Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: LCD monitory a inputlag

Standardní LCD monitory a inputlag

Kdyz jsem si vcera procital recenze tech "uzasnych" PVA a obdobnych 24" LCD panelu, ktere tu nekriticky obdivuje a protezuje jisty moderator, tak jsem se malem poz** z inpulagu, ktery ma v pripade jinak zrejme dost kvalitniho monitoru Samsung 245T celych 30ms, slovy tricet milisekund. Kdyz k tomu pripocitame maximalni odezvu rise 18ms (ktera je jeste velmi slusna), dostavame se jiz na solidnich 48ms. Slusny vykon, pro online hrani her to je nepouzitelny monitor, ale proc to sem pisu: prave na jednom S-PVA 24" panelu jsem pracoval s tou wireless mysi ze setu logitech, takze je mozne, ze ta strasna latence, kterou jsem pocitoval, vubec nepatrila te chudince mysce, ale tomu uzasnemu profesionalnimu monitoru.

http://www.svethardware.cz/art_doc-5...00056FDCC.html
    Naposledy upravil Petrik; 28.03.2008 v 11:35.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Standardní Re: Bezdrôtové myši sú horšie ako klasické?

Tak si kludne zhni pri tom trinitrone existuje vobec "petrik ready" velky (24+) monitor? skoro mam pocit, ze asi nie ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Ale jo novy TN s 2ms odezvou mi uz budou urcite stacit, ale zrovna ted sedim na samsungu 214T a vedle neho mam stary CRT. Nejdriv jsem si myslel, ze ta dratova MS myska je fakt spatna, ale pak jsem prejel na ten CRT a ejhle, funguje normalne....nevim jaky inputlag+odezvu ma ten PVA 214T (je to starsi model, to je pravda), ale pracovat se na tom vazne neda, je mi lito. Uprimne lituju vsechny, co na tom musi pracovat. A nemyslim si ze toto poznam jenom ja, kdokoli kdo ma CTR + PVA panel to musi poznat, rekl jsem to majiteli toho pocitace a musel se mnou souhlasit.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10

tak to CRT konecne zahod a mas pokoj ... kecy o tom, ako sa na tom "neda pracovat" su ciste machrovanie "ja poznam rozdiel 30ms v odozve"
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

To je jako kdybych ti rekl "tak to PVA zahod, kup si TN a na ty horsi barvy si zvyknes" Pro tebe je hlavni, jak to vypada, pro me je hlavni, jak se s tim pracuje.
    Tvrdim, ze 30ms v odezve pozna kazdy, stejne jako to pri primem porovnani poznal ten znamy, co ma 214T a vedle neho CRT a obyc dratovou MS mysku. Je ale mozne, ze ten 214T ma celkove zpozdeni klidne 50-60ms, protoze to je "8ms" ktere maji prumernou odezvu klidne 25-30ms + input lag ktery muze byt i vic nez 30ms. Ten rozdil ale byl tak veliky, ze by poznal i polovincni. Uznavam, ze na prohlizeni webu a fotek z dovci to asi staci, ale o profesionalni praci ve fotoshopu nemuze byt rec, rychle a presne klikat se na tom vazne neda . Ja jsem s mysi docela rychly (ale nejsem zadny progamer), mam ji nastavenou dost citlive a tyhle PVA panely jsou proste pomale, tecka. Az budou 5ms PVA bez inputlagu, tak prosim, ale zatim musim uprimne litovat vsechny jejich majitele. Skoda ze samsung zatim nedela zadny 2ms 24" panel, toho noveho 2493HM se trochu bojim.

Navrh: jestli muzes, pripoj si vedle tveho PVA nejaky CRT a sam si vyzkousej, jak se hyba mys na jednom a na druhem. Mozna, ze se budes dost divit.

Ale kupujte si to chcete, treba 50ms panely, ja si obvykle kupuju nove veci lepsi, nez ty stare, to bych si jinak pripadal jako blbec Zacal jsem tady o LCD panelech proto, ze nektere zpomalene mysky mozna nejsou zpomalene mysky, ale zpomalene monitory

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    tak to CRT konecne zahod a mas pokoj ... kecy o tom, ako sa na tom "neda pracovat" su ciste machrovanie "ja poznam rozdiel 30ms v odozve"
    Naposledy upravil Petrik; 28.03.2008 v 10:18.

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    ....Az budou 5ms PVA bez inputlagu, tak prosim, ale zatim musim uprimne litovat vsechny jejich majitele....
    to je od Tebe velice pěkné, ale třeba mě lituješ trochu zbytečně. mám s-pva a inputlag a problémy s odezvou jsou pro mě velkou neznámou...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Tvrdim, ze 30ms v odezve pozna kazdy, stejne jako to pri primem porovnani poznal ten znamy, co ma 214T a vedle neho CRT a obyc dratovou MS mysku. Je ale mozne, ze ten 214T ma celkove zpozdeni klidne 50-60ms, protoze to je "8ms" ktere maji prumernou odezvu klidne 25-30ms + input lag ktery muze byt i vic nez 30ms.
    Vypadá to, že s tím máš zkušenosti, kolik ms si myslíš že je ještě přijatelný spoždění(input lag + rise)? Chystám se koupit si nějakou non-TN 24" a jsem na tyhle věci docela citlivej. Pokud by se to projevovalo jen v rychlejších hrách, jsem ochotnej se s tím smířit, ale pokud bych to vnímal i při běžný práci ve woknech, tak to děkuju nechci.

Teď sedím u ntb s vyblitým TNkem, který nevím jaký má spoždění, ale nepozoruju žádnej problém. (Teda když se hodně soustředím, tak nějaký malinkatý spoždění zaznamenám, ale nejsem schopnej odlišit jestli to dělá krysa, gpu nebo lcd.)
    Naposledy upravil Peca-on-line; 28.03.2008 v 11:14.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Jestli ti prijde v pohode starsi notebook, tak ti prijde v pohode i jakykoliv PVA panel.

Mam doma taky PVA a bezdratovou mys MX620 a zadnej problem.

Ted v praci sedim u notebooku a mam k nemu pripojeny i CRT (Nokia 920C) a nemuzu rict, ze bych pozoroval nejakej rozdil co se tyce rychlosti, natoz aby se na tom nedalo pracovat. Jo a mys mam MS IntelliMouse Explorer 3.0A

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    to je od Tebe velice pěkné, ale třeba mě lituješ trochu zbytečně. mám s-pva a inputlag a problémy s odezvou jsou pro mě velkou neznámou...
    V tom pripade ti doporucuji abys zadne CRT radeji ani nepripojoval, mozna bys mi pak vynadal stejne jako ten znamy: "proc mi to rikas? ja byl stastny jaky mam krasny monitor a ted chci rychlejsi..."

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Vypadá to, že s tím máš zkušenosti, kolik ms si myslíš že je ještě přijatelný spoždění(input lag + rise)? Chystám se koupit si nějakou non-TN 24" a jsem na tyhle věci docela citlivej. Pokud by se to projevovalo jen v rychlejších hrách, jsem ochotnej se s tím smířit, ale pokud bych to vnímal i při běžný práci ve woknech, tak to děkuju nechci.

Teď sedím u ntb s vyblitým TNkem, který nevím jaký má spoždění, ale nepozoruju žádnej problém. (Teda když se hodně soustředím, tak nějaký malinkatý spoždění zaznamenám, ale nejsem schopnej odlišit jestli to dělá krysa, gpu nebo lcd.)

P.S.: Jsme tu už dost OT, takže možná by stálo za to oddělit to do samostatnýho vlákna.
    Procetl jsem si vetsinu testu od Pavla Kovace (diky!) na svethardware.cz, ktery meri monitory primo vedecky pomoci osciloskopu a sondy vyrobenou na CVUT. Totez doporucuji i tobe. Ja hledam monitor ktery bude mit celkove zpozdeni obrazu do 10ms, coz by mela splnovat vsetsina 2ms TN panelu s 6-bit barvami, ale nemusi to byt nutne pravda. Skoro Idelani pripad jak by to melo vypadat je napr. tady: http://www.svethardware.cz/art_doc-5...70049C520.html skoda toho prekmitu v sede barve, ale lepsi prekmit nez zpozdeni...
    Inputlag temer nula, maximalni celkova odezva 9ms, to je proste parada a to uz by opravdu vetsina lidi vcetne mne nemela poznat.
    Pripoj si k tomu notebooku CRT a udelej par rychlejsich pohybu mysi a pokud tam nemas nejaky mega rychly TNko, mel bys videt rozdil.

Citace Původně odeslal wong Zobrazit příspěvek
    Jestli ti prijde v pohode starsi notebook, tak ti prijde v pohode i jakykoliv PVA panel.

Mam doma taky PVA a bezdratovou mys MX620 a zadnej problem.

Ted v praci sedim u notebooku a mam k nemu pripojeny i CRT (Nokia 920C) a nemuzu rict, ze bych pozoroval nejakej rozdil co se tyce rychlosti, natoz aby se na tom nedalo pracovat. Jo a mys mam MS IntelliMouse Explorer 3.0A
    ja nemel taky zandy problem s vykonem meho favoritu, dokud jsem si nekoupil dvoulitra... proste jsi si na to zpozdeni zvyknul a nevis o tom... to ze se hure strefujes mysi nez kdyby jsi mel dratovku + CRT ti zacne vadit az se to zkusis primym porovnanim....anebo treba mas rychly panel i mysku
    Naposledy upravil Petrik; 28.03.2008 v 11:35.

krasnych 262 tisic farieb, pre fajnsmekrov mozno zacnu robit 4bitove spracovanie farieb, aby si poriadne vychytnali skutocne pravu NULOvu odozvu. Naco tam mat tie hlupe farby co? 8-bit panel bez inputlagu zjavne neexistuje.

Vis, ja vzdycky preferoval funkcnost pred designem. Hezke auto je hezke, ale me stejne vic zajima, jak to jezdi nez jak to vypada... navic nevim, zda jsi videl nejake posledni TN od samsungu, ty maji barevne podani pomerne slusne, pri spravnem nastaveni bys mel mozna problem poznat rozdil, ktery tam ale rozhodne je, to nepopiram. Me osobne na techto panelech nejvic vadi (krome zpozdeni u 5ms) spatne pozorovaci uhly, predevsim vertikalni, ale kdyz mas hlavu v jednom miste, je to skoro OK neni to idealni, ale lepsi nez zpomaleny obraz. 4-bit netreba, 6-bit maji inputlag skoro nula.

Standardní Re: LCD monitory a inputlag

ale proc to sem pisu: prave na jednom S-PVA 24" panelu jsem pracoval s tou wireless mysi ze setu logitech, takze je mozne, ze ta strasna latence, kterou jsem pocitoval, vubec nepatrila te chudince mysce, ale tomu uzasnemu profesionalnimu monitoru.
    To je smysl threadu? Gratuluju za nejzbytecnejsi thread na foru .o)
    btw. je mozne, ze ten puch co jsem rano citil, ze jsem si prdl
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Recenze na SHW mám samozřejmě pročtený, ale pořád nějak nevím kolik ms se dá považovat za hranici, kdy už to začne výrazněji vadit. Asi budu muset výběr odložit a až pojedu domů, tak popůjčovat co nejvíc monitorů a testovat. Bojím se ale, že seženu jen TNka a na těch prd poznám protože, ty budou asi rychlý dost.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

V tom pripade ti doporucuji abys zadne CRT radeji ani nepripojoval, mozna bys mi pak vynadal stejne jako ten znamy: "proc mi to rikas? ja byl stastny jaky mam krasny monitor a ted chci rychlejsi..."
    jsem si 100% jistý že bych to neříkal...
    dle specifikace výrobce je u mého panelu odezva 8ms, k tomu si přičtu reálný zpoždění a pořád jsem na hodnotách, který nemám šanci poznat. při běžný práci rozhodně ne, her už jsem na tom pár taky hrál a problém jsem nezaznamenal. a to jsem na to dost citlivý.

souhlas s fr33k, thread je zbytečný, a to proto:

a) kdo si kupuje LCD s odezvou 50ms, tak má šanci poznat jí leda ve hrách a na ty si to většinou nekupuje. kdyby byla ta odezva znatelná pro běžnýho usera, tak by se ty panely nedělaly...

b) LCD je kompromisní technologie, nikdo netvrdí že je to dokonalý. abych poznal rozdíl mezi s-pva lcd a CRTčkem, tak bych musel shánět špičkový CRT, a to rozhodně nehodlám, stejně tak jako drtivá většina lidí.

c) demagogicky si tady prosazuješ svůj názor a nejseš ochoten ani v nejmenším uznat pravdu ostatních.

btw, s-pva panel mám protože mě nebaví když u TN pohnu hlavou a mění se barvy. to mi žádná rychlá odezva nespraví

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Vzhledem k tematu me je spis divna jina vec > imput lag se hodne zvysuje s rozlisenim (ev. uhloprickou) a barevnou hloubkou zobrazovadla, pricemz se argumentuje tim, ze se nestiha obraz vypocitavat - to je takovy problem dat tam neco vykonejsiho?? nebo je problem nekde jinde?
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
    To je smysl threadu? Gratuluju za nejzbytecnejsi thread na foru .o)
    btw. je mozne, ze ten puch co jsem rano citil, ze jsem si prdl
    Puvodne byl ten prispevek v debate o bezdratovych mysich a jejich zpozdeni....

1) koukni na toto: http://www.svethardware.cz/art_doc-3...C0057E0EA.html
    jelikoz to je EIZO, tak to ma na 8ms panel vemi slusnou odezvu, pro 0-255-0 dokonce mene nez 8ms, to je skoro neuveritelny bezne 8ms panely maji i pres 25ms...
    Horsi to je s input lagem, ktery je 20ms, coz ale porad neni zadna tragedie. Celkove zpozdeni tohoto monitoru, ktery se tvemu asi dost blizi, je tedy 28ms, coz je dost slusna hodnota. Presto si ale myslim, ze pri primem porovnani s jakymkoli CRT bys to musel poznat. Pisi s jakymkoli, protoze vsechny CRT maji -+ stejnou odezvu a to neco malo nad 0ms. Jestli muzes, fakt si to vyzkousej a popravde napis, jak to dopadlo. Na tom 214T byl ten rozdil fakt strasnej, to se neda popsat. Kdybys to videl, taky by ses divil, fakt.

ad tve body:

1) naopak, zpozdeni obrazu naopak nejvice poznas na pohybu kurzoru mysi, coz je cinnost, kteoru napr. ja provozuji docela casto

2)ne, staci libovolne CRT....

3) ja, na rozdil od ostatnich, jsem na vlastni oci videl porovnani s CRT monitorem, coz tu zrejme nidko nemel. Proto se nediv, ze se na ty vase reci typu "zadne problemy se zpozdenim neznam" koukam spis z toho uhlu, ze jste si na to proste zvykli. stejne jako se da zvyknout na horsi barvy, kdyz nemas porovnani, stejne jako se da zvyknout na slabe auto, kdyz jsi nidky nejel v silnem...

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    jsem si 100% jistý že bych to neříkal...
    ..
    Take se divim, ze v dobe real-time HW h264 encoderu nedokazi vyrobci udelat cip, ktery bude stejne rychle pocitat 8-bit barvy jako to delaji jiz pomerne dlouho starsi 6-bit. Jsem vazne zvedav na inputlag u tech novych LED 10-bit panelu, treba u toho budou rovnou psat, ze se to nehodi pro praci s mysi...

Citace Původně odeslal falcon Zobrazit příspěvek
    Vzhledem k tematu me je spis divna jina vec > imput lag se hodne zvysuje s rozlisenim (ev. uhloprickou) a barevnou hloubkou zobrazovadla, pricemz se argumentuje tim, ze se nestiha obraz vypocitavat - to je takovy problem dat tam neco vykonejsiho?? nebo je problem nekde jinde?
    Naposledy upravil Petrik; 28.03.2008 v 15:14.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Petrik: precti si jeste jednou muj prispevek a uvidis, ze zaroven se shitovym LCD na notebooku se divam na CRT a mam dratovou mys

Shitove TNko na notasu nema inputlag, takze i kdyz ma odezvu treba 20-25ms, pracovat se na tom jeste rekneme da. Ale jestli vazne nepoznas zadny rozdil, ani kdyz to mas vedle sebe a delas rychle pohyby mysi, tak....no jak bych to rekl....bud rad

Jeste k tomu inputlagu: pro mysovani je lepsi zadny inputlag a vetsi odezva nez obracene, protoze kdyz se podivate na grafy z merici sondy v recenzich pana Kovace, tak je zrejme, ze se panel s velmi malym inputlagem a 26ms odezvou zacina rozsvecet -+ plynule, takze uz po 10ms alespon trochu sviti, kdezto panel s 20ms inputlagem a 6ms odezvou (viz to EIZO) nesviti vubec ani po tech 20ms. Proto maji IMHO TNka realne pozorovatelnou odezvu vyrazne lepsi. Naopak pri sledovani filmu inputlag nevadi vubec (kdyz nepocitam posun zvuku) a naopak odezva zpusobuje rozmazani obrazu.

Citace Původně odeslal wong Zobrazit příspěvek
    Petrik: precti si jeste jednou muj prispevek a uvidis, ze zaroven se shitovym LCD na notebooku se divam na CRT a mam dratovou mys
    Naposledy upravil Petrik; 28.03.2008 v 15:40.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Recenze na SHW mám samozřejmě pročtený, ale pořád nějak nevím kolik ms se dá považovat za hranici, kdy už to začne výrazněji vadit.
    Koukám že přebýváš v Brně, tak si zajdi do nějaké větší prodejny obkouknout LCDéčka na vlastní kukadla, to bývá nejlepší výběr navíc jich budou mít vícero, takže budeš mít i jakés takés srovnání. Aspoň si pak nemůžeš stěžovat, že ti "někdo" špatně poradil...

2 Petrik: jak už tu zaznělo, LCDéčka se "nekasají" tím, že jsou ve všem lepší než staré CRTéčka. Každá technologie má určitá omezení, u LCDéček se zpravidla rozhoduje mezi odezvou a kvalitou obrazu. Na druhou stranu "žerou" méně než CRTéčka a taky ti (tak) nekur*í očiska, to že jsou skladnější a x-krát lehčí nežli srovnatelná CRTéčka ani nezmiňuji
    Zkrátka "každému co jeho jest" => kdo hraje hry, koupí si TN+, ostatní šáhnou po pokročilejších technologiích. No a progameři si třeba koupí nějaké to špičkové CRT.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Take se divim, ze v dobe real-time HW h264 encoderu nedokazi vyrobci udelat cip, ktery bude stejne rychle pocitat 8-bit barvy jako to delaji jiz pomerne dlouho starsi 6-bit. Jsem vazne zvedav na inputlag u tech novych LED 10-bit panelu, treba u toho budou rovnou psat, ze se to nehodi pro praci s mysi...
    Ono to neni o rychlosti HW v LCD, spis o pomalosti pixelu... Viz. wiki/Input_lag
    However for many LCDs they use a technology called "overdrive" which "reads" what is being sent to the display several frames ahead and processes the image to reduce blurring and streaks left by ghosting. The effect is that anything displayed on the screen is several frames behind which makes anything, even mouse movements, feel delayed as explained in the introduction of the article.
    GigaByte GA-M55plus-S3G --- A64 3200+ @ 24oo ~ 1,375V BOX --- 2x512 Geil 667 CL4 @ 980 CL5 --- WD2500KS --- Acer AL1721ms --- 1/1 MBit/s via WiFi
    Blog

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0 aneb jeste ze ty "ochrany" programujou rozumny lidi :]

Souhlas, ale at mi pak nekdo netvrdi, ze PVA panel s inputlagem vice nez 20-30ms je vhodny pro praci, natoz pak pro profi praci. Na pousteni filmu a fotek ale urcite staci a verim ze v tom dokonce exceluje diky krasnym barvickam a dobrym uhlum.

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Koukám že přebýváš v Brně, tak si zajdi do nějaké větší prodejny obkouknout LCDéčka na vlastní kukadla, to bývá nejlepší výběr navíc jich budou mít vícero, takže budeš mít i jakés takés srovnání. Aspoň si pak nemůžeš stěžovat, že ti "někdo" špatně poradil...

2 Petrik: jak už tu zaznělo, LCDéčka se "nekasají" tím, že jsou ve všem lepší než staré CRTéčka. Každá technologie má určitá omezení, u LCDéček se zpravidla rozhoduje mezi odezvou a kvalitou obrazu. Na druhou stranu "žerou" méně než CRTéčka a taky ti (tak) nekur*í očiska, to že jsou skladnější a x-krát lehčí nežli srovnatelná CRTéčka ani nezmiňuji
    Zkrátka "každému co jeho jest" => kdo hraje hry, koupí si TN+, ostatní šáhnou po pokročilejších technologiích. No a progameři si třeba koupí nějaké to špičkové CRT.
    Trochu by me zajimalo, jak to cte to, co bude poslano do monitoru napred, ale to je jedno overrive je neco zcela jineho...
    Kazdopadne nejsem jediny na svete, co si toho zpozdeni mysi vsimnul:

But an LCD screen with high response time AND significant input lag is unsuitable for playing fast paced computer games or performing fast high accuracy operations on the screen (e.g. CAD design) due to the mouse lagging behind.

Citace Původně odeslal MEluZíNa Zobrazit příspěvek
    Ono to neni o rychlosti HW v LCD, spis o pomalosti pixelu... Viz. wiki/Input_lag
    Naposledy upravil Petrik; 28.03.2008 v 16:13.

neviem co konkretne mate za lcd, ale
    1) na mojom TN acer lcdcku nemam s pozorovacim uhlom ziaden problem.
    2) zobrazenie farieb je ohromny rozdiel aj proti shitovemu crtcku.
    3) 4ms odozva a myslim ze to je upne dostacujuce

a mne tento topick prijde celkom zaujimavy...
    MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95

... ad tve body: ...
    Když jsem si eizo donesl domů, tak jsem ho porovnával s notebookem a svým starým CRTčkem, a to nejenom co se týče kvality obrazu. Tak mi tu prosímtě nevykládej že nemám srovnání. A vsadím se že spousta userů tady na fóru to srovnání má taky.

Poradil bych Ti jednu věc - smiř se s tím, že většině lidí je Tebou kritizovaný problém ukradený. Nikdo Tě nenutí kupovat si panel s velkým inputlagem. Výhody a nevýhody těhlech zařízení jsou známý. Lidi se při koupi řídí svými požadavky a spousta je má odlišný než Ty, tak to pochop. Kdyby ty panely byly tak špatný, tak by se neprodávaly...Vychvaluješ tu jednu vlastnost, ale tak nějak zapomínáš že existujou i ostatní vlastnosti a v těch Tebou preferovaný zařízení zase dost ztrácejí. To bych si taky mohl vedle založit thread "všechny CRTčka jsou shity protože strašně žerou, dobrý jsou jenom LCDčka" a přesně jako Ty bych argumentoval pouze ve svůj prospěch. A jaký by to mělo smysl? Žádný, tj. jako tady.

A už se sakra nauč používat citaci, seš tady na fóru jediný kdo to háže dolů a je to fakt nepřehledný

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Smyslem threadu je co?
    Zamykam...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. LCD monitory a spatne pixely - PRIDANA ANKETA !!!!!
    Založil Namornik v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 326
    Poslední příspěvek: 17.05.2009, 17:59
  2. Reklamácia LCD SONY HS74P X-Black
    Založil GABO v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 16.11.2006, 13:14
  3. Grafarna na 2 monitory (LCD) na poloprofesionalne ucely
    Založil Hazo v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 27.09.2006, 18:29
  4. Koupě monitoru pro ženskou 15" LCD vs. 17" LCD