ¦ 4x1GB DDR800 ¦ AMD HD6670 ¦ Crucial M4 64GB + WD6400AAKS + WD2500KS + 7200.10 250GB ¦ Enermax 420W ¦ NEC 3520A ¦ Centurion 5 + KAMABAY + AK-FC-03 ¦ MX510 ¦ UltraX ¦ Formula Vibration Feedback ¦ 223BW ¦ Creative T5900 + AKG K 530 ¦ not watercooled anymore

    "Pokud máte jiný názor než já, je to jasný důkaz, že se pletete." "když má 1000 pičmulínků jiný názor, jedná se o přímý důkaz, že pravdu mám já" "Jinak ke quadcore - dualcore mě vždy zdržoval, měl jsem už před 10 lety dualCPU, až quadcore je konečně rychlejší než já" "Podle některých je lepší Cialis, nicméně, pokud Vás baví píchat různé svěží mladé kusy zhruba 6 až 7 hodin denně (mám to místo posilovny), 3 hodiny spát, a zbytek pracovat, tak Viagra skutečně funguje lépe. Naprosto doporučuji. 25mg modré tabletky, a denní norma je splněna. Pak 15 hodin programování, nějaký ten hip-hop do Sennheiser sluchátek, a 3 hodiny zase spát." RH

  23. #298
    Junior Member
    Založen
    13.11.2003
    Bydliště
    Ledeč nad Sázavou
    Příspěvky
    89
    Vliv
    216

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    To by asi šlo,ale nebudu to řešit-co by znamenalo kdyby to bylo nestabilní? Protože při použití RM clock ve volbě "perfomance on demand" se při vyšším zatížení zvýší takt i napětí.Takže bych zjistil, že to je nestabilní ve stavu,který nemůže reálně nastat.
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

  24. #299

    Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

    Mam AMD Sempron 2200+, 1.5GHz, Thoroughbred-B
    Dobrý den, chci se zeptat, chtel sem si pretaktovat procesor, ale kdyz sem najel do biosu, ze si zmenim nasobic taktu, tak sem to tam nikde nenasel.. Po nakych radach jsem zkusil i zmenit FSB, zmenil sem ze 166 prvne na 176 a pak na 180 a zvedlo semi to jen asi o 120MHz takze nakych 1620MHz.. ale pak sem to vratil z5 protoze to nemelo cenu.. chci se zeptat jestli jde nak zmenit to nasobeni jinak nez v biosu? Protoze to tam opravdu nikde neni.. nebo sem nenasel..
    PLS poradte nejsem prez toto zadnej odbornik, ale od odbornika sem dostal dobry rady, ale raci se zeptam i tu.. kdyz tak piste na icq: 282991023 dik.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •