Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Jak zvýšit napětí CPU?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Jak zvýšit napětí CPU?

Je to 6 let starý PC, chtěl jsem alespoň zvednout procesor, protože je to jediná věc co to brzdí. Ramka je 2gb a grafika 8600gt. (JejKey - kdyby mi to nepřidalo výkon, tak to nedělám, čekal jsem od toho aspoň 3GHz, a proto jsem se chtěl zeptat někoho zkušenějšího.) (NeMeM9aA - Takže stačí zamknout děličky a můžu jít výš nebo co ? Prosím o odpověď, jde to vůbec zamknout?( Myslíš údajné " podtaktování" RAMKY ?) Pokud jo, najdu to. Taky se mi to s tím napětím zdálo divné, když jsem všude na internetu četl, o kolik se taktuje bez zvýšení napětí, bohužel sám zkušenosti nemám, takže s tím může souviset to, že se zvýšila cca o 3 stupně teplota grafiky, ale teplota CPU nepřesáhne 40stupnů ani s 2,8GHz ? ( Když píšeš o frekvenci pci ) Díky
    Naposledy upravil Nitro68; 02.08.2011 v 00:19.

Řeknu ti to takhle, Pentium 4 na 3 GHz je v praxi srovnatelné s Core2Duo okolo (spíš pod) 2 GHz. Zkrátka tomu nepomůže ani svěcená voda a CPU tě bude stále limitovat.
    A než nám napíšeš desku + chipset + co od toho chceš (výkon na hry?), tak je diskuse stejně zbytečná.
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Kdybych měl desku, která sežere dvoujádro, tak bych ho měl. Jenže mám MB MSI s.775 i915PL ... odkaz na ni --> http://www.dealtime.co.uk/xPF-MSI-MS...R400-PCI-E-ATX
    Chipset - Intel Grantsdale 915PL
    Ano chci to na hry.

Jop, maximálně tam narveš dvoujadernej Celeron (postavenej na P4 základu).
    Líp uděláš, když za cca 2000 Kč seženeš někde bazarové Core2Duo, desku a DDR2 RAM. To je trochu někde jinde (ale pořád jsou to výběhové komponenty).

No a k tématu, vypadá to, že nastavení CPU Vcore deska neumožňuje, stejně jako uzzamknout takty PCI-E/PCI (viz. manuál).
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Díky za odpovědi. Problém o koupi PC nemám. Měl jsem už vybranou sestavu, kterou jsem chtěl koupit, ale rozhodl jsem se, že nemusím, protože stejně hraju jen pár her přes net a na to mi tento pc v pohodě stačí. Stejně možná brzo koupím něco nového, protože je to v dnešní době za " facku " (2či4jádro, 4gbram a deska to cele do 5tisic je úplně v pohodě v alfě jsem spokojený. Jěště otázka o těch 2tisícich jsi psal, že v bazaru seženu procak, desku i ramku ?
    Poslední otázka směřuje na ten můj P4 .. maximum jsem měl FSB 150 ( jde zvolit 133-166) a to bylo 2,98GHz.. při 151 se zapl PC ale nenajel monitor, a navíc se začal vypínat, myslel jsem že to je napětí protože když jsem odpojil mechaniky, disketovku atp.. tak se aspoň přestal vypínat a po chvilce, když jsem vyndal baterku z desky se rozjel i monitor ( po defaultnim nastaveni se procak dostal do vychoziho taktu ) a dal jsem to na 140 ( 2,79 GhZ ) chci jít aspoň na 3 a vím, že 2,98 půjde, ale pak už ne, nepomůže kdyz před tím zmenším frekvenci RAMKY ? To jsem v mém pošahaném BIOSU našel. Díky čau

Bez zamceni delicky s tim nic neudelas, bude to akorat nestabilni. Vsechno zalohuj nez budes pokracovat dal, bez uzamceni ata radice muzes lehce o vse prijit.
    IBM FrankenPad X200 s deskou X201
    i5 2.66GHz |8GB DDR3|180GB Intel 330 SSD|12.1" 1280x800|2x 9cell|[/B]Intel UltimateN 6300
    LiNe6 Spider II + Sony MDR-CD750 + Ibanez RG321MH

http://dixxblog.net84.net/

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. zmena napeti CPU ve win vs DFI LANPARTY UT nF4 ULTRA-D
    Založil HollyG v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 02.12.2005, 16:58
  2. jak zjistit typ CPU
    Založil jaluvkap v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 10.06.2004, 09:21
  3. Jak zvýšit napětí jádra na Radeonu 7500?
    Založil Martin3 v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 09.06.2004, 14:12
  4. je nejaky rozdil v seriich BOX a nebox CPU? jak jsou dobre
    Založil MARA.T v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 21.06.2003, 19:27
  5. Jak na MSI 745 ultra zvýšit Vcore na 2V a víc?
    Založil Vlada v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 15.10.2002, 19:27

Pravidla přispívání