Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: AC Freezer 64PRO, 4000+ a DFI, teploty, otacky fanu, potrebuji pomoc.....

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní AC Freezer 64PRO, 4000+ a DFI, teploty, otacky fanu, potrebuji pomoc.....

nejdriv bych chtel napsat ze jsem tu prosel par dredu, ale musim se zeptat primo. po 4 letech jsem presel ze socketu A na 939, a jsem trochu rozladen(jako skoro vzdycky pri novym kompu, chjo).

vcera jsem to prvne pustil a rad bych si nechal poradit na tyto otazky (nejlepe od nekoho kdo ma alespon jednu z tech 3 komponent).

zatim jsem pochazel pouze bios a nastavoval RAID pole.

a ted ty otazky:
    1) tepolotu CPU mi to ukazovalo 49-50 stupnu. to mi prijde jako docela hardcore. kolik by mela byt bezna teplota v biosu ? a jaka je maximalni teplota kterou by mel procesor typu 4000+ unest ?? predpokladam ze pri zatizeni to pujde treba i o 10 stupnu vys.
    2) nasel jsem sekci v biosu , kde se da nastavit pri jake teplote se fan roztoci na "FULL". standartne je tam nastavena prave tech 50 stupnu. takze se dely dve veci. pocitac neustale prechazel pres hranici 49-50 stupnu.
    pri 49 stupnich ukazoval CPU fan 1600+- otacek a fan na chipsetu 5000 otacek. pri 50 stupnich CPU fan sel na 2200+- a fan chipsetu dokonce na 7000. coz teda mi prijde uz skoro zbytecny. behem par vterin to ztlacil na 49 CPU a oboje otacky opet klesly.
    otazka: existuje neco (asi speedfan) na regulaci otacek ? a muzu tim regulovat i fan chipsetu ?
    3) ta hranice kdy CPU FAN jde do FULL (standatne na 50 stupnich) na vyber je jeste 60,65,70 stupnu. jaka je optimalni ?
    4) polozka biosu K8 Cool n quiet je nastavena na disabled. muze mi prosim nekdo napsat co tato funkc presne dela , predpokladam ze bych ji mel aktivovat.

prosim nekamenovat. rad se nacham poucit.

Laser G9 + Logitech G930

Standardní Re: AC Freezer 64PRO, 4000+ a DFI, teploty, otacky fanu, potrebuji pomoc.....

jeste doplnim, ze case je miditower, perfketne uklizeny.

Laser G9 + Logitech G930

Standardní Re: AC Freezer 64PRO, 4000+ a DFI, teploty, otacky fanu, potrebuji pomoc.....

CNQ + v biose je full load a teplota podla toho ako si z toho "posrany" alebo nie, zisti si svoj tcasemax a od toho sa teoreticky mozes odpichnut, aj ked to co ti ukazuje doska ma od miesta kde sa udava tcasemax daleko, mne nepride napr 60stupnov ako vela ... (napr).
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Citace Původně odeslal MadCap
    CNQ + v biose je full load a teplota podla toho ako si z toho "posrany" alebo nie, zisti si svoj tcasemax a od toho sa teoreticky mozes odpichnut, aj ked to co ti ukazuje doska ma od miesta kde sa udava tcasemax daleko, mne nepride napr 60stupnov ako vela ... (napr).
    diky ti CNQ je mi uz jasne.
    teplota v biose je full load ?? takze maximalni ?
    a ma tedy smysl posunout CPU fan speed to FULL z 50 stupnu na treba 60 ?

jeste dodam ze pri tech 50 stupnich na CPU to na chipsetu ukazovalo 55 stupnu. je to normal ?

Laser G9 + Logitech G930

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

no ty teploty jsou opravdu velky na to, ze mas default
    kde mas umistenej case? mozna bych se koukl po chladnejsim miste(pokud to pujde), mozna pouzit lepsi pastu(ale to by asi nepomohlo nejak zasadne)
    taky bych vyresil asi lepsi chlazeni case, ze je dobre uklizena case(to je jenom plus), neznamena, ze chladi dobre

ale pokud mas v mistnosti treba 28°C tak lepsi hodnoty asi tezko dosahnes na vzduchu
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

pred tym ako zacnete sudit o vysokych teplotach, nezabudajte ze co cpu to unikat ... nech si pozrie aky ma tcasemax a TDP, je dost mozne ze ma hodne vypeceny kus a nezabudajte ze to je 2,4G! nie 1,8 alebo 2,0 ako ma vacsina ludi "default"
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Citace Původně odeslal MISKOBOSS
    no ty teploty jsou opravdu velky na to, ze mas default
    kde mas umistenej case? mozna bych se koukl po chladnejsim miste(pokud to pujde), mozna pouzit lepsi pastu(ale to by asi nepomohlo nejak zasadne)
    taky bych vyresil asi lepsi chlazeni case, ze je dobre uklizena case(to je jenom plus), neznamena, ze chladi dobre

ale pokud mas v mistnosti treba 28°C tak lepsi hodnoty asi tezko dosahnes na vzduchu
    case mam vedle topeni(bohuzel, ale lepsi to nebude), oddeleny deskou stolu (sire 3 cm). teplota v mistnosti bude urcite kolem 25 stupnu.

Laser G9 + Logitech G930

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DFI LanParty NF4 serie - potrebuji pomoc
    Založil Shair v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 639
    Poslední příspěvek: 22.06.2008, 14:52

Pravidla přispívání