2 Juzko, Marek.Sedlar - koneckonců je mi srdečně jedno, co kdo se svým procíkem provádí. Já jsem pro přetaktování napájení zvedat nemusel. Naopak, jedu ještě o 0,05 V pod defaultem. Ale tuhle diskuzi čte dost lidí a dost z nich ještě tápe. A tvrdit, že 1,80V pro P4 Northwood je v pohodě a že tak pár lidí jede dlouho - to není argument. To ještě pořád neznamená, že si to nepřečte nějaký napůl laik, který to napájení do procu napere a zahulí se mu z něj. Když amatér rozdrtí Durona za 1200,- není to ještě tragédie, ale odpálit P4 za 8.000,- to už asi taková sranda není. Můj názor - prát do procesoru za účelem získání 100MHz přepětí a mít díky tomu velkou šanci na zničení procu - to asi za to nestojí, co. Nehledě na lokální přehřívání jádra a duty cycles - u přetaktovaných P4 se tato ochrana aktivuje podstatně dříve, jak jsem si sám ozkoušel. Takže v konečném efektu získání 100MHz navíc může znamenat "ztrátu" odpovídající 200-300MHz. Tímto v tomto threadu končím a připojuju ještě jednou varování méně znalým - podle datasheetu Intelu je PRŮRAZNÉ napětí P4 Northwood 1,75V. Nedoporučuju jít s napájením takhle vysoko. Případné následky odpálení procu přepětím má každý uživatel ve SVÝCH rukou.