Nenapsal jsem super notebook, ale rád bych si o jeho "kvalitách" početl, pokud máš odkaz i na naše fórům, prosím hoď mi ho sem.
Co se týče opravy on-site: Výborná věc, souhlasím. Pokud se dá notebook opravit na místě, tak je to velká výhoda. V tom případě se ale většinou jedná o poměrně jednoduchou závadu, která se dá odstranit rychle a pokud se podobná vada vyskytne u notebooku například zmíňeného FS a zavezeš ho do servisního střediska, tak ti ho na místě opraví taky. Výhoda IBM je ta, že za tebou přijedou sami. To beru. Jinak pokud se to nedá opravit on-site, platí stejné podmínky reklamace, jako u jiných firem - tyto podmínky stanoví zákon.
Ale tomu, cos napsal k IBM zpracování, návrhu, kvalitnějším součástkám, vyšší funkčnosti a delší fyzické a morální životnosti - tomu se nestačím divit. Působí to na mě tak trošku, jako kdyby jsi byl zaměstnancem IBM, ale to je vedle. K věci: Ohledně morální životnosti - to je naprostý nesmysl. Chceš mi tvrdit, že procesor C2D T7200 mi bude v laptopu od IBM morálně zastarávat pomaleji, než v laptopu od ASUSu?lol?
Fyzická životnost - drtivá většina součástí počítače je, ačkoliv je výrobce notebooku jiný, od stejného zdroje - například procesory od Intelu.. paměti, chipová sada atp. IBM si vyrábí svoje HDD, ale ty se používají i v jiných značkách ntb. Snad nechceš ani tvrdit, že paměť nebo CPU mi v notebooku vydrží déle, jen kvůli tomu, že ntb bude mít na šasi napsané velkým IBM a že bude CPU a paměť usazena do ntb v továrnách IBM?
Kvalitnější součástky a celkový návrh? Jaké součástky proboha? A kromě IBM neumějí nikde jinde kvalitně navrhovat ntb jo?
Rozdíl může být v plastech šasi, dejme tomu v rozdílných displejích, možná v jiném zdroji ntb, ale to jsou věci, které se dají předem zjitit například z recenzí a rozhodně se nemyslím, že jen IBM má tyto všechny věci naprosto bez problémů.
Rozhodně nechci zhazovat výrobky IBM a věřím, že jsou kvalitní. Ale zároveň věřím tomu, že na našem trhu existuje spousta dalších ne méně kvalitních výrobců a výrobků s cenami mnohem více se blížícími reálné ceně, i po započítání všech ostatních aspektů. Jde jen o to umět si vybrat odpovídající produkt, který nejlépe vyhoví požadavkům zákazníka.
AD MadCap:
S tím už souhlasím víc, ačkoliv by se dalo diskutovat o některých věcech, třeba reinstall systému - v mých podmínkách si to udělám sám (ty ne?) a firmy, i ty menší, většinou mají nějakého IT technika, který zabezpečí veškeré věci okolo, není nutné volat firmu DELL, ať si odveze počítač kvůli přeinstalování systému a pod... Potom: FSC Amilo 1554 jestli je low-end, tak já jsem asi turecká princezna. Co že má otřesné? Klávesnici? Já si to nemyslím, tenhle ntb znám a opravdu si to nemyslím. Jinak jestli ntb s tímhle vybavením je low-end, tak ten IBM, se kterým jsem ho porovnával je co?
Co se týče automatického backupu na externí disk nebo zálohu na vlastní větší disk - to není přece jen doména IBM ne??
A mě jako soukromníka taky zajímají věci, které bolí mě osobně a moji kapsu víc, než kdyby to bolelo kapsu mého zaměstnavatele. Ale řešily se tu věci, které jsou relevantní jen v případě firmy - viz školení, administrativa, a škody způsobené výpadkem systému - za tím si stojím.