2Jezevec:
Ten článek je celkem blábol...
Jsi-li legálním vlastníkem předchozí verze Windows (ať už OEM nebo FPP), tak si můžeš systém z Upgrade disku nainstalovat klidně i na prázdný disk s naprosto čistým svědomím. Jak už jsem psal, možnost čisté instalace je uvedena jak na balení Upgradu, tak i v dodávaném "manuálu".
Háček je asi v tom, že si klidně můžeš zakoupit Upgrade verzi a nainstalovat si ji na čistej kompl, aniž bys kdy legálně vlastnil předchozí verzi, v tom je podle mne ten problém, o kterém se píše v tom článku. Je dost možné, že to nemá MS ošetřené. Když jsem instalovat Upgrade na Win7, tak to po mně nechtělo ani vložit třeba předchozí instalační médium, ani původní licenční klíč, prostě nic. Původeně jsem to přikládal tomu, že to hned na začátku zdetekovalo, že mám na systémovém disku Visty a nabídlo to upgrade nebo čistou instalaci (já vybral tu čistou, nejsem "sebevrah"). Jenže tam možná MS nemá ochranu žádnou... čert ví.
2sAd:
To platí pro verze Prof. a Ultimate, docela jsem na to taky koukal, když jsem to dával k nám na web... U Home Premium je ale rozdíl citelnej cca 2.600,- za UPG vs 4.300,- za FPP.