Mám server housing za dobrú cenu, ale nemám nonstop prístup k serveru a tiež je tá linka agregovaná. Rýchlosť do SIX-u je síce 1Gbit, ale switch cez ktorý mám pripojený server je iba 100Mbit. Nie že by to nestačilo, ono to vlastne ani nie je možné naplno využiť. Reálne som z toho vymačkal niečo okolo 70Mbit tak že som sťahoval z domu rýchlosťou 10Mbps + dvaja kamoši z intrákov v Prahe. Za tie prachy ktoré sme platili za hosting budem platiť radšej najväčší biznis balík u Orange, 50/50Mbps za 60€ a budem mať optiku takmer po server. Pevnú IP adresa a reverzný záznam bude tiež, jediné čo stratím je klimatizácia a na diaľku manažovateľná UPS (ktorú už ani nebudem potrebovať, lebo ak chcem server natvrdo vypnúť môžem to spraviť osobne).
Nakoľko ten server používam aj ako online úložisko (samozrejme iné disky než ktoré sú určené pre web), tak znížim aj záťaž linky smerom von (môj traffic ostane vrámci LAN) a tiež nebudem zaťažovať svoj vlastný net uploadom (dve muchy jednou ranou) + budem mať k veciam na serveri naozaj rýchli prístup. V prípade poruchy železa tiež nemusím bežať do serverovne cez obedňajšiu prestávku, platiť taxík a pod. pre mňa iba výhody. Nevýhoda je že teraz musím ťahať káble a kúpiť UPS, ale potom to už bude pohodička.

Späť k UPS: upúštam od manažovania na diaľku, stačí ak cez nejaké USB dokáže dať serveru signál aby sa korektne vypol ešte pred vybitím batérie. Viem že takéto možnosti existujú pre Windows platformu, verím že niečo také je aj pre Linux.