Bohužel, všechno jde s kvalitou dolů a výjimkou nejsou ani kvalitní výrobci. A bude hůř, myslím, že za chvíli bude platit úplně všude to, co začalo u televizí, audiotechniky, lednic, pak monitorů a tiskáren, pokračovalo u optických mechanik, vzalo s sebou mobilní telefony, disky, foťáky (vyjma zrcadlovek, ale i jejich čas brzy přijde) a notebooky. Jo, jak se nám hezky vrací to, jak moje žehrání někteří odvraceli se slovy "co blbneš, co to řešíš, je to o pár korun levnější a beztak to stojí jen pár kaček a já to rád vyměním" - jenže přesně o toto výrobcům jde (odejde to a zákazník koupí nové) a naopak přesně toto by zákazník nikdy chtít neměl. Taky proto je acer celosvětově nejúspěšnější prodejce všeho, co vyrábí - bohužel. Taky proto se nejvíc prodávají privátní značky polské výroby a uzeniny ze Studené (tenhle výrobce z dřívějšího etalonu slušné kvality šel hrozně dolů, až na to nejpodřadnější dno) v Tescu, přestože se to většinou nedá pozřít bez újmy. Totéž máme u aut, např. zatímco stará fabie je hodně odolná a slušně udělaná a bez větší újmy by měla vydržet 300 - 400 tisíc km, při dobré péči bez problémů mnohem víc, nové, konstrukčně dost odlehčené, jsou po poloviční porci téměř vždy hodně sešlé, víc, než favority (ze zkušenosti člověka, který sebe a tým zaměstnanců živí opravami škodovek).
Ještě k DELLu: je nutno brát v potaz, že inspirony obecně jsou konkurence pro Acer a Asus (tzn. i ten hnusný lesklý podlézavý materiál). A nejnižší řada rozhodně nemůže v kvalitě konkurovat třeba Latitude, přestože nad konkurencí v podobných cenách se drží. Latitude jsou teď o něco poruchovější, než byl DELLácký standard, ale jeho úroveň servisu opravdu jiný výrobce takto nenabízí. Pro mě je DELL specifický ještě jednou důležitou věcí, a to, že díky Tiktakovi mám možnost si ho po záruce udržovat a opravovat sám, což u Aceru je něco nemyslitelného (zpravidla nebude v takovém stavu, aby vůbec bylo myslitelné, že se nevyhodí), nedovedu si takovou dostupnost dílů představit u HP, FSC, Toshiby nebo SONY, snad jen IBM, ale to už je vše přes inzeráty, aukce atd.