Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: poradte pls DSLR (nejspise Canon 350D, 20D,...)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: poradte pls DSLR (nejspise Canon 350D, 20D,...)

Citace Původně odeslal PiT
    Tak to si necham rad vysvetlit. Osobne som este nevidel zrkadlovku, ktora by nezobrazovala na DEFAULT po vyfoteni obrazok

Co myslis pod mechanickou nespolahlivostou

Prachotesnost JE samozrejme URCITE horsia ako lubovolny iny spominany fotak... Ale ostatne spominane su trocha vyssia kategoria

tominek:

Nestacil by ti na architekturu nejaky Nikon D50 alebo podobny ?
    tak to jsem lama, že jsem to nenašel, ptal sem se na to dvou lidí co ho měli cca 2 měsíce (od nich jsem ho měl na pár dní) a oba mě tvrdili, že náhledy neumí. Takže jsem po tom nepátral. Za náhled považuju ukázání obrázku ihned po vyfocení.

A k mechanické nespolehlivosti, pokud fotíš na horách (-30°c), na poušti (prach), či na lodi (voda). tak ti odejde tak do 1/2 roku. Kámik co mě ho pujčoval, oddělal jeden za dva dny na poušti(spoušť), a druhej nějak nerozdejchal letošní zimní výlet na "štubaj" (nějak tak to znělo, tuším, nějaká hora v alpách). přenocování venku nevím kolik může bejt v zimě na kopci 3000 m.n.m. Říkal, že byla taková kosa, že přemýšleli nad tím, by šli do střediska horské služby, že by je tam nechali přespat aby neumrzli(venku se samozřejmě stanovat nesmí). A tam nevím co bylo za závadu... prostě pro tohoto člověka to chce něco jinýho, nejlépe vodotěsnýho.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

russianblue:

Mal tam niekto aj iny fotak ?
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Citace Původně odeslal PiT
    russianblue:

Mal tam niekto aj iny fotak ?
    na tom moři určitě, na horách spíš né (váha navíc). A jak sem říkal, ten kámik je hodně "prasátko". Věřím, že s slušným zacházením, by to ten foťák ustál.

Citace Původně odeslal russianblue
    A k mechanické nespolehlivosti, pokud fotíš na horách (-30°c), na poušti (prach), či na lodi (voda). tak ti odejde tak do 1/2 roku. Kámik co mě ho pujčoval, oddělal jeden za dva dny na poušti(spoušť), a druhej nějak nerozdejchal letošní zimní výlet na "štubaj" (nějak tak to znělo, tuším, nějaká hora v alpách). přenocování venku nevím kolik může bejt v zimě na kopci 3000 m.n.m. Říkal, že byla taková kosa, že přemýšleli nad tím, by šli do střediska horské služby, že by je tam nechali přespat aby neumrzli(venku se samozřejmě stanovat nesmí). A tam nevím co bylo za závadu... prostě pro tohoto člověka to chce něco jinýho, nejlépe vodotěsnýho.
    Tak to jo -> poušť to věřím že tam má foťák potíže, ale myslím si že by tam měla problémy i 20D. Poušť je svině a pokud jsi tam delší dobu, tak jemnej písek se ti prostě dostane všude a dělá děsnou paseku. Docela by mě zajímalo jak to snáší i profi stroje z řady 1D, který jsou pracho a vlhkotěsný. Jenomže písek není prach ale brusivo ...
    To stejný focení na lodi na moři ... všude sůl -> na objektivu, na foťáku .. prostě na všem.
    To jsou ale dost extrémní podmínky a na takový podmínky to chce kupovat opravdu minimálně pracho/vlhkotěsnej foťák. Ani 20/30D není zatěsněná a ten písek se ti dostane do tlačítek, do ovladačů ... do všeho. To si myslím není ani tak problém plastovýho těla.

Co se týče nízkejch teplot, tak jsem tuto zimu s tím foťákem fotil 2 dny v kuse pří cca -25°C a fungoval normálně. Při focení v zimě je potřeba hlavně dávat bacha na prudký změny teploty .. hlavně ze zimy do tepla kdy se foťák orosí. To znamená foťák nevytahovat z brašny (min několik hodin) a když už se orosí tak hlavně nezapínat. Ale i to orosení samotný může zanechat skvrny na čipu, na matnici ...
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

No, nerad bych se hádal, záleží na konkrétních podmínkách, ale se svým foťákem jsem fotil po pouštích v pohodě, stejně jako přímo na dešti. Nebo naposledy v té ZOO, kde jsme přešli z mínus venku do indonéské džungle a hlavně z objektivů doslova tekla voda. A všechno je jako nové.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555
    No, nerad bych se hádal, záleží na konkrétních podmínkách, ale se svým foťákem jsem fotil po pouštích v pohodě, stejně jako přímo na dešti. Nebo naposledy v té ZOO, kde jsme přešli z mínus venku do indonéské džungle a hlavně z objektivů doslova tekla voda. A všechno je jako nové.
    Jasně opravdu záleží na konkrétních podmínkách a asi na četnosti těchto situací. Na poušti jsem byl jednou, ale to jsem ještě 350D neměl. V dešti jsem taky fotil a foťák žije, to samý v mrazu.
    Stejně tak by se jistě našlo i spousta případů kdy zkolabovaly i 20Dčka, ale myslím že je zbytečný se tady o tom bavit.

Na fóru na grafika.cz je 350D nejrozšířenější DSLR a že by ten foťák umíral při každým ofouknutí je blbost. To by toho bylo hned plný fórum.
    Myslím že jsme tady ty dva foťáky proprali dostatečně a je na tomínkovi aby si vybral, popř. blíž specifikoval svoje požadavky.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Senior Member Avatar uživatele tominek
    Věk
    43
    Vliv
    292

dik vsem za informace. jsem rad ze sem pisou lide jejichz rady k necemu jsou. jak to vsechno prectu bu pokracovat s dotazama
    Jak rika no-x: "Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)"
    DELL Optiplex 980 | 8GB RAM | i7 860 | GeForce GT330 | 2x 128GB SSD RAID0 | 30" LCD
    Canon EOS 5D + BG-E4 | EF 24-105 mm f/4L IS USM | EF 28 mm f/1.8 USM | EF 50 mm f/1.4 USM | Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG IF HSM || Velbon Ultra LUXi-F + Benro KS-1
    Canon EOS 7D + BG-E7 | EF 70-200 mm f/4L IS USM | EF-S 18- 200 mm f/3.5-5.6 IS || Velbon Ultra MAXi-L
    Speedlite 580EX || DOMKE F-2 | DOMKE F-1X | Lowepro Toploader 70AW | Další čačky kolem

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Canon EOS 350D
    Založil e1 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 35
    Poslední příspěvek: 16.01.2007, 17:22
  2. Asus A8V-E vs. A8N-SLI !!! PLS Poradte
    Založil danikd v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 20.04.2005, 22:19
  3. Odhlučnění CASE + DOTAZ (poraďte pls)
    Založil Chocen v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 08.12.2002, 21:12
  4. Jaký detonátory poradte pls
    Založil JOHN v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 05.12.2002, 23:29

Pravidla přispívání