Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Přendání disku v RAID do jineho PC

Standardní Přendání disku v RAID do jineho PC

Zdravím,
    Mám dva disky zapojené do RAID 0, potřebuji je nějak připojit do jiného počítače tak abych si nesmazal data která jsou na nich nahraná.
    Mám zkušenost z dřívějška že po připojení k jiné desce a vytvoření RAID 0 jsem o vše přišel. Ted je to ale nutnost protože mi odešla základní deska a ty data potřebuji.
    Budu vděčný i za radu kam jinam se stímhle problémem obrátit.
    Předem děkuji

Promovaný inženýr mince Avatar uživatele Doktor-Prase
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní Re: Přendání disku v RAID do jineho PC

Minimalne uved o jakou desku se jedna. Kazdopadne Jan555 migroval RAID jiz nekolikrat a pry bez problemu...
    1) BigPiG System mk2 Phenom II x4 955; 4x2048MB DDR3; MSI FX890-GD70; CF 5830; VelociRaptor 300GB + 2xSeagate SV35.5 2TB RAID1 + Samsung F1 750GB + Samsung F2 1,5TB;Lian Li PC-8FIB; 2408WFP
    2) PigPics E-500 + ZD 1445 + ZD 4015 + SanDisk ExtremeIII 4GB + Lexar Premium 1GB - IndoCertified
    3) Pig@Work CATIA V5 r14-r18 @ Precision T5500: Intel W5590, Quadro FX3800 & Dell Ultrasharp U2410 & SpacePilot guaranteeing a minimum of 120 clicks per minute
    4) PigFun Ubuntu 9.10 @ Corsair Flash Voyager 16GB @ Mobile PiG - HP nw8240 M770; FireGL v5000; 15.4" @ 1920x1200; 1+1GB RAM
    5) MiniPig Lenovo X201i: i3 370M; 12" 1280x800 matte; 2GB DDR3 RAM; 6+ hours battery lifetime

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Pokud je to intel deska tak migrace mezi ICH8 - 10 je pry mozna (a to je myslim i pripad Jan555 a s tim samym ma zkusenosti vic lidi na 4u. Ja osobne davam prednost z tehlech duvodu sw raidu (mdadm)).
    Zkus sehnat stejnou desku. To je zkladni predpoklad uspechu.

Deska je
    stara MSI K8N Diamond Plus
    nova MSI 790FX-GD70 Winki Edition

Věk
    44
    Vliv
    270

nNvidia --> AMD == na 99% no go.

Pokud chces data tak si budes muset nekde pujcit prislusnou desku, nejlepe totoznou.

Pokud seženu desku s nforce4 jak bych měl postupovat?

Jak jsi ten RAID 0 vytvářel?
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Při náběhu PC jsem přes F10 spustil RAID BIOS a vněm jsem navolil disky co nadetekoval a zvolil RAID 0.
    Já mám hlavně strch že když udělám jinde to samé tak mi to zároveň smaže obsach disků.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Neexistuje nejaky soft, ktory by dokazal citat z dvoch obycajne pripojenych diskov v nejakom raid 0 mode? Precitane data by islo skopirovat spojene na treti disk.
    Tu sa nieco podobne riesi s raid 1. http://www.tech-forums.net/pc/f9/win...e-help-201698/
    Ak som uplne mimo, tak ma nebite, moja anglictina je uboha.
    podpis............................................ ............ načo?

Věk
    44
    Vliv
    270

No tak to je problem. Teoreticky ne, ale prakticky neexistuje k formatu dat ukadanych radicem dokumentace, takze jedina sance by byla to zjistit reverznim inzenyrstvim, ale bylo by to principialne nespolehlive. Zkratka nevim o zadnem takovem softu a pokud by to nebylo primo od vyrobce raid (a ten nema zadnou motivaci neco takoveho uvolnovat) tak by to bylo jen z podstaty veci nespolehlive.

Citace Původně odeslal RONS Zobrazit příspěvek
    Při náběhu PC jsem přes F10 spustil RAID BIOS a vněm jsem navolil disky co nadetekoval a zvolil RAID 0.
    Já mám hlavně strch že když udělám jinde to samé tak mi to zároveň smaže obsach disků.
    Musíš použít (koupit) desku, která stejný čipset jako ta, co ti odešla, pak se ti disky rovnou v tom RAID BIOSu detekují a vše pojede jako dosud.

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Neexistuje nejaky soft, ktory by dokazal citat z dvoch obycajne pripojenych diskov v nejakom raid 0 mode? Precitane data by islo skopirovat spojene na treti disk.
    Tu sa nieco podobne riesi s raid 1. http://www.tech-forums.net/pc/f9/win...e-help-201698/
    Ak som uplne mimo, tak ma nebite, moja anglictina je uboha.
    RAID1 není problém, protože máš na obou discích to samé. U fake-RAID řadičů pak stačí disk jen vyhodit z pole a data na něm jsou normálně přístupné.

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    No tak to je problem. Teoreticky ne, ale prakticky neexistuje k formatu dat ukadanych radicem dokumentace, takze jedina sance by byla to zjistit reverznim inzenyrstvim, ale bylo by to principialne nespolehlive. Zkratka nevim o zadnem takovem softu a pokud by to nebylo primo od vyrobce raid (a ten nema zadnou motivaci neco takoveho uvolnovat) tak by to bylo jen z podstaty veci nespolehlive.
    RAID0 se dělá jen jedním způsobem. Něco je na začátku disku rezervováno (nemusí být i nic) a pak jsou bloky o konstantní velikosti (od 4kB do 512kB) na střídačku ukládané na jeden a druhý (třetí...) disk. Reverzním inženýrstvím je tedy potřeba jen zjistit kolik bajtů/sektorů je rezervováno na začátcích disků a pak jak velký je ten blok.
    V linuxu na to lze pak použít i bash skript kdy bude dokola pouštět příkas dd (disk duplikátor) v cyklu, kde se bude zvyšovat číslo počátečního sektoru odkud má číst a blok (kolik toho má číst) bude stejný.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Všem děkuji za odpovědi.
    Opravdu stačilo sehnat desku se stejným čipsetem a v něm povolit RAID.
    Pak už se to všechno udělalo samo a PC naběhlo.
    Pro zajímavost pujčil jsem si desku MSI K8N Neo3

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Hej, pregooglil som vsetko co sa dalo a prakticky vsetci to vyriesili takto. Fakt divne, ze na to neni nejaky soft. Ak som Paolov post spravne pochopil, tak by to nemuselo byt nic zlozite.
    podpis............................................ ............ načo?

Citace Původně odeslal RONS Zobrazit příspěvek
    Všem děkuji za odpovědi.
    Opravdu stačilo sehnat desku se stejným čipsetem a v něm povolit RAID.
    Pak už se to všechno udělalo samo a PC naběhlo.
    Pro zajímavost pujčil jsem si desku MSI K8N Neo3
    Přesně to jsem očekával, když jsem Ti doporučoval použít stejný čipset.
    Takto bezbolestně je možné s RAIDem přejít z ICHxR na vyšší a klidně i o dvě generace.

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Hej, pregooglil som vsetko co sa dalo a prakticky vsetci to vyriesili takto. Fakt divne, ze na to neni nejaky soft. Ak som Paolov post spravne pochopil, tak by to nemuselo byt nic zlozite.
    Je rozdíl v plné funkčnosti pole a jen v záchraně dat z pole.
    V sektoru(ech) vyhrazených pro správu pole jsou různé identifikátory typu pole, ostatních discích, kontrolní součty a další věci, které musí tvůrce popsat, aby jsi s nimi mohl zacházet tak jak se má a nepoškodil jejich obsah.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Asus P5W DH Deluxe - Intel 975X, E6600, raid...
    Založil Matess v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 10:38
  2. Pole RAID 0 na disku seagate 120 + 160??
    Založil Gomeznuno v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 24.09.2004, 11:40
  3. Raid na rozděleném disku
    Založil Jíra v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 22.08.2004, 12:06
  4. EPoX 8K9A2+ - RAID? problemy
    Založil Marty v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 08.05.2004, 01:56
  5. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)