Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: [EXCEL] - makro filtrování položek

Standardní [EXCEL] - makro filtrování položek

Pls, v makrech se moc nevyznám a potřebuju zhruba toto.
    Na jednom listu bude výstup z účta několik set položek. Potřebuju smazat všedhny řádky kde hodnota ve sloupci G /text / nebude definovaná v číselníku. Čiselník je na druhým listu cca 15 řádků / text /
    Dík
    INTEL P4 2.8 GHz, MSI 456PE Neo2, 512 MB DDR,Seagate BarracudaIV 80GB S-ATA, ATI Sapphire Radeon 9000 Pro ,AVer TV Studio, Plextor 48/24/48TA, Windows XP Pro, OLYMPUS C720UZ

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

není třeba maker, stačí jen mozek
    1) do volného sloupce u účtu si dej číslování (řádků 1 ...n)
    2) použij fci svyhledat v angů vlookup , pro každý řádek účtu hledej zda daná hodnota existuje v číselníku -- poslední parametr funkce je 0 !
    3) seřaď dle sloupce s vyhledáváním -- chybové hodnoty
    4) smaž řádky s chyb. hodnotami
    5 seřaď dle číslování viz. bod 1)

Pozn. bod 1 a 5 jsou nutné pokud budeš chtít zachovat stejné pořadí i po odstranění řádků
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

.. když píšu že bych potřeboval makro tak asi vím proč
    S takovýma tabulkama pracuju x-krát denně a je tam několik set položek tak je pro mně lepší použít makro než to otrocky dělat ručně ... Jo a kdyby sis nevšim v threadu o kus vedle je přesně napsaný co co jsi radil ty ...
    INTEL P4 2.8 GHz, MSI 456PE Neo2, 512 MB DDR,Seagate BarracudaIV 80GB S-ATA, ATI Sapphire Radeon 9000 Pro ,AVer TV Studio, Plextor 48/24/48TA, Windows XP Pro, OLYMPUS C720UZ

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Radim
    .. když píšu že bych potřeboval makro tak asi vím proč
    S takovýma tabulkama pracuju x-krát denně a je tam několik set položek tak je pro mně lepší použít makro než to otrocky dělat ručně ... Jo a kdyby sis nevšim v threadu o kus vedle je přesně napsaný co co jsi radil ty ...
    1) Když chceš makro - program - , tak bys mohl trošku použít mozek a dát sem přesnou strukturu těch tabulek. - Takhle ti nikdo nepomůže. JE to stejné jakobys napsal - mám soubor udělejte mi program, který mi ho zvětší.
    2) To co jsem ti napsal je otázka max 1minuty.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

Uffff.... OK.. napíšu to co mi stačí, zbytek udělám sám ....
    Sloupec A / x-set řádku - text / - Sloupec B / 15 řádků - text /
    1. Zjistit počet řádků ve sloupci A / neprázdných /
    2. Projít od začátku do konce a
    - je-li hodnota z A rovna alespoň jednomu poli z B / B1:B15 / jedu dál, pokud ne smaž rádek /
    Jde mi o ten princip jak na to. Ti že to bude na cca 5-ti listech a v jiných sloupcích to už si upravím...

EDIT : Můžu si to udělat ve FoxPro nebo v Accessu ale proč, když to půjde udělat nejjednodušeji makrem !!!

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Kód:
    Sub Uprava()

Dim Ciselnik As Range, Ucty As Range

Set Ciselnik = Sheets(1).Range("b1", "b15") 'Sheets(Cislo listu)
    Set Ucty = Sheets(1).Range("a1")

Do Until Ucty = ""

If Ciselnik.Find(Ucty) Is Nothing Then
      'Podivej se do napovedy jak chces nastavit podminky pro hledani
      'hlavne LookIn, LookAt a MatchCase
      'LookIn - vyhledani hodnot, vzorcu, komentaru
      'LookAt - zda musi sedet cely text, nebo pouze vysek &#40; bud "ASD1"="ASD10" nebo "ASD1"<>"ASD10"
      'MatchCase - mala velka
      'asi budes chtit&#58; Ciselnik.Find&#40;Ucty lookin&#58;=xlvalues,lookat&#58;=xlwhole,matchcase&#58;=true&#41;
        Set Ucty = Ucty.Offset&#40;1, 0&#41;
        Ucty.Offset&#40;-1, 0&#41;.Delete Shift&#58;=xlUp
       Else
        Set Ucty = Ucty.Offset&#40;1, 0&#41;
      End If

Loop

End Sub
    Pokud neuvedes nejakou vlastnost procedury Find, pak se pouzije posledni nastaveni, ktere bylo v dialogu Ctrl+F

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Moc ti neporadim, jen mi prijde tupy pouzivat tabulky na fukce ktery jsou vylozene databazovy. To na co tady vymejslis makro bys v DB udelal jedinym dotazem.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Moc ti neporadim, jen mi prijde tupy pouzivat tabulky na fukce ktery jsou vylozene databazovy. To na co tady vymejslis makro bys v DB udelal jedinym dotazem.
    S tím nemůžu nic jinýho než souhlasit nicméně o tom nerozhoduju já
    2 : KON - zkusím, uvidím, dík

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání