Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: jaky TV tuner?

Standardní jaky TV tuner?

Mate nekdo zkusenosti s pouzivanim TV tuneru pod Linuxem? Co jsem se docet, nejvic jsou asi podporovany karty s chipem Bt878. Mam nekolik otazek:

1. Muzu pouzit kteroukoli kartu s timto chipem?
    2. Jak je to s kvalitou obrazu a zvuku?
    3. A co grabovani?
    4. Funguje dalkovy ovladani?

predem dik za zkusenosti

Rezna

Standardní Re: jaky TV tuner?

Citace Původně odeslal Rezna
    Mate nekdo zkusenosti s pouzivanim TV tuneru pod Linuxem? Co jsem se docet, nejvic jsou asi podporovany karty s chipem Bt878. Mam nekolik otazek:

1. Muzu pouzit kteroukoli kartu s timto chipem?
    2. Jak je to s kvalitou obrazu a zvuku?
    3. A co grabovani?
    4. Funguje dalkovy ovladani?

predem dik za zkusenosti

Rezna
    No, mel sem pucenou jakousi Askey od wonga s BT878 nebo 848 - ted nevim...
    1. asi jo
    2. protoze se mne to nejak hadalo s ATInou (R9000Pro na 275/275 - asi nejaka rezonance na techhle frekvencich), litaly tam pruhy. Vymena za Matroxe to vyresila. Jinak hodne zalezi na kvalite signalu. Ale dalo se na to divat.
    3. graboval jsem mplayerem (resp. mencoderem) primo do divxu (lavc), vpohode to stihalo i na slabsim stroji (je to prece mplayer, ne?), jediny problem bylo audio, ktere je vedene externe kablikem do zvukovky. Tohle jsem neresil, ale nekde nekdo (asi v dokumentaci mplayeru) psal, ze je na to nejakej modul (tusim btaudio), pres ktery to nejak jde - ale fakt jsem to nezkousel.
    4. DO jsem k tomu nemel, ale nemel by byt problem rozchodit to ve spojeni s LIRCem. (podporuje vic DO, napr. i ATI AIW).

Jinak doporucuju programek tvtime, ktery ma uzasny filtry a realtime postprocessing, problem je ze s touhle kartou to nechtelo moc chodit... (mozna ze uz je to spraveny v nove verzi). Jinak klasika xawtv na kompletni ladeni, mplayer mel zase lepsi obraz... Chce to prozkouset.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

s jakymkoliv tunerem BT8x8 bys nemel mit sebemensi problemy (co se linuxu tyka) - nejaky ruseni nepocitam

gargamel mel pujcenej askey tview99, DO funguje pod lircem bezproblemu. ja sem mel ATI TV Wonder a taky vsechno OK.
    ted mam pujcenej nejakej Manli TV Tuner s cipem SAA7134 (novejsi typy tuneru), tak uvidim jak (a jestli vubec) pojede

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Askey 99 (BT84 jede naprosto v pohode, moduly jsou v jadre, kdybys chtel tak ti hodim i parametry pro zavedeni (typ tuneru a mixeru). Obraz naprosto OK, ve spojeni s tvtime rychly a bezproblemovy.
    V XPeckach s nim mam neuveritelne problemy, v 99% prehravacich nejede zvuk a jediny schopny DScaler me s naprostym klidem vytizi proc na 100%, bttv.o + tvtime rulez
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání