Výsledky 1 až 25 z 43

Téma: Profi grafické karty

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    270

Standardní Re: Profi grafické karty

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    To je omyl, v reálu to nebudeš při dodržení záruk dokazovat nikomu, ale jde o to, že pokud jeden notebook budeš mít opravený v jednotkách hodin on-site a druhý budeš někam posílat a týdny čekat, tak uvidíš, co je rozdíl v záruce a za co platíš.

IBM T nabízí kvalitnější celkový návrh, kvalitnější součástky, kvalitnější zpracování, celkově vyšší funkčnost a delší fyzickou i morální životnost. Ve výsledku se to mj. projeví radikálně menším poklesem hodnoty v čase (zrovna jedna z hodnot TCO). Takže Ty se budeš smát chvíli ze začátku nad ušetřenými penězi do úvodní investice, ale za 2-3 roky už asi těžko. (jsem schopný ještě tak pochopit, že se přistupuje k low-end notebookům jako ke spotřebáku, ale u počáteční investice 40K je to skutečně na zváženou)

btw: jak kvalitní je ten super notebook se super high-end grafikou se dočteš leckde, tuším, že včetně našeho fóra.
    Nenapsal jsem super notebook, ale rád bych si o jeho "kvalitách" početl, pokud máš odkaz i na naše fórům, prosím hoď mi ho sem.
    Co se týče opravy on-site: Výborná věc, souhlasím. Pokud se dá notebook opravit na místě, tak je to velká výhoda. V tom případě se ale většinou jedná o poměrně jednoduchou závadu, která se dá odstranit rychle a pokud se podobná vada vyskytne u notebooku například zmíňeného FS a zavezeš ho do servisního střediska, tak ti ho na místě opraví taky. Výhoda IBM je ta, že za tebou přijedou sami. To beru. Jinak pokud se to nedá opravit on-site, platí stejné podmínky reklamace, jako u jiných firem - tyto podmínky stanoví zákon.
    Ale tomu, cos napsal k IBM zpracování, návrhu, kvalitnějším součástkám, vyšší funkčnosti a delší fyzické a morální životnosti - tomu se nestačím divit. Působí to na mě tak trošku, jako kdyby jsi byl zaměstnancem IBM, ale to je vedle. K věci: Ohledně morální životnosti - to je naprostý nesmysl. Chceš mi tvrdit, že procesor C2D T7200 mi bude v laptopu od IBM morálně zastarávat pomaleji, než v laptopu od ASUSu? lol?
    Fyzická životnost - drtivá většina součástí počítače je, ačkoliv je výrobce notebooku jiný, od stejného zdroje - například procesory od Intelu.. paměti, chipová sada atp. IBM si vyrábí svoje HDD, ale ty se používají i v jiných značkách ntb. Snad nechceš ani tvrdit, že paměť nebo CPU mi v notebooku vydrží déle, jen kvůli tomu, že ntb bude mít na šasi napsané velkým IBM a že bude CPU a paměť usazena do ntb v továrnách IBM?
    Kvalitnější součástky a celkový návrh? Jaké součástky proboha? A kromě IBM neumějí nikde jinde kvalitně navrhovat ntb jo?
    Rozdíl může být v plastech šasi, dejme tomu v rozdílných displejích, možná v jiném zdroji ntb, ale to jsou věci, které se dají předem zjitit například z recenzí a rozhodně se nemyslím, že jen IBM má tyto všechny věci naprosto bez problémů.
    Rozhodně nechci zhazovat výrobky IBM a věřím, že jsou kvalitní. Ale zároveň věřím tomu, že na našem trhu existuje spousta dalších ne méně kvalitních výrobců a výrobků s cenami mnohem více se blížícími reálné ceně, i po započítání všech ostatních aspektů. Jde jen o to umět si vybrat odpovídající produkt, který nejlépe vyhoví požadavkům zákazníka.

AD MadCap:
    S tím už souhlasím víc, ačkoliv by se dalo diskutovat o některých věcech, třeba reinstall systému - v mých podmínkách si to udělám sám (ty ne?) a firmy, i ty menší, většinou mají nějakého IT technika, který zabezpečí veškeré věci okolo, není nutné volat firmu DELL, ať si odveze počítač kvůli přeinstalování systému a pod... Potom: FSC Amilo 1554 jestli je low-end, tak já jsem asi turecká princezna. Co že má otřesné? Klávesnici? Já si to nemyslím, tenhle ntb znám a opravdu si to nemyslím. Jinak jestli ntb s tímhle vybavením je low-end, tak ten IBM, se kterým jsem ho porovnával je co?
    Co se týče automatického backupu na externí disk nebo zálohu na vlastní větší disk - to není přece jen doména IBM ne??
    A mě jako soukromníka taky zajímají věci, které bolí mě osobně a moji kapsu víc, než kdyby to bolelo kapsu mého zaměstnavatele. Ale řešily se tu věci, které jsou relevantní jen v případě firmy - viz školení, administrativa, a škody způsobené výpadkem systému - za tím si stojím.
    Naposledy upravil Matio; 26.03.2007 v 13:46.
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pasivni chladice na pameti graficke karty
    Založil Iguaner v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.08.2006, 11:31
  2. nVIDIE grafické karty - upozornění -
    Založil DlouhyJony v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 16.03.2005, 21:32
  3. Prubeh reklamace Graficke karty Geforce FX-5200u ve firme...
    Založil corwin1 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 08.08.2004, 12:28
  4. Diagnostika graficke karty, existuje nejakej program??
    Založil Ogre v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 10:15

Pravidla přispívání