Nechci kecat, ale žiju v přesvědčení, že dost tiskáren něterých výrobců mají fotoválec mimo toner a tahle sranda samozřejmě zase stojí to co tiskárna. Z toho důvodu jsem hodně alternativních značek z bazaru vyloučil, mají naláítáno tolik, že ten válec by musel jít vyměnit hned a to jsem na ceně nové tiskárny. Nakonec jsem skončil u té zmiňované HP LJ 2100 s jsem nadmíru spokojen, už mám jednu doma i tady. (dokonce jednu 2200, ale tu jsem si drobet zlikvidoval při, hm, úpravě :-d Pokud byste znali nějakého servisáka co by přispěl aspoň radou, byl bych vděčen).
Tak či tak, momentálně jsem právě za nákup nějak éstarší, tonery na to už stojí pakatel, hlavně kompatibilní, u nových je tisk málokdy levný. Známý mi doporučoval i jednu dobu nějaké Xeroxy, ale než je sám koupil, tu starou řadu už nedovávali. Každopádně špičkou v oboru je právě Xerox, možná i proto nedělají moc levných krámů a nejsou tak rozšíření, ale i když se mrknete na patenty, naprostým lídrem ve výzkmu tisku je právě Xerox. Aspoň mi to bylo řečeno .-)