Citace Původně odeslal Arteee
Zvysovani vykonu jde delat dvemi cestami, ale kazda z jinym efektem. Ani ty jsi nenapsal vse... Udaj 1x50W je naprosto nicnerikajici !!!!

Jedna cesta je paralelni zapojeni ... pokud mame dva stejne typy koncu, je to s drobnou upravou beztrestne pouziti ... vykon se "zdvojnasobi" do polovicni zateze, tedy 2x25W@4Ohm => 1x50W@2Ohm, ale furt 2x25W@4Ohm

Druha cesta jak jiz zde bylo receno je mustek. Ale pozor, tato cesta neni VUBEC BEZTRESTNA !!!!!!!!!! a zapojovat dva byt stejne konce do mustku, se rovna skoro jejich vrazde, Jednak jiz samy mohou byt realizovany mustkovym zapojenim, a teda nastava problem s vazbami, a potencialem vubec a pak konec je uspusoben na specifickou zatez, a zapojeni do mustku rozladi jeho zpetnou vazbu a zacnou se dit zajimave veci, vetsinou kmitani az horeni(vlastni zkusenosti s cipy TDA, ovsem treba rady 2xxx,5xxx apod jsou skoro predurceny pro mustkovy provoz, uz jen kvuli tomu, ze jsou dualni). Co se tyce vykonu, tak vykon se "zdvojnasoby" do teze zateze, tedy 2x25W@4Ohm => 1x50W@4Ohm
Pri aplikovani mustku se PRAKTICKY musi hodne zasahovat do zapojeni samotnych koncu!!!!

Doporucuji vyhledat publikaci prave na toto tema od National Semiconductor, tusim, ze byla vramci publikace o problematice GC. A byla velice hezky rozebrana.

Jasný,ale já mam 2x25W@8Ohm, jak jsem psal výše, takže když to zapojim paralelně,měl bych z toho dostat 1x50W@4Ohm? (analogicky podle toho,co jsi napsal) To by asi bylo ideální,jelikož mam 4Ohm repro... ALE kdyz jsem to ted vyzkousel paralelne,tak to hralo temer stejne a navic misto spicek se ozyvalo jenom takovy "prdeni"..... (zapojeni-paralelne rozdvojenej signal a pak zase paralelne spojenej) Neni to mozny tim,ze u jednoho vystupu mam o 10cm delsi kabel,než se spojí paralelně s druhym kanálem? Fakt teda nevim, jinak pokad dam balance na jeden kanal,tak to dela peknej bordel,myšleno pazvuky....