Ahoj do Blavy,
takže já to ještě rozvedu. Deska je vybavena jumperem tří pinů. Spojíš-li 1+2, jsme v situaci, o níž jsme psali,jsme v defaultním režimu, umožňujícím ono omezené přetaktování FSB v rozsahu 130-160 MHz. Takto to ale funguje i v případě, že jumper zcela sundáš a piny jsou nepropojené.
Dále manuál radí, že pro overclockaře je určena poloha jumperu 2+3, která má dle manuálu umožnit 1Mhz Stepping Adjustment od 100 do 248 MHz.
Tak psáno. Skutečně, při propojení pinu 2 a 3 začínáš na fci 100 Mhz (dělící poměr je tedy 1:3) a na 129 Mhz končíš, automaticky nenaskočí ani poměr 1:4, umožńující dostat se v tomto "overclokerském" režimu apoň na default FSB mého procesoru. Na desce jsou možnosti přejumpování vyčerpány a v BIOSu jsem žádný switcher nenašel (je to standartní Phoenix Award). Chápu, že je možné, že si možnosti přetaktování deska hlídá sama v závislosti na FSB procesoru. Ale pak je mi velice divné, že v onom "taktovacím" režimu Ti nabídne jen dělící poměr 1:3 a nedovolí Ti ani návrat domů na těch 133 MHz. I technická podpora oficiálního dovozce z toho není moudrá, takže uvidíme.
Díky za zájem. Michal.