Na zaklade diskusie na grafika.cz a samozrejme este aj inych pokecov som si kupil monitor LG F900P.
A objavil sa mi problem aky som teda ani najmenej neocakaval. (robim na pc viac ako 10 rokov - doma sa vi vystriedali monitor Philips 201, 21A, nejaky Dell s trinitronom a viem co je obnovovacia frekvencia
Ked monitor prisiel, urobil som nejake zakladne nastavenia, nastavil som 1152x1042, 100Hz, pohral sa geometriou, moire a celkom spokojny som sadol k nejakej hre. (samozrejme v tom istom rozliseni)
Uz ked som isiel po cca 90 min spat sa mi nieco nezdalo, ale rano zom zistil ze mam oci vypalene ako keby som pozeral do zváračky.
V zivote sa mi take nieco nestalo, ani na 14´ ke /60 Hz !! , a to cucim do bedne niekedy par hodin v kuse.
Dalej som sa hrabal v nastaveniach, zrusil som korekciu moire, znizil vstupnu citlivost z 0,7 na 1V , stiahol rozlisenie na 1024x768 a 85 Hz ale stale to nie je ono, taha to oci viac ako prve kusy LCD (tie mimochodom neznasam dodnes ) . Asi budem musiet zobrat nejakeho znameho a nechat urobit dobre aj jemu aby som zistil ci iba moje oci su s flatronom fyziologicky nekompatibilne. Alebo niekto zabudol naniest na obrazovku nejaku ochrannu vrstvu a je schytavam stado elektronov rovno do ksichtu. Nenapada ma ziadne ine vysvetlenie
Chcel som vediet ci niekto o podobnom pripade neviete, monitor je inac celkom v pohode, super design, geometria slusna az na male rozostrenie v jednom rohu dokonca aj konvergencia je super, bolo by mi ho celkom luto vymienat a uz vobec nie niekoho odradzat
![]()