Keby niekto cital aj starsie dredy....![]()
No nic. Pokial xes skonvertovat NTFS na FAT, s partition magicom to nie je problem, druha vec co nato povedia okna, ked zrazu nebudu pracovat s ntfs - neviem co to bude robit s pravami... v tomto pripade by som to neodporucal, ale teoreticky by to malo fungovat. Len hacik je v tom ze okna blbnu pre kazdu, kravinu taq neviem co povedia na zmenu particie.
Pokial ide o zmenu particie z NTFS, a nezalezi na datach na disku, taq fdisk dokaze odobrat particiu. Potom ju treba pridat znova, a naformatovat s obycajnym DOSovskym formatom, a netreba tahat z netu PM8.
K teme NTFS vs. FAT32 4WIN:
NTFS by som daval pod okna len keby som potreboval zabezpecenie suborov a pod. inac NTFS nema ziadnu prakticku vyhodu a je aj pomalsie ako FAT32, co je na starsich PC dost citelne. Ja som nejaky cas pouzival NTFS, ale z dovodu ze som mal aj ME (samozrejme na inej particii) bolo dost blbe stale prepinat medzi oknami, lebo som prave potreboval nejaky subor v ME z NTFS particie. Taqze uz pekne davno pouzivam iba FAT32, a na domace pouzitie nic ine ani neodporucam (pokial nexete zakazat pristup k nejakym suborom). Zatial s FAT pod NT systemmi no problem.![]()
Co sa tyka rychlosti, mam taku skusenost, ze pri systemoch s NTFS sa da dosiahnut zrychlenie komprimovanim disku, ale oplati sa to len vtedy, ked niekto ma faqt rychle, (a co sa tyka vykonu) nevyuzite CPU, taq hurra dotoho.
K teme 2 OS na jednej particii:
Najvacsia blbost ktoru som kedy spravil. Bolo to prvy krat a naposledy, este vtedy ked som experimentoval s dvoma OS na jednom PC. Ved to ani poriadne fungovat nemoze, ved obidva OS pouzivaju rovnaky adresar Program Files, a nedaj boze aj rovnaky adresar WINDOWS. Uz vidim tie hlasky, pri otvarani IE... Taqze ked instalujete 2 OS na jeden disk, taq vzdy na na zvlast particiu.![]()
Ja pouzivam aj bootovaci program System Commander, ktorym sa da nastavit, ze oba WIN si myslia ze su na prvej, C particii (pricom particia druheho systemu je vzdy pod inym pismenom, alebo je skryta) a potom to uz vyzera faqt ako keby som mal iba jeden system...

Odpověď s citací