Ono je tezky skutecne neco doporucit, nebot ma kazdej jinej vkus a smysleni a take jinak uvazuje o cene hodinek.
Typicke "oblekovky" - tak jak si je vetsina obeznamenych predstavuje jsou hodinky jednoduche, zlateho nebo stribrneho plaste (barvy kovu), rucniho ci maximalne automatickeho natahu, kovove rucicky v barve pozdra, pripadne modrene, cifernik opatren obvykle rimskymi cislicemi ci jen indexy, rozhodne na kvalitnim pololesklem nebo lesklem kozenem pasku cerne nebo hnede barvy (podle barvy obleku, bot, pasku a doplňku) obvykle ve velikosti pouzdra do cca. 40mm.
Komplikace jako datumka, chronograph, perpetual calendar ci neco jeste vice "extra" muze byt tez, ale je to jaksi pripustne az u velmi drahych hodinek (a kdyz mylsim drahych, tak myslim skutecne drahych - cena slusneho auta atp.)
Nicmene ne kazdy ma na takove hodinky a ne kazdy i z tech, co na ne ma je tuto castku za ne ochotny investovat a ne kazdy kdyz si veme oblek musi chodit do spolecnosti, kde mu nekdo bude vubec hodinky zkoumat.
Tim jsem chtel rict, ze klasicke "oblekovky" by mely vypadat asi nejak takto
Patek.jpg
.
Cenove se daji sehnat od nekolika tisic do bambilionu (zrovna postovany jsou trosku "drazsi") , ale obdobnych "oblekovych" modelu dela skoro kazda rozumne draha znacka dost.
Tedy je to o cene a kvalite, kde hlavni soucast ceny dela predevsim renome znacky, pak kvalita strojku a pouzdra.
Pokud chces nejake relativne slusne hodinky skutecne jen pro noseni k obleku (jinak bezne budes nosit neco jineho), pak klidne koukni treba na produkci Jacques Lemans do Koscomu
http://www.hodinky-koscom.cz/cz/jacques-lemans-1-1316b
do 3 kkc tam maji dost modelu, ktere vypadji pekne a noblesne i k obleku od Zegny a nadelas s nimi vice parady, nez joudove, co si ke stejnemu obleku na ruku vemou nejake "obludy", sice s cenovkou asi x krat vyssi, ale naprosto se k obleku nehodici.
Ale ze nic neni dogma ukazuji i "celebrity" ktere modu v podstate tvori a klidne si vemou k obleku i Graham Chronofighter či Big Bang do Hublotu
Tedy dnes uz je to v podstate jedno, nicmene pokud chces skutecne "oblekovky" a rozpocet na ne mas mensi, drzel bych se uvedenych indicii k velikosti, tvaru a provedeni (musis se samozrejme spokojit s Quartzem, coz neni nejaky problem) - nic tim nezkazis a budes vypadat, tak jak vypadat v obleku mas![]()

Odpověď s citací