Zdravím, stejně jako kolega si chci udělat na vánoce radost herním kompem za výše uvedenou cenu, přičemž budu pořizovat kompletní sestavu se vším všudy (case, CPU, RAM, zdroj, myš, klávesnice, LCD), prostě komplet.
Nechci po vás rady přímo k určitému konkrétnímu HW, spíše uvažuji na jakém základu sestavu postavit. Primární určení je jasné: gaming - jen dodám, že samozřejmě chci aby nová sestava vydržela a já do ní zase nějakou dobu nemusel sypat groše, ale zároveň byla do budoucna upgradovatelná (snad to nejsou protichůdné požadavky).
Zpočátku jsem do toho šel s tím, že k dvoujádru C2D (případně čtyřjádru s Penrynem - ale to do konce roku nestihnu) koupím základovku s X38 čipsetem a 2x 8800GT do SLI. Bohužel intelácké čipsety nepodporují SLI (jen CF), na druhou stranu čipsety od nVidie prý budou omezeně podporovat nové 45nm Penryny. Více sympatické je mi řešení nVidie, ale pokud bude výkonnější ATi... nebráním se jí. Taky jsem se někde v novinkách dočetl, že má vyjít nový čipset Intelu (náhrada - nástavba za X3. Dále si nejsem jist zda-li koupit DDR2 anebo DDR3 (i když ty jsou zatím dost drahé) a ve finále ještě řeším vzduchové x vodní chlazení. Taktovat se samozřejmě bude - a všechno
Díky za názory - reakce.
PS: už jsem to tu někde psal, mám teď špatný přístup k netu, takže je možné že nebudu reagovat právě nejrychleji.