Citace Původně odeslal Eagle
na obzvláště povedené kusy médií se mi podařilo vypálit celé DVD+R s pouze 50, resp. 60 PIF chybami
S extrémně povedeným kusem LiteOnu, kterých je tak půl promile, nutno dodat.
Citace Původně odeslal Eagle
Obávám se, že všechny výše zmíněné vypalovačky jsou proti tomu těžké šroty.
Nevím, ale tomuhle se musím pousmát, mám zkušenosti přesně opačné (a nejen já).

Raději si koupím mechaniku, která na běžná média z dobré kvalitativní třídy (Ricoh, MCC, TY) pálí dobře už od začátku, než výrobek, kde musím mít štěstí a ještě ladit nové firmwary + zároveň je schopna zapisovat dobře i na běžnější slušná média (TDK, SONY, Ritek, CMC, MBI, Prodisc). S tím, že na špatnou mechaniku narazím oprvadu jen náhodou při velké smůle (reklamoval jsem už i NECa, sice ne z důvodu, že by měl problémy s pálením, ale reklamoval). NEC problémy s různorodostí mechanik narozdíl od LiteOnu nemá, i LG celkově jsou poměrně vyrovnané.

BTW s LiteOny zkušenosti mám a celkově nejsou dobré. Vždy je však nutno dodat, že spokojenost majitele se odráží od toho, na co byl ev. zvyklý z dřívějška, co očekává a jak moc je náročný (takže s ním klidně může být spokojen).

Dřív jsem vlastnil několik TEACů (z doby před rokem 2001, žádné cizí OEM), mimo jedné odpravené 250W morexem fungují všechny i po prodeji a to dostávají zabrat, není to však na nich (resp. na jejich výstupu) nijak vidět. Často jsem dělal i s Yamahami a Plextory, takže od mechaniky něco očekávám. A to něco mi ještě žádný LiteOn, se kterým jsem měl tu "čest", nesplnil (kupuju to přeci jen na delší dobu a očekávám spolehlivost a výdrž - ne, aby to "ještě fungovalo", ale aby to fungovalo bez jakýchkoli známek stáří i po dvou, třech letech, ideálně mnohem déle - nicméně přiznám, že jsem si jist, že ani ty NECy, které mám, nevydrží tolik a tak dlouho, co můj veterán TEAC W54E, který jeden čas suploval i lisovnu na demosnímky a dodnes je bez nejmenších problémů).

Ad PI/PIF chyby - je to vodítko, ale vpodstatě to dá jen informaci ve vztahu k té konkrétní mechanice (ikdyž u LTN i různé kusy až na výjimky měří hodně podobně), dost však mou důvěrou otřáslo to, co jsem si vyzkoušel v létě.

Mám několik médií, ze kterých jsem zachraňoval někomu data (nejhorší sorta). Většina mechanik to nezvládne dočíst do konce, odemčená Toshiba 1712 to taktak zvládá čtyřkou. Nejhorší kus ovšem v 1673S, ve které jsem to projel KProbem, měl PI průměr kolem 30, maximum 100, PIF nepřesáhly 3. Sám ten LiteOn s tím médiem ale má velké problémy. A naopak několik bez problémů a kdekoli čitelných (třeba 1712 jede 6-16x) Yudenů (zapsané NEC 2500A, 3520A) na té 1673 vyšly katastrofálně s PI průměry kolem 120 a hodně divokým průběhem grafu...pro jistotu kontrola v 812S a zhruba totéž. Toshiba 1802 vyplivla uvěřitelné hodnoty s PI průměrem kolem 10...

BTW Toshiba 1802 umí ukázat i 0 nebo 1 PIF chybu na celém médiu (samosebou, že to je nesmysl, PIF korektně neměří a u PI si občas vymýšlí špičky). :-) A pod 50 PIF chyb se vejde víc mechanik (otázka zní jak dlouho od nákupu, za jakého zatížení a u jakých médií).