Mam taku otazku, ze ako riesit lapovanie tulena, totiz na HS je diera a bojim sa, ze sa tam dostane voda a spina pri lapovani. Ako to riesit?
Mam taku otazku, ze ako riesit lapovanie tulena, totiz na HS je diera a bojim sa, ze sa tam dostane voda a spina pri lapovani. Ako to riesit?
Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge
Co takhle zkusit "Hledat" ?! Ohledne brouseni je tady toho dost a dokonce i primo k HS. A to jak ocistit povrch po brouseni tam bude urcite uvedeno taky...Původně odeslal Pret
web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
A co tak napisat nejaky napad, ako zapchat tu dieru na cas lapovania, aby sa do vnutra nedostala gebuzina?Původně odeslal PetrT
Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge
Jsem lama a nemam ani nejmensi tuseni o jake dire mluvis, ale kdyz uz, tak prece neni problem cokoliv pak vycistit. A voda se pro jemne brouseni nepouziva.Původně odeslal Pret
web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server
ROFL!!!![]()
Pret - ta "dira" nevede dovnitr cipu, neboj!!!![]()
...jen to jen montazni prohluben (ano, JE hluboka, ale nevede dovnitr cipu, fuck ne!) na heatsinku toho prociku, muzes byt v klidu
...mimochodem, ja bych ten procik nelapoval - pri chlazeni jde hlavne o stejnomernou plochost obou na sebe dosedajicich ploch - v tovarne to zvladli urco lip, i kdyz to nemusi vypadat, nez jak to udelas ty v ruce - ver miNejaky Tualatiny jsem v ruce take mel
![]()
A jeden mi funi doma.
...a mimochodem, što takého si představuješ pod slovem "gebuzina"...?![]()
![]()
Ja viem ze nevedie do vnutra cipu. Ale nechcem mat tam okolo cipu pod HS prach medi zmiesane vodou ... voda urcite vyschne po nejakej dobe ale ten zaschnuty prach tam ostane a z toho nemam moc dobry pocit. Proste tam chcem mat poriadok![]()
Udelej si na vysovas mod - redukci na 3/8 hadicku a prach s ni snadno odsajes![]()
Zaschnuty prach spod HS neodsajem...Původně odeslal trodas
![]()
Lapovani sem zkousel a nema to zadny vliv...jediny co zmaknes je ze pokud niklovy povlak dostanes dolu budes to mit krasne medene zrcadloNak
Athlon XP-M 2,4GHz
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
plastelinu ,kusok molitanu,vosk, kusok gumy.............do diery.....Původně odeslal Pret
NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)
myslim ze to je zbytecny, to uz radej sundat HS/(taky nic moc.. /na foru sme v tom byli prvni na svete/
.
No a ty si to ako riesil - tada tu dieru. Alebo si to neriesil?Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
Prokop - myslis jako sundat ten Inteluv heatspreader a odhladit core?![]()
...jako pro lepsi chlazeni, nebo zniceni toho Tulene?![]()
![]()
samozrejme ze jen sundat, ja to tak na secondary masine mam.. mno pomohlo to tak dva stupne.. kdo to moh tenkrat vedet zhePůvodně odeslal trodas
![]()
.
jj, nema smysl to sundavat. me to dokonce nepomohlo ani o stupinek. dira je ok. nejdriv sem to taky lapoval a pak koukam ze je to medeny. za dva dny sem to nariznul skalpelem a pak sundal (je tam takovej cernej bordel, podobnej silikonu).
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■ Snow Leopard 10.6.6
Diru sem nicm neresil stejne uz v ni byla natlacena teplovodiva pasta...silikonova...IHS nedoporucuju sundavat prvniho celerona 1200 sem malem znicil...hrubo sem zajel do vrchniho laku az se na me smaly medene spoje..nastesti sem zadny neporusil..ale rika IHS je tam dobrej aspon nemuzes chip nejak poskodit mechanicky...vliv na pretaktovatelnost nulovej, tak samo lapovani...ja sam moc dobre kousek 14ky nemam....nekdo tady ma 11ku a jede mu na stejny frekvenci jako me...
Mno uz by to chtelo neco lepsiho...Nak
Athlon XP-M 2,4GHz
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
je to spis o "dobrym" kousku nez o sundavani ihs. sam sem mel 1200 (koupeny jako nebox) ktery bezel na 140x12 (1680mhz) a kdyz sem sundal ihs bezel porad stejne ani o fous vic.
X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■ Snow Leopard 10.6.6
taky sem to lapoval (kdysi) a krome krasnyho zrcadlovyho efektu niceho moc nedocilis (maximalne rozsiris plochu predavajici teplo o ty zaoblene rozky - coz je hodne mala plocha + pude pryc ten nikl) navic ta med casem zoxiduje takze to bude vypadat odpudive.
Tou dirou sem si hlavu nelamal jak sem dolapoval tak sem to proplachl vodou profoukal a bylo to. (ma to dva otvory jednu tu diru a pak po obvodu jak je to pridelany tou cernou gumou tak je tam misto kde asi na 4mm neni)
IHS bych urcite nesundaval.. uz jen kuli ochrane jadra, jak mam ted amd tak sou to fakt pri sundavani a nandavani chladice nervy![]()
■C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ6 ■ 2gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
"As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■
Prokop - sundat? HA!Mas nekde nejake foto z toho, jak to pak vypada?
![]()
.::Richmond::. - nariznout? Ale kde, abych nic neposkodil. Kazdej stupen dolu dobrej![]()
Nakadah Al Jaffa - hmmm, ja mam 1400 na 120x14 - 1680Mhz pri 1.7V (vic Abit ST6R ani neumi a pres 120Mhz FSB mi nejede stabilne, i kdyz pameti jsou na 2-2-2-5 otestovany na 140Mhz a drzej) - takze mam asi stesti na dobrou kousek?
Jsem tedka uvazoval, ze bych zkusil trosku snizit Vcore, ja jsem tam proste napalil 1.7V a dal 120Mhz a nazdar. Folding masina. Zadny hrani si![]()
Hrochoslon - ja pouzivam na AMD CPU shim a je to v pohode![]()
fotku nemam ale klidne to vyfotim az budu mit pujcenej fotak, ale na starym foru o tom byl thread..Původně odeslal trodas
a ST6tka se da zmodovat tak ze pak umi i pres 1,8V![]()
.
Tak doufam, ze ho budes mit pujceny brzy
Link na ten thread uz neni, nebo neprezil...?![]()
...a co se tyce modingu, tak ja na svou starou ST6R desku nesahnu, ona je stejne nejaka divna, vzdycky kdyz dam jiny pomer nez 3:3:1 (4:4:1, treba) abych sel jako na FSB133 a vys, tak to ani nenapostuje...
Takze moding v zadnem pripade - navic ja tam mam toho Tulene chlazeneho jen CNPS6000Cu s hodne oddalenym ventilatorem, takze se pri foldingu dostava na obcas i pres 70C - takze s voltazi CPU jedine dolu
...a mel bych vyzkouset, kolik Vcore vlastne potrebuje, aby bezel na 1680MhzTreba mu bude stacit 1.6V?
![]()
Hmmm, tak jsem vcera zjistil, ze ten Tulen 1.4 primuje spolehlive na 1680Mhz s jen 1,575Vcore
Pripadam si jak magor, ze jsem do nej poustel 1,7V a poradne jsem si to neotestoval, ale co uz tedka![]()
Teploty jsou o dobrych 10C nizsi...
Chudak procik. A kdyz vymenim AS za AS3 tak budou este o tak 2 stupne lepsi, takze az se mi to bude chtit rozdelat, tak...![]()
(fakt, AS5 je horsi nez AS3 - kdyz mi to rikali, tak jsem neveril, ale zkusil jsem a je to tak... dobry 2 stupne dolu kdyz jsem presel z AS na AS3...)
Ten muj je pri nizsim Vcore nestabilni..obcas to padalo nebo se seknul pri postu a videl sem to na iPanelu...pak naskocil sam bios do nastaveni...skoda ze deska nema moznost switchovani napeti...nastavil bych to na desce natvrdo a bylo by...dratovat se mi to nechce i kdyz to jde...no ja mel dycky stesti na nic moc kousky CPU....ani grafarny nesly moc dobre taktovat..viz mu pokus o Vmod GF4...Nak
Athlon XP-M 2,4GHz
kua no jo ja uplne zapomel ze to existujePůvodně odeslal trodas
![]()
sakra proc uz to davno nemam![]()
■C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ6 ■ 2gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
"As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■
Vylapoval som si ho. Neriesil som tu dieru. Ocistil som ho tech. benzinom a acetonom, opravil som modding. Dal do redukcie, cele do pocitaca a pip-pip-pip ... vybral som ho trosku som poohybal moddingovy drot na spojenie pinov, aby sa urcite nedotykal ostatnych pinov, utrel som zaschnuty medeny prach medzi nozickami. Sup do kompu, a ide. Na 1600MHz stale neide prime stable ani na 1,65V. Pritom na 1490 je prime stable pri napeti 1,5V. Na doske mam vyteceny jeden elektrolit. kondik ... ked budem mat cas a chut, vymenim ho a dam aj nejake chladenie na MOSFET-y.
Lapovanie sa celkom podarilo ... stred HS bol najviac vyviseny, potom okraje v cca 3mm sirke. Este tam dam nejaku AS pastu a hotovo.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)