Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Vzdálené probuzení počítače

Standardní Vzdálené probuzení počítače

Takže mám non-stop připojení. Počítač nevypínám pouze uspávám. A tak bych ho chtěl i nějak probouzet přes internet. Na zakladní desce mám vyvedený "wake-up on LAN" a "wake-up On Internal Modem" (konektory: +5VSB;GND;signal). Nevím možná se to mého problému netýká, ale radsi se o tom zminuji, ještě dodám že internet mám přes Wifi AP, tedy přes sítovku do PC. Proubouzet bych chtěl WinXP. Slyšel jsem i to že se to dělá pomocí nějakého "magic paketu", ale to je tak asi opravdu vše. Budu rád za každou radu.

Standardní

no mam pocit, ze magic packet lze poslat pouze z lokalni site a ne primo z netu... jelikoz se posila ne na ip ale na MAC adresu, takze jediny reseni je jeste vedle postavit jedno pc ( treba jedno disketova distribuce linuxu) do nej si pustit z venci port na ssh a probudit to takhle... opravte me jestli nekdo vite jak to udelat primo z netu
    NB ACER ASPIRE 1501 LMi | Athlon 64bit 3000+ DTR | 512 Mb DDR | ATI Radeon Mobility 9600 64Mb DDR | Toshiba 60GB ATA100 | 15\" LCD 1400*1050 | 19\" EIZO F67 | Logitech MX510 - blue| Winodws XP Profesional SP2

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Re: Vzdálené probuzení počítače

Citace Původně odeslal Dominator
    Takže mám non-stop připojení. Počítač nevypínám pouze uspávám. A tak bych ho chtěl i nějak probouzet přes internet. Na zakladní desce mám vyvedený "wake-up on LAN" a "wake-up On Internal Modem" (konektory: +5VSB;GND;signal). Nevím možná se to mého problému netýká, ale radsi se o tom zminuji, ještě dodám že internet mám přes Wifi AP, tedy přes sítovku do PC. Proubouzet bych chtěl WinXP. Slyšel jsem i to že se to dělá pomocí nějakého "magic paketu", ale to je tak asi opravdu vše. Budu rád za každou radu.
    Nedavno jsem to rozchazel po lokalu ale melo by to jit i z internetu. Pouzivam free program WakeOnLanGui.exe jde to nekde stahnout z ceskyho webu, nasel jsem to celkem hned. Je to uplne jednoduchy, staci vedet akorat IP a MAC. Az to zkusim nejak pres net tak sem napisu jak to chodi.
    Jeste k tomu nastaveni BIOSu. Mel jsem trochu problem, ze se mi kazda deska chovala jinak. Dulezity je, aby MB nechaval sitovku pod proudem. Napr. Abit mi nechava ve standby sitovku pod proudem ale az moc citlive takze nesnese jakoukoliv jinou aktivni sitovku resp zadnej paket v siti jinak se hned probudi..coz je pekne blby. V OFF stavu to bylo normalni. Naopak Intel MB zase vypne sitovku ve stavu StandBy takze se na ni "nedozvonis" ani nahodou. Oba MB reagovaly korektne a shodne jen ve stavu OFF. Ale ani to neni k zahozeni. Ve spojeni s FTP a VNC4 je to optimalni zpusob jak se dostat k datum i kdyz je clovek mimo svuj komp.

Standardní

No jeste bych mozna dodal, ze nemam verejnou IP. A nejake dalsi PC, kvuli zapinani meho mit nechci. A jak je to s temi kabely na zakladovce musi byt zapojene (jak)?

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Kabely do MB netreba, staci dnes vpodstate libovolna sitovka (nemusi mit WOL). V Biose nastavis probuzeni pri aktivite na PCI.

Dalsi vec je, ze z inetu to (primo) na 100% fungovat nebude, alebrz k probuzeni musis poslat packet na MAC adresu => nesmi byt v ceste router. Tohle lze vyresit, pokud mas na LAN nejaky zarizeni ktery bezi stale a jede na nem treba linux (= nejakej HW router jako WRT54G/WL500G ...). Pak se bud prihlasis pres ssh a nahodis komp z radky (etherwake), pripadne si muzes vyrobit webovy rozhrani. Timhle zaroven vyresis to ze nemas verejny IP (lze treba vyrobit tunel ...).

BTW: Zatlac na svyho ISP, ze chces IPv6.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Kabely do MB netreba, staci dnes vpodstate libovolna sitovka (nemusi mit WOL). V Biose nastavis probuzeni pri aktivite na PCI.

Dalsi vec je, ze z inetu to (primo) na 100% fungovat nebude, alebrz k probuzeni musis poslat packet na MAC adresu => nesmi byt v ceste router. Tohle lze vyresit, pokud mas na LAN nejaky zarizeni ktery bezi stale a jede na nem treba linux (= nejakej HW router jako WRT54G/WL500G ...). Pak se bud prihlasis pres ssh a nahodis komp z radky (etherwake), pripadne si muzes vyrobit webovy rozhrani. Timhle zaroven vyresis to ze nemas verejny IP (lze treba vyrobit tunel ...).

BTW: Zatlac na svyho ISP, ze chces IPv6.
    Dik za odpoved. Ale situace je takova: jsem za NAT (u ISP) a mam pridelenou privatni IP, na tu mam sice tunel pres nejaky uplne jiny server, ale to mi nic neresi, protoze, aby tunel fungoval musim mit zaple PC. Slo by nejak vyresit i tohle?

K IPv6:
    kdyby mi tedy ISP pridelil IPv6, tak by nevadilo, ze mam mezi sebou a netem router apod?

Vliv
    300

Standardní

Kdybys mel IPv6, tak mas minimalne verejnou IP, ten zbytek nevyresis. Jedina dalsi moznost je, dat si ke kompu debilni phone, kterej ma modem, a vytahnout z nej signal vyzvaneni (to by prave ten modem mel umet) + pripojit na to spinac. Jeste to chce osetrit aby se to seplo jen kdyz vytocis ty (kontrolit cislo prichoziho volani).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Kdybys mel IPv6, tak mas minimalne verejnou IP, ten zbytek nevyresis. Jedina dalsi moznost je, dat si ke kompu debilni phone, kterej ma modem, a vytahnout z nej signal vyzvaneni (to by prave ten modem mel umet) + pripojit na to spinac. Jeste to chce osetrit aby se to seplo jen kdyz vytocis ty (kontrolit cislo prichoziho volani).
    No Telecim uz jsme zrusili. Takze IPv6 by mi v tomhle pripade taky nepomohlo .

Jeste me napada: nesel by dat k microfonu na PC mobil. A ten kdyz zazvoni, tak by byla nejaka aktivita na zvukove karte a spustilo by to PC. Slo by to? Jeste dodam zvukovku mam integrovanou, ale slo by to treba na PCI zvukovce?

Vliv
    300

Standardní

Dyk rikam, ze tam das debilni phone, kdo tu mluvi o CTc ? Pres zvukovku to fungovat nebude. Pokud nemas mobil s modemem, tak to taky de, bud nakej starsi vykuchas a pripojis to naprimo na ten bzucak. Udelas si obvudek s nejakym tranzistorem by melo stacit, mozna se dvema, a tim normalne sepnes jako kdybys zmacknul cudlik na case = pripojis to na ten vyvod z MB, pripadne si tam muzes dat rele (staci to mrnavy jako IO to vypada) a oddelis to. Funguje samo jen na ATX. Na AT bys musel dat tyristor a davat trochu vic bacha, protoze bys spinal 230V.

Standardní

Kurna to je chytry. Ale nejak sem presne nechapal na co v kazde vete reagujes (mas to tam samej neurcitej podmet) apod.. /to neres, treba jsem to nepochopil ja /

1) Takze staci primo zapovit bzucak na ten konektor na desce? <- to je jako jedno co do toho konektoru na desce jde za signal, hlavne ze tam neco jde, chapu to dobre?

NEBO

2) system dvou obvodu spinanych pomoci tranzistoru:
    jeden: obvod bude ten bzucak
    druhy: GND spojeny se SIGNAL. (ten zbyvajici konektor 5V nevyuziji)
    No a kdyz zazvoni telefon, tak se spusti obvod GND - SIGNAL.

Z toho bodu 2) vypliva, ze spusteni pocitace nastava pri spojeni GND s SIGNAL, je to tak?

Vliv
    300

Standardní

Na desku to primo zapoji nemuzes, ten konektor musis skratovat.

Takze uplne nejtrivialnesi obvod ktere by mozna moh fungovat je ze spojis GND MB + Mobilu, pripojis to na E tranzistoru NPN, na B pripojis bzucak a na C pripojis druhou nohu (jedna z nich bude GND). Pokud bude mit ten trazistor dostatecny zesileni (= libovolnej kremik ) tak se to bude chovat pri signalu na bazi skoro jako kratas.
    Lepsi bude, kdyz tam das ty tranzistory dva - jeden jako predzesilovat. Pripadne si kup operak a vyres to s jeho pomoci. Nerikej mi, ze si v nejkym predmetu (Fyzika?) neprobiral alespon zakladni zapojeni.
    Mno a pokud to chces uplne oddelit, tak tim tranzistorem/operakem sepnes relatko.

EDIT: Tusim ze na czfree najdes komplet navrh obvodu.

Standardní

Jeste otazka: potrebuji nahodit/zrezetovat tunel po uspani PC. Mam na to udelanej *.bat. Ale nevim jak udelat aby se spoustel pouze po probouzeni PC. Nevite jak na to? Ptam se tady abych zbytecne nezakladal, kdyz nikdo neporadi, tak tedy zalozim ve spravne sekci.

No ale ted me napada: a jak se asi prihlasim na PC?? Kdyz poustim pocitac z Uspani, PC uz ma vse spustene a dokonce to i pracuje, takze by to mozna slo i se prihlasit pres VNC, ale nevim, bude to chtit vyzkouset. A heslo rusit nechci.

Akorat je pruser, ze na Eurtotel GO nejde povolit treba jenom jedno prichozi tel. cislo. Jak udelat, aby mi potom nekdo nezapinal PC, tedy jak vyresit autorizaci?

EDIT: jeste se zeptam: jak dlouho ten telefon mam nechat vyzvanet? Kdyz to bude moc dlouho, tak se to bude nekolika nasobne zapinat, vadi to? No ted si taky uvedomuji, ze bude zalezet na melodii , asi by nemela mit pomlky...

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Tak jsem zkousel probouzet PC pres net (volajici - ET CDMA ; volany - bezdrat verejna adresa) a opravdu to nechodi.. skoda.
    VNC
    Pokud nemas verejnou statickou IP tak budes mit problem i s VNC, to se pripojuje zadanim IP. Port si muzes tusim u verze 4 nastavit, takze pres ten tunel by to asi slo nejak udelat.
    S tim telefonem to je zajimave reseni - napis zkusenosti az to udelas. Jinak ten vypinac funguje na principu zkratu, jak uz se tu psalo, kdyz to mas dlouho (10sec) zkratovane, tak se to chova jako tvrdej OFF stav. Problem je kdyz to zapnes a nez nabehnou wokna to zase jeste jednou zkratujes (typicky po pauze nekolik vterin), tak se to vypne taky do OFF, ale to si jeste over konkretne na svy sestave, ale myslim ze to tak je vsude.

Standardní

Citace Původně odeslal Jirkak
    Tak jsem zkousel probouzet PC pres net (volajici - ET CDMA ; volany - bezdrat verejna adresa) a opravdu to nechodi.. skoda.
    VNC
    Pokud nemas verejnou statickou IP tak budes mit problem i s VNC, to se pripojuje zadanim IP. Port si muzes tusim u verze 4 nastavit, takze pres ten tunel by to asi slo nejak udelat.
    S tim telefonem to je zajimave reseni - napis zkusenosti az to udelas. Jinak ten vypinac funguje na principu zkratu, jak uz se tu psalo, kdyz to mas dlouho (10sec) zkratovane, tak se to chova jako tvrdej OFF stav. Problem je kdyz to zapnes a nez nabehnou wokna to zase jeste jednou zkratujes (typicky po pauze nekolik vterin), tak se to vypne taky do OFF, ale to si jeste over konkretne na svy sestave, ale myslim ze to tak je vsude.
    Hmm dík, že jsi napsal co to dělá tobě. Jinak tunel mi funguje v pohode, takze si muzu s privatni IP uzivat vyhod verejne

1) Ale jak se asi prihlasim na PC?? Kdyz poustim pocitac z Uspani, PC uz ma vse spustene a dokonce to i pracuje, takze by to mozna slo i se prihlasit pres VNC, ale nevim, bude to chtit vyzkouset. A heslo rusit nechci.

2) Je pruser, ze na Eurtotel GO nejde povolit treba jenom jedno prichozi tel. cislo. Jak udelat, aby mi potom nekdo nezapinal PC, tedy jak vyresit autorizaci?

3) Jeste otazka: potrebuji nahodit/zrezetovat tunel po uspani PC. Mam na to udelanej *.bat. Ale nevim jak udelat aby se spoustel pouze po probouzeni PC. Nevite jak na to? Ptam se tady abych zbytecne nezakladal, kdyz nikdo neporadi, tak tedy zalozim ve spravne sekci.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Hmm dík, že jsi napsal co to dělá tobě. Jinak tunel mi funguje v pohode, takze si muzu s privatni IP uzivat vyhod verejne

1) Ale jak se asi prihlasim na PC?? Kdyz poustim pocitac z Uspani, PC uz ma vse spustene a dokonce to i pracuje, takze by to mozna slo i se prihlasit pres VNC, ale nevim, bude to chtit vyzkouset. A heslo rusit nechci.

2) Je pruser, ze na Eurtotel GO nejde povolit treba jenom jedno prichozi tel. cislo. Jak udelat, aby mi potom nekdo nezapinal PC, tedy jak vyresit autorizaci?

3) Jeste otazka: potrebuji nahodit/zrezetovat tunel po uspani PC. Mam na to udelanej *.bat. Ale nevim jak udelat aby se spoustel pouze po probouzeni PC. Nevite jak na to? Ptam se tady abych zbytecne nezakladal, kdyz nikdo neporadi, tak tedy zalozim ve spravne sekci.
    Ad 1) Pokud bezi VNC tak funguje. Problem je pri zapinani. Resil jsem to tak, ze jsem pocitac nechal nalogovat (PowerToys), ale jako prvni vec pri nahravani profilu jsem volal WIN+L (Kanakey) tim dojde k zamknuti PC, ale profil a aplikace se na pozadi pusti. Takze i VNC a ty se muzes prihlasit.

2) Tak to fakt nevim.. nejak pres ten mobilni telefonni pristroj to nejde? Neco jako VIP skupina volajicich.. nebo tak neco.

3) Tak to nevim.. mozna na to jde udelat nejakej Task ale nebude to podle me moc snadny, protoze potrebujes ten stav probuzeni PC nejak systemove podchytit - natolik XPckam nerozumim. Nejlepsi je resit to vsechno pres to vypnuti a zapnuti pomoci utilitek jako KanaKey, XP PowerToys, PowerOff apod.. na netu najdes spoustu SW na keyboard & power management.

Pokusum zdar!

Standardní

No tak muzu rict SUPER! Funguje to suprove:
    1) zkousel jsem to pomoci tranzistoru a to mi nefunguvalo. Zapinalo se to samo -> i kdyz byl mobil vypnutej. Tak po dlouhem laborovani jak spravne zapojit ten tranzistor (mel jsem ho zapojenej asi se spatnou polaritou, JE TO MOZNY, nebo je to jedno )

=> no vyresil jsem to tak ze jsem ten mobil rovnou pichnul na desku a ono to konecne jede
    2) nezapomente si vypnout zvuky klaves a dalsi picovinky, protoze takovej zvuk vam v poho zapne PC.
    3) jeste jsem nezkousel co to udela s tim prihlasenim do win (pri probuzeni win) Takze az zkusim tak napisu

Standardní

Citace Původně odeslal Jirkak

.........
    Ad 1) Pokud bezi VNC tak funguje. Problem je pri zapinani. Resil jsem to tak, ze jsem pocitac nechal nalogovat (PowerToys), ale jako prvni vec pri nahravani profilu jsem volal WIN+L (Kanakey) tim dojde k zamknuti PC, ale profil a aplikace se na pozadi pusti. Takze i VNC a ty se muzes prihlasit.

2) Tak to fakt nevim.. nejak pres ten mobilni telefonni pristroj to nejde? Neco jako VIP skupina volajicich.. nebo tak neco.
    .........
    ad1) no tak mi mi prave nefunguje a to ani v RealVNC ani v TightVNC Divny je ze treba apache, takhle jede. Takze me napada jen autologin, ale to se mi protivi.Nebo by to slo jinak?

EDIT: uz to vse funguje, staci dat aby se win pri hybernaci neodhlasovalo

Standardní

Tak si to tu tak pročítám... no hned jsem odběhl vykuchat starej telefon co mi tu už rok leží a nevím co s ním. Vykuchal jsem ho, chvíli laboroval, urval repráček a místo něj pích měřák. Určitě to závisí na telefonu, ale teče mi tam pořád asi 325mV, když to zvoní tak kolem 2,1-2,6V (asi celkem velká hlasitost, ono se to blbě nastavuje když jedním prstem držím kontakty displeje, druhým kontakty klávesnice, zbytkem mobil, a druhou rukou měřák ) . Pokud jsem to dobře pochopil, připojujete u mobilu to kde byl repro na power jumper na desce. Mno takže předpoklad, mobil co mám já se k tomu nedá použít (je to neustále seplý, ikdyž je ticho (probly by mohlo bejt relé, kerý se při 300mV nesepne a při 2V+ jo, tím bych to vyřešil)), předpoklad 2, když to tím mobilem pouštíš, pouštíš si do desky 2.5V tam, kde se to má "jen propojit". Myslíte, že je to zdravé, a že to desce nijak nevadí
    AMD Opteron 144 @ 2800Mhz 1.488V, Freezer64
    Gainward GeForce 7800GT 400/1000@ 495/1175
    DFI LP nF4 Ultra-D, Coolermaster 450-ACLY

Standardní

Citace Původně odeslal bc.Yo!
    Tak si to tu tak pročítám... no hned jsem odběhl vykuchat starej telefon co mi tu už rok leží a nevím co s ním. Vykuchal jsem ho, chvíli laboroval, urval repráček a místo něj pích měřák. Určitě to závisí na telefonu, ale teče mi tam pořád asi 325mV, když to zvoní tak kolem 2,1-2,6V (asi celkem velká hlasitost, ono se to blbě nastavuje když jedním prstem držím kontakty displeje, druhým kontakty klávesnice, zbytkem mobil, a druhou rukou měřák ) . Pokud jsem to dobře pochopil, připojujete u mobilu to kde byl repro na power jumper na desce. Mno takže předpoklad, mobil co mám já se k tomu nedá použít (je to neustále seplý, ikdyž je ticho (probly by mohlo bejt relé, kerý se při 300mV nesepne a při 2V+ jo, tím bych to vyřešil)), předpoklad 2, když to tím mobilem pouštíš, pouštíš si do desky 2.5V tam, kde se to má "jen propojit". Myslíte, že je to zdravé, a že to desce nijak nevadí
    jj, presne tak dalo by se to resit pomoci rele ci tranzistoru. Jeste malej detail: ja to nemam zapojene na POWER ale na Wake on Ring ale v zasade to bude asi uplne stejne, krom toho ze WoR muzu vypinat v BIOS. Ja nevim v te dobe jsem to nejak neresil, proste zvoneni -> to nemuze mit velky proud, tak jsem to pridal a ono to fungovalo )

Nejvetsi zapeklitost je imho napajeni mobilu. Kdyz je PC vyple tak by se dalo pouzit tak 5V za napajeni na desku. Ale to ma nejake 2A max. No nevim jeste jsem to nezkousel. Kdyby to slo, tak je to ultimatni, protoze by byl mobil v PC a zadne dalsi napajeni by nebylo potreba.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání