Napadla mě jedna věc. Udělat doma v obýváku ve zdi díru, a nacpat tam pořádný basák ( nebo dva). Příčka to je dřevěná, cca 5cm tlustá a na druhý straně je komora ( šatník s hadrama ) o rozměrech 2x3 metry. To by mohlo hrát slušně ne ?
Napadla mě jedna věc. Udělat doma v obýváku ve zdi díru, a nacpat tam pořádný basák ( nebo dva). Příčka to je dřevěná, cca 5cm tlustá a na druhý straně je komora ( šatník s hadrama ) o rozměrech 2x3 metry. To by mohlo hrát slušně ne ?
skusit to mozes...len pri vacsich basoch ti bude opadavat omietka
DK Ruleezzz
a bydlíš v paneláku ? jestli jo tak bych moc nedoporučoval... v tom panelu to bude slyset i z sesteho patra do prvníhoPůvodně odeslal RST
![]()
Pri vacsich basoch mu nebude opadavat omietka ale rovno zbura barakPůvodně odeslal drevokocur
![]()
![]()
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
Myslym že to bude bude mít stejnej efekt jako Free Air. Jestli by ozvučnice byla jako ta komora, tak to je neekvivalentní objem(mluvím o výkonec měničů tak do 500W, ty jsou do 100l). A hlavně i kdyby to fungovalo, tak ty basy by se vytvářely právě v tý komoře, takže by jsi je neslyšel, ale jenom cítil.
Toť můj názor![]()
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Myslel jsem, že čím větší ozvučnice, tím lépe.
OK díky všem. Asi to nebude to pravé ořechové.
ale z hledika "vyzdoby a designu" bytu by to mohlo byt vice nez zajimave![]()
![]()
To je ten velkej milník.Původně odeslal RST
Není dobrá ani velká ani malá ozvučnice, prostě tak akorát. A hlavně velikost ozvučnice se přímo odvijí od parametrů měniče(nevyjímaje to, že ekvivalentní objem je základní parametr měniče) a od použitého typu ozvučnice.
Tak bacha na to, otzvučnice velká než většítí způsobí známé zkreslení nízkých frekvencí -> duňení
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)