Co se tyce zdroju Seasonic, tak zde bych si dovolil s Vami nesouhlasit. Ohledne zminovane nekompatibility s nekterymi deskami, zde mohu citovat to, co jsem drive napsal do jine diskuze, abych to nemusel psat znovu:
"Ona zminena nekompatibilita s deskami DFI je zpusobena jen a pouze deskami DFI, ktere v tichosti prosly radou revizi, takze tezko urcovat ktera revize je v poradku. Mam bohuzel take desku DFI a zmineneho problemu jsem se take obaval az jsem si zdroj minuly tyden koupil a funguje naprosto v poradku s deskou kupovanou nekdy loni v zari. Myslim ze pokud by s vasi deskou nechodil, tak je mozne vymenit zdroj za jiny, pokud ho vratite do tri dnu neposkozeny. Co jsem tak vycetl v zahranicnich diskuzich, tak problem se objevoval zejmena u lidi co meli nastavene napeti pro pameti vetsi nez 3V a nebo pripojenych hodne veci napajenych z +5Vsb. Desky DFI pry potom na +5Vsb pozadovaly mnohem vice proudu nez dovoluji specifikace a zdroj na to reagoval jako na pretizeni a vypnul se."
Tudiz osobne verim, ze ta nekompatibilita je zpusobena pouze urcitymi deskami a "prisnymi" ochranymi funkcemi zdroje.
O vysoke poruchovosti toho mnoho nevim, jen jsem nekde cetl vyjadreni vyrobce k uvedeni druhe revize S12 o tom, ze pro snizeni poctu reklamovanych kusu jsou v nove revizi pouzity kvalitnejsi kondenzatory od lepsiho vyrobce a byl pouzit 12 cm ventilator Adda LB(low speed/ball b.) namisto Yate Loon SM kvuli delsi zivotnosti.
Pokud zde uvazujete o moznosti chladit Vas fortron pri 800rpm. Drive bych tomu moc neveril, ale po zkusenosti se Seasonic S12 430W mohu rici ze ja osobne bych se toho vubec nebal. Po zhruba 1 mesici provozu na sestave s maximalnim odberem cca. 140-160W jsem zatim ani jednou nevidel aby zdroj ukazoval jine otacky mimo rozsah 750-789rpm. Ale musim priznat, ze to je zpusobeno hlavne tim, ze zdroj je umisten v samostatne komore a pracuje se vzduchem o teplote zhruba na urovni teploty v mistnosti, maximalne ohratem nejakymi 25W od disku. Ve skrini s klasickym usporadanim jsem zdroj zatim bohuzel nezkousel, presto verim ze pokud bude alespon minimalne vetrana, tak vyborny fan controler v tomto zdroji nepripusti moc vysoke otacky. Po zkusenostech s mnoha zdroji ve kterych jsem zkousel pouzivat ruzne typy vetraku stale zasnu jak malo vzduchu staci tomuto zdroji. A prestoze ventilatory Adda s kul. loziskem se nedaji oznacit zrovna za tiche, predevsim prave kvuli tomu lozisku, tak pokud nemate zbytek pocitace a disky predevsim naprosto dokonale odhlucnene, tak pri techto otackach vubec nama smysl bavit se hlucnosti tohoto zdroje.
Frazi o tom, ze je to zdroj na ktery zapomenete, ze ho v PC vubec mate, jsem uz slysel hodnekrat a vubec jsem ji neveril, ted muzu s klidnym svedomim rict to same.