Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Zavada na pristroji se projevi az po 30 dnech ???

Standardní Zavada na pristroji se projevi az po 30 dnech ???

Potreboval bych poradit. Mam pristroj na digitalni prijem TV s HDD. Mel jsem ho uz 2 x na reklamaci a to protoze se mi z niceho nic ztrati vsechny nahravky co jsem mel na HDD...Proste najednou ciste HDD. Problem je v tom, ze se to stane az po delsi dobe nez je 30 dnu. 2 x mi reklamaci uznali...Vymenili HDD a co ja vim co jeste. Kdyz se to stalo po treti, tak mi reklamaci neuznali protoze se neprojevila behem 30 dnu. Podle ktery maji oni cas na zkoumani zavady.....

Chci se zeptat. Pokud se zavada projevi treba az po 50 dnech, tak to neni zavada ? V obchode mi doporucili se obratit na soudniho znalce. Mate nekdo s timto nejake zkusenosti Na jakeho soudniho znalce a kde v Praze se muzu odvolat ? Co to asi tak stoji....? Budu to muset platit ja nebo obchod ?

Diky vsem za vase rady a pripominky.....
    Skrin-Sunbeam Acrylic AC-HUVB - Middletower; DFI Lanparty UT nF4 Ultra SLI-DR; CPU AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT SanDiego socket 939 - Zalman; 2 x 1024MB G.Skill Extreme Series F1-4000USU2-2GBHZ ; Sapphire Atlantis ATI Radeon X850XT 256 MB VIVO, PCI-E (540@1180) ; HDD 30GB, HDD Hitachi Deskstar 250GB SATA II, HDD Maxtor 300GB 16MB SATA , Bezdrátový set Logitech MX 700, Genius SW-5.1 Home Theater , DVD±R BenQ DW 1640 Dual Layer , DVD±R LG GSA-4163B Dual Layer, Zdroj napájecí Blue Hiper Type R580W

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Zavada na pristroji se projevi az po 30 dnech ???

to je nesmysl. budto ta vec vady ma nebo nema. pri reklamaci prodavajici/servis zkouma, jestli tebou udavanou vadu pristroj ma nebo nema. tech 30 dnu zrejme vyvodili z toho, ze zakon na ochranu spotrebitele stanovi, ze pokud neni reklamace vyrizena do 30 dnu, pak se vytknuta vada povazuje za neopravitelnou - cili mas narok mimo jine na odstoupeni od smlouvy.
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    to je nesmysl. budto ta vec vady ma nebo nema. pri reklamaci prodavajici/servis zkouma, jestli tebou udavanou vadu pristroj ma nebo nema. tech 30 dnu zrejme vyvodili z toho, ze zakon na ochranu spotrebitele stanovi, ze pokud neni reklamace vyrizena do 30 dnu, pak se vytknuta vada povazuje za neopravitelnou - cili mas narok mimo jine na odstoupeni od smlouvy.
    Diky za odpoved....Muzes mi prosim te dat link na neco kde je to co jsi mi prave napsal ?
    Nebo kde to muzu najit ? Diky moc...Sorry,ale v tomto jsem opravdu lama...
    Skrin-Sunbeam Acrylic AC-HUVB - Middletower; DFI Lanparty UT nF4 Ultra SLI-DR; CPU AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT SanDiego socket 939 - Zalman; 2 x 1024MB G.Skill Extreme Series F1-4000USU2-2GBHZ ; Sapphire Atlantis ATI Radeon X850XT 256 MB VIVO, PCI-E (540@1180) ; HDD 30GB, HDD Hitachi Deskstar 250GB SATA II, HDD Maxtor 300GB 16MB SATA , Bezdrátový set Logitech MX 700, Genius SW-5.1 Home Theater , DVD±R BenQ DW 1640 Dual Layer , DVD±R LG GSA-4163B Dual Layer, Zdroj napájecí Blue Hiper Type R580W

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

§19 zak. 634/1992 Sb. o ochrane spotrebitele, §§619-627 obcanskeho zakoniku (ty jsou tady i uvedena v jinem threadu) - konkretne tusim §622
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

OT: ale tady jde o opacny problem ne ? Servis zkousi vyrobek 30 dnu a zavada se neprojevi, tudiz Jirime nemuze od smlouvy odstoupit (dle servisu je vyrobek v poradku). Normalne bych se zkusil v servisu domluvit, at zkousi vyrobek 40-50 dnu. Chapu ze je to opruz, ale co jineho (krome soudniho znalce) chces delat ?

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
    OT: ale tady jde o opacny problem ne ? Servis zkousi vyrobek 30 dnu a zavada se neprojevi, tudiz Jirime nemuze od smlouvy odstoupit (dle servisu je vyrobek v poradku). Normalne bych se zkusil v servisu domluvit, at zkousi vyrobek 40-50 dnu. Chapu ze je to opruz, ale co jineho (krome soudniho znalce) chces delat ?
    Prave, ze po treti se uz nejak nechteli domluvit asi vedeli, ze jinak bych mohl odstoupit od smlouvy...

Tak jsem dnes mluvil po telefonu s jednim soudnim znalcem a ten mi rekl,ze pokud nebudu mit 3 x uznanou reklamaci na stejnou zavadu, tak ani jeho posudek nic nezmuze. Hledal jsem servis kde to opravuji, ale nic jsem v CZ nenasel. Chtel bych to dat sam do servisu abych nemusel jit pres prodejce jako do ted. Muzete mi nekdo poradit jestli je tady nekde v CZ servis na pristroj : Finepass FTR 1000DR s HDD....

Díval jsem se po zkušennostech němců s tímto přístrojem a nenašel jsem nikoho se stejnou závadou, nemůže být zdrojem problému třeba přetížený jistič na kterém to máš zapojené? Třeba plazma, zesilovač plus krátkodobě zapnutej vysavač je už docela výkyv..

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    Díval jsem se po zkušennostech němců s tímto přístrojem a nenašel jsem nikoho se stejnou závadou, nemůže být zdrojem problému třeba přetížený jistič na kterém to máš zapojené? Třeba plazma, zesilovač plus krátkodobě zapnutej vysavač je už docela výkyv..
    Problem je v tom, ze opravdu nevim jak tu zavadu muzu navodit sam....Proste pokud mam plnejsi HDD, tak se mi samo od sebe vse ztrati.....a vim, ze se to i 2x stalo kdyz byl v reklamaci, tak si nemyslim, ze to bude necim spatne zapojene......takze opravdu nevim co s tim...

Sice je pravda, ze v zakoniku je napsano
    " Z titulu záruční odpovědnosti za vady se může kupující domáhat:
    1. Jde-li o odstranitelnou vadu, může žádat, aby byla vada bezplatně, včas a řádně odstraněna. Prodávající je povinen odstranit vadu bez zbytečného odkladu. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny nebo od smlouvy odstoupit (Odstoupení od smlouvy).
    2. Jde-li o neodstranitelnou vadu, která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit (Odstoupení od smlouvy). Tatáž práva má kupující i tehdy, jestliže se vyskytnou vady, které jsou považovány za rovnocenné vadě neodstranitelné, tj. jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat. Podle soudní praxe jde o opětovné vyskytnutí vady po opravě tehdy, jestliže se stejná vada, která byla v záruční době již nejméně dvakrát opravována, vyskytne potřetí. Větším počtem vad věc trpí tehdy, má-li v době uplatnění práv alespoň tři různé odstranitelné vady. Za neodstranitelnou vadu se považuje i odstranitelná vada, jejíž reklamace včetně odstranění, nebyla vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající s kupujícím nedohodl na delší lhůtě. "

Ale je tu velke ale.....Kdyz jsem to tam mel po 3 tak mi rekli, ze to je neopravnena reklamace a ze pristroj je uplne v poradku....Coz je poravda po dobu 30 dnu co jsem to tam mel slo vse OK, ale pak jsem to mel asi 14 doma a samozrejme vsechny nahravky jsou fuc a i ty co nahravali oni.....

Takze ted nahravam v jednom kuse aby byl v podstate zaplneny cely HDD a pak jim to tam odnesu znova a budu chtit potvrzeni, ze to prijali s nahravkamy a budu to chtit vratit aby tam byly ty me nahravky stale....nevim jinak co mam delat.....Zkousim co muzu...

Citace Původně odeslal Jirime Zobrazit příspěvek
    Takze ted nahravam v jednom kuse aby byl v podstate zaplneny cely HDD a pak jim to tam odnesu znova a budu chtit potvrzeni, ze to prijali s nahravkamy a budu to chtit vratit aby tam byly ty me nahravky stale....nevim jinak co mam delat.....Zkousim co muzu...
    Tohle asi nic moc nevyresi, kdyz to nechaji celou dobu valet nekde v koute. Potom prijdes, oni ti ukazou, ze tam jsou a bude hotovo.

Premyslel jsem nad tim a tohle pujde resit asi jen velmi tezko. Ty je nemuzes donutit k tomu, aby to mesic aktivne pouzivaly a vadu na miste neprokazes.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. TOP 50 upload stránek
    Založil -jb- v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 08.01.2007, 14:13
  2. TSBohemka reklamace po 30 dnech.
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 31.07.2006, 22:03
  3. Identifikace MB podle AIDA reportu
    Založil Polo v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5