Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Samsung T260HD vs. ViewSonic VX2835wm

Standardní Samsung T260HD vs. ViewSonic VX2835wm

Zdravým chtěl bych si koupit nějáký vetší LCD monitor převážně na filmy a občas i na hry. Zatím se rozhoduji mezi těmito monitory: Samsung T260HD a ViewSonic VX2835wm. Jsem v tomto oboru lamka pořád ještě mám CRT monitor tak bych se chtěl zeptat jak je to když si koupím monitor s FULL HD a pustím si tam například jen video třeba z DVD či nějáké AVIčko jak bude vypadat obraz na takovém monitoru? Dyštak mě můžete doporučit i jinný monitor do 15 000,- děkuji.

Standardní Re: Samsung T260HD vs. ViewSonic VX2835wm

Sem v LCD také lama, ale problém panelů s TN obrazovkou a velkou plochou (i malou) je ten, že obraz vypadá dobře jen z ideálního úhlu (střed). Když se na takto velkou plochu budeš dívat třeba mírně ze spodu (nejtragičtěšjí u většiny TN panelů) nebo víc ze strany, tak dojde k velké degradaci barev. Sám si to můžeš vyzkoušet v každém větším elektru, kde mají panely vystavené a puštěné.
    Já osobně teď potřebuji nový panel hlavně na hry, takže beru 22-24 TN (také Samsung, nebo Viewsonic). TN obrazovky excelují v rychlosti zobrazování a jiným panelem než s TN obrazovkou můžeš hrát jen hry, kde nezáleží na rychlosti reakcí, nebo kvalitě zobrazení rychlých scén.
    Daniel V. (Aradan)

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Pokud má být monitor hlavně na filmy, tak bych sháněl něco non-TN, při sledování kvalitního záznamuu je ten rozdíl v barvách dost výraznej. Co se týče přehrávání videí v mizerný kvalitě, tak to imho není problém(ale kažnej máme jiný oči). Já to při dvd kvalitě nebo horší řeším pomocí filtrů v KMplayeru, kvalitní převzorkování(lanzcos) na vyšší rozlišení a filtry "Postprocessing" nebo "WarpSharp" popř. jejich kombinace dokážou i ze 700MB xvid 2h filmu udělat v pohodě koukatelnou kvalitu (na 24" z necelýho metru).

Co se týče hraní, tak toho jsem se u S-PVA docela bál, ale občas hraju s bráchou třeba Q3Arena a dosahuju stejnech výsledků jako na notebookovým TN. Imho by čelověk musel bejt na profi úrovni aby tohle začalo hrát roli.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Co se týče hraní, tak toho jsem se u S-PVA docela bál, ale občas hraju s bráchou třeba Q3Arena a dosahuju stejnech výsledků jako na notebookovým TN. Imho by čelověk musel bejt na profi úrovni aby tohle začalo hrát roli.
    Dost sem se po tom pídil, protože hraji v klanu Battlefield 2 a u "střílecích" her to je znát hodně. U jiných her bych v tom neviděl problém. TN panely mají fakt děsivé pozorovací úhly, v práci jen sehnu hlavu od mého ideálního nastavení monitoru (TN panel musí mít možnost nastavitelné výšky podstavce) a hned je obraz v háji. Ale když se budeš dívat pořád z toho ideálního místa, tak bych se TN nebál, teď už sou dost vyspělé obrazovky se slušnými barvami a "laik" (nemyšleno ve zlém) bude naprosto spokojen.
    Daniel V. (Aradan)

Kvalitu TN bych nepodceňoval, liší se kus od kusu. Nicméně v zásadě bych se klonil spíše ke 24" modelům. PVA bych se vyhnul a to i na filmy, viz toto video:
    http://www.youtube.com/watch?v=sC7EozTCGSQ

Hodně záleží na tom, jaký je na nový monitor rozpočet
    NEC 2690 (25,5" H-IPS)

To uz je lepsi LCD TV resil sem podobne dilema,a LCD TV proste vychazi lip............
    AMD Athlon 64 3000+ 1,4V-Arctic Freezer 64 PRO,1x512MB Kingmax + 1x 256MB A-Data 500MHz,XFX Geforce6800GT-16pipelines,HDD Seagate 120GB,DVD Plextor,TV Leadtek Deluxe XP,LCD L1750H,WXPSP2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. iiyama nebo samsung LCD?
    Založil Xander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 11.10.2005, 16:13
  2. 19CRT Samsung vs. Viewsonic ???
    Založil Larin v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 07.09.2005, 21:32
  3. 19 CRT ViewSonic E92f+SB vs. Samsung SyncMaster 997MB
    Založil Larin v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2