Citace Původně odeslal Commander
Jeste kouknu na ten Pentax, jinak, kdybys mel moznost volby, bral bys V1, nebo S50 ? cenu neberme v potaz

EDIT: co se tyce recenzi, hodne se ridim dpreview.com, tam mi to prijde takovy "na úrovni"
No, sám nevím, ty foťáky jsou více-méně rovnocené. Jestli Ti jde o to, dostat za jakýchkoliv podmínek ostré foto a moc se s tím nemazat - Sony je na tohle nejlepší ... Canon má takový rozsah nastavení, že si o tom může většině foťáků zdát a to je velká výhoda.

Na druhou stranu - já mám S45 kvůli tomu, že je rychlejší a sedí objektiv CCD chipu líp než u S50, jenže S45 neseženeš (to by byl tip) ... Měl jsem "pár" Soňáků a je to nejspolehlivější značka v digi - bez ohledů na cokoliv, "šunka" od Sony neexistuje ...

Moje rada zní, projeď si testy právě na dpreview (lepšího zdroje fakt není), pak si přerovnej, co chceš, pak jdi do krámu a vezmi si ty foťáky do ruky a který se Ti bude zdát líp, ten vem.

Sony je prostě Sony, má nejlepší ostření (ať aktivní, pasivní, o laseru nemluvě), dostaneš z něj přesně to, co všude píšou. Canon je víc na hraní - mraky nastavení, imho se z něj "při pořádném zapojení sám sebe do akce" dá vymáčknout víc (se Sony přijdeš, fotíš a vyjde to, s Canonem máš co dělat - a pak to stojí zato), pro mě osobně je obrovskou výhodou CFII - Microdrive koupím za "pár švestek", s MS Pro je finančně "trochu" problém ... Výhodou může být i RAW místo TIFFu u Sony, ale nevím, co tím chceš fotit, takže ...

Prostě oba jsou to super foťáky, záleží fakt na preferencích (i na financích, zvlášť v případě dovolené a spol.).

(sám s Canonem bojuju skoro pořád, ale vím, že to, co se nepovede, je většinou moje práce, navíc v kombinaci s IBM Microdrive 1 GB + MagicStor 2,2 GB nemusím nic řešit, přitom hluboko pod cenou 1 GB MS Pro - jsem zbavený potřeby databanky)

Podle mě je to tak 50:50, ber ten, se kterým se Ti bude líp fotit a tak ...

(přemýšlel jsem nad tím asi 15 minut než postnu a nedovolil bych si říct, který je "lepší" ... )