A pak přijde zákazník do obchodu a bude se ptát "Proč mám za tuhle hru platit dvojnásobek až trojnásobek obvyklé ceny, když už za dual-core jsem zaplatil dvojnásobek?". Popř. výrobce hry bude říkat "Proč mám dělat dvojnásobek až trojnásobek hodin za stejnou cenu? Neměl bych se na to radši vykašlat a dělat něco jiného?". Celkově to znamená menší hodnotu pro zákazníka ve všech stupních vyjma výrobce CPU.
Únosné by to bylo v situaci, kdyby dual-core stál o 20 % víc než stejný single-core a hra se optimalizovala jen velmi málo (tj. s minimálními dodatečnými náklady). Intel samozřejmě nechce připustit, aby v době nízkých cen single-core (způsobených jím samým tím, že byl neschopen konkurence vůči Athlonu 64) prodával nejnovější procesory za kdysi nebývale nízké ceny, a proto nebude ochoten vydat jednojádrové verze, protože by se ukázalo, že výkon ve většině aplikací by tento čip za poloviční cenu Core 2 Duo (= adekvátní tržní cena) nabídl velmi podobný jeho drahým modelům. Ostatně testy to prokazují - http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp...5&CAI=2104