Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Nizka rychlost pri prenosu souboru po siti

Standardní Nizka rychlost pri prenosu souboru po siti

Mam problem s moji domaci LAN siti (10/100 Ethernet). Z niceho nic se mi soubory prenasi jen rychlosti kolem 2MB/s, coz je na 100mbit ponekud malo Navic se mi u jedne hry pohyboval ping v rozmezi 150-600 ms Mno, nasledna zkouska pingu pres prikazovy radek na druhy pocitac, ale probehla v poradku (<1ms), takze to pokladam za problem ve hre - i kdyz to predtim nedelalo. Predevsim mi jde o onu rychlost pri kopirovani souboru. Parkrat se mi stalo, ze sit bezela tak jak ma (cca 15MB/s), ale to bylo opravdu zridka. Sit uz jsem zkousel znovu nastavovat, to vsak nemelo zadny efekt. Jeste me napada, ze tenhle problem se pravdepodobne vyskytnul potom, co mi ze systemu zahadne zmizela sitova karta, i kdyz byla stale v PCI slotu - pomohlo jeji vyndani a zandani. Jeste bych tedy mohl zkusit kartu znovu nainstalovat...
    Firewall nepouzivam (jen ten integrovany v XP a ten se u LAN neda zapnout), pokud vim, s nicim jsem nehybal a u obou sitovek je rychlost prenosu nastavena na automaticky rezim (zkousel jsem i zadavani hodnot manuale - bez uspechu) -> ikona pripojeni na obou pocitacich vypisuje rychlost 100Mbit/s.

Diky za kazdou radu
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Standardní Re: Nizka rychlost pri prenosu souboru po siti

Citace Původně odeslal motorolarulez
    Mam problem s moji domaci LAN siti (10/100 Ethernet). Z niceho nic se mi soubory prenasi jen rychlosti kolem 2MB/s, coz je na 100mbit ponekud malo Navic se mi u jedne hry pohyboval ping v rozmezi 150-600 ms Mno, nasledna zkouska pingu pres prikazovy radek na druhy pocitac, ale probehla v poradku (<1ms), takze to pokladam za problem ve hre - i kdyz to predtim nedelalo. Predevsim mi jde o onu rychlost pri kopirovani souboru. Parkrat se mi stalo, ze sit bezela tak jak ma (cca 15MB/s), ale to bylo opravdu zridka. Sit uz jsem zkousel znovu nastavovat, to vsak nemelo zadny efekt. Jeste me napada, ze tenhle problem se pravdepodobne vyskytnul potom, co mi ze systemu zahadne zmizela sitova karta, i kdyz byla stale v PCI slotu - pomohlo jeji vyndani a zandani. Jeste bych tedy mohl zkusit kartu znovu nainstalovat...
    Firewall nepouzivam (jen ten integrovany v XP a ten se u LAN neda zapnout), pokud vim, s nicim jsem nehybal a u obou sitovek je rychlost prenosu nastavena na automaticky rezim (zkousel jsem i zadavani hodnot manuale - bez uspechu) -> ikona pripojeni na obou pocitacich vypisuje rychlost 100Mbit/s.

Diky za kazdou radu
    Hi
    a tu sít máš přes switch nebo jen 2PC přes crosscable?

jestli přes switch tak já měl takový problém taky dělal mi to zrovna ten switch!
    Jestli máš switch , který ukazuje MDI/MDIX ,který vlastně detekuje jestli je to half nebo full duplex a nebo nějaké chyby se zapojení UTP tak to checkni.
    jinak nevím
    The truth is out there!

Standardní Re: Nizka rychlost pri prenosu souboru po siti

Citace Původně odeslal Dejv

Diky za kazdou radu
    Hi
    a tu sít máš přes switch nebo jen 2PC přes crosscable?

jestli přes switch tak já měl takový problém taky dělal mi to zrovna ten switch!
    Jestli máš switch , který ukazuje MDI/MDIX ,který vlastně detekuje jestli je to half nebo full duplex a nebo nějaké chyby se zapojení UTP tak to checkni.
    jinak nevím
    Mno...jsou to 2 PC, takze krizenej kabel
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Standardní

Zkus vymenit kabel (jen tak ze srandy), treba je nalomenej u konektoru a pak to muze chvilku jit a chvilku ne .... uz se mi to stalo. Ale slo to poznat podle obcasnyho zurivyho blikani ledky i kdyz se na siti nic nedelo

Jo pak me napadlo nastav rychost pevne na 100 a full dulpex, vono se to nekdy blbe detekuje, a ani moc nezalezi, jak smeckovy ty sitovky jsou
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

Citace Původně odeslal HAVTOM
    Zkus vymenit kabel (jen tak ze srandy), treba je nalomenej u konektoru a pak to muze chvilku jit a chvilku ne .... uz se mi to stalo. Ale slo to poznat podle obcasnyho zurivyho blikani ledky i kdyz se na siti nic nedelo

Jo pak me napadlo nastav rychost pevne na 100 a full dulpex, vono se to nekdy blbe detekuje, a ani moc nezalezi, jak smeckovy ty sitovky jsou
    Zkusim ten kabel, je to mozny, ale jak rikam - nic jsem s tim nedelal Uvidime. Jinak co se tyce onoho 100 Full Duplexu - to uz jsem zamozrejme zkousel - bez valnyho uspechu.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

FW => vypnout. A tech 15MB na 100Mbit bych chtel videt , maximum je nekde kolem 12MB/s.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Nebo je spatna sitovka. Neco podobneho uz tady bylo
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

jj jak pise jezevec, firewall vypnout, tipuji, ze mas nejspis zapnute filtrovani paketu i pro vnitrni sit a pri kopirovani proste nestiha cpu pocitace na kterym firewall je, kontrolovat vice jak ty 2MB/s. teoreticke maximum na 100mbit je tech 12MB/s, ale dosahnes podle me tak 8-9MB/s maximalne.

Standardní

Mno, asi mate pravdu - tech 15MB jsem opravdu prestrelil, sorrac Kazdopadne byl problem nekde ve Windows, protoze po formatu a opetovnem nainstalovani celeho systemu to ted opravdu tech 8-9 MB beha - sice radikalni reseni, ale funguje

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    a ten firewall jsi tam nainstaloval nebo ne? kerio winroute mam na mysli.
    (protoze puvodne ho stacilo vypnout, takze oproti tumuto je preinstalace windows opravdu radikalnim resenim)
    ¨

Kerio jsem tam nikdy nemel . Firewall co tam ted je, je ten integrovanej v XP(SP1) a ten se navic na LAN site zapnout neda - psal jsem to v prvnim postu

Senior Member Avatar uživatele Tantalos
    Věk
    50
    Vliv
    279

Standardní

Proč by se nedal zapnout na lance
    CPU: AMD Opteron DualCore, AC Freezer64 Pro, MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D, modded bios N4D704-2BTA, RAM: 2x1GB 400DDR 2.6V, Graphic: Leadtek PX6800GS TD 256MB, PCI-E (425/1000), CASE: Chieftec 410W Silent DX-01SL-D, DVD: DVD-ROM Plextor 116A, DVD-RW LG GSA-4163B, fw:A105, HDD: 1x Seagate Barracuda 7200.7 120GB 8MB cache, 1x Seagate Barracuda 7200.8 250GB 8MB cache.
    3DM01: xxx 3DM03: xxx 3DM05: xxx 3DM06: xxx Aquamark: xxx Sandra2005: xxx SuperPI: xxx

Standardní

Citace Původně odeslal Tantalos
    Nojo, vidis to - ted to uz to jde Ale klidne dam ruku do ohne za to, ze jsem to mel pred reinstallem Windowsu sedivy a neslo to zapnout

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Nojo, vidis to - ted to uz to jde Ale klidne dam ruku do ohne za to, ze jsem to mel pred reinstallem Windowsu sedivy a neslo to zapnout
    Mno, jestli to nebude tim ze si necim sestrelil tu sluzbu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Mno, jestli to nebude tim ze si necim sestrelil tu sluzbu.
    Cilene jsem nic nesestreloval Ale porad mi nejde do hlavy to nahly zmizeni sitovy karty - povytazena urcite nebyla, ale Windows ji vubec nedetekovaly. Zjistil jsem to az po delsi dobre, kdyz jsem se zniceho nic nemoh pripojit k mistni siti. Zjistil jsem, ze chybi jak ikona sitovyho pripojeni, tak i sitova karta ve spravci zarizeni. Pokud si dobre vzpominam, pred timhle zmizenim to behalo normalne. Abych nezapomnel - jeste pred reinstallem Windows jsem kopirovani po siti zkousel pres integrovanou sitovku, ale porad to jelo pomalu. Takze bych chybu videl nekde ve Windowsech...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání