Ak planujes Canon a dat za 2 zoomovacie objektivy 10-15 tisic, tak si rovno kup nejaky UZ/EVF digifotak a usetris si sklamanie. Nikto tu nehovori o profesionalnom foteni. To by stal jeden objektiv 30-100 litrovPůvodně odeslal Neo_
![]()
Shit EF objektivy stoja 5-10 tisic, tie, ktore maju normalny obraz, stoja tolko, co som ti povedal. Sam mam cca tri mesiace 350D s kitovym objektivom a k nemu asi tolko, ze VELMI citit na fotkach, ze ma vyborny stred ale smerom k rohom je to vyblite - to iste robia aj ostatne "lacne" objektivy...
Z tohoto pohladu je na tom pre teba naozaj lepsie nikon, pretoze ten ponuka v setoch za zaujimave ceny 18-70, ktory je v tejto cenovej kategorii velmi dobry (= lepsi ako ponuka Canon).
Alebo by som na tvojom mieste naozaj kupil DZ kit od Olympusu, pretoze za KONKRETNE TOLKE prachy, ktore do toho chces vrazit, ziskas jednoznacne najlepsi pomer cena/vykon.
Chcel som ti poradit preto, lebo ja som v ohlade penazi dost socka a nedavno som zainvestoval do Canona 350D, som s nim spokojny, no teraz vidim, kolko vrazim do objektivov a viem, ze Nikon by ma vysiel pri pre mna uspokojivej (amaterksej) kvalite lacnejsie...
Takze to budes mat canon(8mpix a predsklopenie zrkadla, drahe objektivy) vs. nikon(6mpix, lepsi build; lacnejsie prijatelne objektivy) vs. olympus(lifeview, najlepsi build, dobra kvalita objektivov v DZ kite, mierne vyssi sum) vs. stary canon(vsetky vyhody novsich odpadaju, ostavaju drahe objektivy, lepsi build)
[build == kvalita tela a jeho opracovanie]