Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Zúžení textu na okrajích obrazu.

Standardní Zúžení textu na okrajích obrazu.

Koupil jsem si asi tak pred 14 dny monitor Samsung SyncMaster 957MB je to 19 palcovy monas.

Problem je v tom ze zobrazuje v celem levem okraji zuzene... jde to docela blbe popsat ale ten kdo by vedel o co de tak snad poradi co stim.

Jde o to ze treba mam hromadu textu v notepadu. Uprostred monitoru je rozestup pismenek normalni, ale jak presunu cele okno notepadu do leve krajni polohy obrazovky tak se od okraje, asi dva cm pismena zuzi a zvysi... neni to moc vyditelne hned jak se podivate na obraz ale kdyz u toho sedim tak to vydim porad.

Je to neco podobneho kdyz nastavite rozliseni monasu na nejake jinerozliseni s nerovnomernym pomerem stran a on vam to zdeformuje tak ze cela obrazovka a pismo a vsechno je nestejnomerne.

jedu na rozliseni 1280x1024 32 bitu... zkousel jsem to printcreenem ze bych vam to tu ukazal jak to zobrazuje, ale na obrazku to vypada uplne normalne takze usuzuju ze to bude nejaky problem v nastaveni nebo tak nejak.

zkousel jsem to na ruzne rozliseni... na 1024x 768 to zobrazuje spravne. Nevim jestli to dobre chapete ale snad to staci. Kdyztak se na neco priptejte. Asi sem to sahodlouze popsal, ale radsi vice nez mene )

Snad jsem na nic nezapomel a diky za rady.

Standardní

Osobně bych ten monitor rozkuchal a skusil preventivně vymněnít konový tranzistor a diodu pro horizontální vychylování,...

Ale můžou to dělat i korekční obvody,... Takže skusit vymněnit diody v diodovém modulátoru.

Ten jev způsobuje nelineární průběh proudu, který protéká horizontální vychylovací cívkou.
    XP 1700+ 1470@2070 180MHz FSB 1,8V, 1GB DDR333, Soltek SL KT400-C, AIW R9800SE@8xpipelines 128MB/256bit, Live 1024 2x ATX 250W PSU :)

Standardní

do toho se poustet nebudu monitor je v zaruce...takze to vidim spise na reklamaci

Standardní

Citace Původně odeslal HiGhLaNdEr
    Osobně bych ten monitor rozkuchal a skusil preventivně vymněnít konový tranzistor a diodu pro horizontální vychylování,...

Ale můžou to dělat i korekční obvody,... Takže skusit vymněnit diody v diodovém modulátoru.

Ten jev způsobuje nelineární průběh proudu, který protéká horizontální vychylovací cívkou.
    mm, do toho bych si netrouf ani ja a navic, jak to muze delat, kdyz to ma v zaruce??!
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Až znovu upadneš, praštíš se do hlavy a znovu si přečteš původní příspěvek tak tam se o záruce nic neříká,...
    Takže,....
    XP 1700+ 1470@2070 180MHz FSB 1,8V, 1GB DDR333, Soltek SL KT400-C, AIW R9800SE@8xpipelines 128MB/256bit, Live 1024 2x ATX 250W PSU :)

Standardní

Citace Původně odeslal HiGhLaNdEr
    Až znovu upadneš, praštíš se do hlavy a znovu si přečteš původní příspěvek tak tam se o záruce nic neříká,...
    Takže,....
    napsal jsem tam ze sem si ho koupil pred 14 dny... ale to je prece jedno me jde o to aby mi nekdo poradil, nebo jak by to resil on a ne se tady hadat... takze rikam ANO MONITOR JE V ZARUCE.

Senior Member
    Vliv
    305

Standardní

1. Vyresetuj monitor na původní nastavení.

2. Prostuduj si, jaký úpravy geometrie obrazu ten monitor umožňuje a zkus si s tím trochu pohrát.

3. Pokud předchozí body nepomůžou a máš to v záruce, zavolej reklamačním technikům a pokud se to ani po konzultaci s nimi nevyřeší a doporučí ti reklamovat, tak reklamuj.
    2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 2 0 1 3 M --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    0 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 2 P F 1 0 0 1 1 0 0 1 1 0 P F 1 M --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz
    1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 1 0 1 0 1 0 1 0 1 F P 0 X --- zɔ˙ƃuıʞɔolɔɹǝʌo
    2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 2 1 0 3 III --- oʌǝɹɔloɔʞıuƃ˙ɔz

Standardní

Citace Původně odeslal Kankal
    1. Vyresetuj monitor na původní nastavení.

2. Prostuduj si, jaký úpravy geometrie obrazu ten monitor umožňuje a zkus si s tím trochu pohrát.

3. Pokud předchozí body nepomůžou a máš to v záruce, zavolej reklamačním technikům a pokud se to ani po konzultaci s nimi nevyřeší a doporučí ti reklamovat, tak reklamuj.
    Monitor sem resetoval volbou RECALL v OSD menu, nepomohlo to

S geometrii obrazu jsem si hral moc dlouho ale take to nepomohlo

Standardní to: zodiak

no samozřejmě, před 14ti dny,.. já nemůžu tušit jestli je novej, starej, z bazaru nebo co,...

Pokud je v záruce tak samozřejmě normálně vyreklamovat...

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní Re: Zúžení textu na okrajích obrazu.

Citace Původně odeslal Zodiak
    Koupil jsem si asi tak pred 14 dny monitor Samsung SyncMaster 957MB je to 19 palcovy monas.

Problem je v tom ze zobrazuje v celem levem okraji zuzene... jde to docela blbe popsat ale ten kdo by vedel o co de tak snad poradi co stim.

Jde o to ze treba mam hromadu textu v notepadu. Uprostred monitoru je rozestup pismenek normalni, ale jak presunu cele okno notepadu do leve krajni polohy obrazovky tak se od okraje, asi dva cm pismena zuzi a zvysi... neni to moc vyditelne hned jak se podivate na obraz ale kdyz u toho sedim tak to vydim porad.

Je to neco podobneho kdyz nastavite rozliseni monasu na nejake jinerozliseni s nerovnomernym pomerem stran a on vam to zdeformuje tak ze cela obrazovka a pismo a vsechno je nestejnomerne.

jedu na rozliseni 1280x1024 32 bitu... zkousel jsem to printcreenem ze bych vam to tu ukazal jak to zobrazuje, ale na obrazku to vypada uplne normalne takze usuzuju ze to bude nejaky problem v nastaveni nebo tak nejak.

zkousel jsem to na ruzne rozliseni... na 1024x 768 to zobrazuje spravne. Nevim jestli to dobre chapete ale snad to staci. Kdyztak se na neco priptejte. Asi sem to sahodlouze popsal, ale radsi vice nez mene )

Máš v menu nastavení linearity obrazu? (sand používám správný termín - myslím tím šířku jednoho okraje obrazu vůči druhému) Na mojí ADI M700 tohle štelovat jde, a to jak ve vertikálním, tak i horizontálním směru. A u dražšího Samsungu bych to taky očekával.
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní Re: Zúžení textu na okrajích obrazu.

Citace Původně odeslal peta303

Máš v menu nastavení linearity obrazu? (sand používám správný termín - myslím tím šířku jednoho okraje obrazu vůči druhému) Na mojí ADI M700 tohle štelovat jde, a to jak ve vertikálním, tak i horizontálním směru. A u dražšího Samsungu bych to taky očekával.
    Mam to tam ale jde mi to stelovat jenom v horizontalni poloze ... to uz sem zkousel a to je prave ten problem dela mi to presne to jako kdyz nastavuju tu linearitu...proste se obraz "nahusti" na jednu stranu obrazu

Standardní

jj tohle mam taky uz od prvniho dne co mam tenhle monitor, jedu v 1152x864 a projevuje se to do zhruba 0,5cm od levyho okraje. V 1024 je to ale taky ok.

Standardní

Citace Původně odeslal Slayer(CZ)
    jj tohle mam taky uz od prvniho dne co mam tenhle monitor, jedu v 1152x864 a projevuje se to do zhruba 0,5cm od levyho okraje. V 1024 je to ale taky ok.
    Pujdes to reklamovat? nebo co? ja praave rozmyslim jestli to mam jit reklamovat

Standardní

Citace Původně odeslal Slayer(CZ)
    Pujdes to reklamovat? nebo co? ja praave rozmyslim jestli to mam jit reklamovat
    To je jasny ze ne, ten monitor mam uz pul roku a nikdy mi to nejak moc nevadilo.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Mam tristvrte roka Samsung SyncMaster 957DF a mam presne rovnaky problem (popri niekolkych dalsich) na reklamacne som sa ale doteraz nevybral... Nejako nie je chut ani cas...

Presne, ako si zistil... Linearita ide nastavovat iba vo vertikalnom smere a potrebne by bolo nastavit ju prave v horizontalnom...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní

Citace Původně odeslal PiT
    Mam tristvrte roka Samsung SyncMaster 957DF a mam presne rovnaky problem (popri niekolkych dalsich) na reklamacne som sa ale doteraz nevybral... Nejako nie je chut ani cas...

Presne, ako si zistil... Linearita ide nastavovat iba vo vertikalnom smere a potrebne by bolo nastavit ju prave v horizontalnom...
    chtelo by to aby to nekdo zkusil vyreklamovat jestli to projde .)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání