Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Velkej batoh na cesty

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Standardní Velkej batoh na cesty

Ahojte, potřeboval bych radu s výběrem batohu(krosny) na cestování, nějak nevým na co se kromě velikosti soustředit. Plánovanné využití je hlavně stěhování všech věcí, který potřebuju k životu, z místa na místo, takže potřebuju něco velkýho se slušnou nosností. Sem tam může nastat nějakej vícedenní pochoďák, takže bych rád, aby se to dalo tahat na zádech i dlouhodobě, ale není to priorita.

Nemám v tomhle vůbec přehled, takže budu rád i za nasměrování, který výrobce ano a který naopak ne. Cenu zatím neřeším, výhodné nakupy sice vítám, ale ne za cenu toho, že za dva tři roky budu muset kupavat něco novýho.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Standardní Re: Velkej batoh na cesty

Mam uz nejaky rok Corazon rock 80. Jsem snim extra spokojeny. Je fakt, ze ho nijak intenzivne nepouzivam ale uz byl na 4 kontinentech a stale skoro jako novy.

Jinak u batohu je imho nejdulezitejsi aby ti dobre sednul na zada a ta byla pritom dostatecne vetrana -- abyses pod batohem presprilis nepotil. Samozrejme musi byt dost siroke popruhy pres ramena, bederni pas atd ....

Souhlas, vyrazit do nejakeho obchodu, kde jich maji vic, nacpat do nich par kilo zateze a vyzkouset. Ja mam par let Doldy Pumori 75, po cca roce se mi ve Skotsku zacal trhat bederak, po oprave zatim drzi. A s tim bederakem jsem u toho modelu rozhodne nebyl sam. Stat se mi to na zacatku mesicniho putovani po Argentine, tak bych je asi na reklamacich prerazil

Ale za tu dobu uz jsou ty batohy dost jine, tak nevim, jak jsou relevantni informace o x let starych kusech.
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

a chceš s plněním seshora či zepředu?

ohledně dobrého sezení na zádech, zásadní je polohovatelnost - každý má trochu jiné proporce a batoh bez polohování zřejmě bude pouze nějakým průmětem možností. s polohovatelným si to nastavíš podle sebe.

já mám 10let Deuter Aircontact 75+10 a teprve letos došlo k závadě - kyne mi břuch takže mi praskla přezka na bederáku. jedinou nevýhodou je, že samotný váží přes 3kg. z hlediska řešení, různých kapsiček, polohovatelnosti popruhů - nic lepšího jsem zatím nepotkal. tahám ho víceméně furt někam a stále drží a vypadá téměř jako nový. dobře se nese i HODNĚ narvaný. taky tehdy stál skoro 6kkč.

ve stejné době jsme ještě pořizovali Doldy Pumori 65 (tehdy cca 2500Kč) a tomu praskly 2 přezky během prvního roku používání. jeden zip už je taky v háji, na exponovaných místech je patrné ošoupání materiálu. jinak vpohodě batoh odpovídající ceně, navíc prázdný má poloviční váhu jak ten Deuter. občas si ho beru, když jedu někam na chatu s málo věcma a nechce se mi tahat příliš "mrtvé" váhy.

od té doby se však ceny těchto dvou hodně přiblížily, takže předpokládám, že Doldy se kvalitou přiblížil. tehdy to byla víceméně novinka na trhu.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Věk
    38
    Vliv
    314

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    a chceš s plněním seshora či zepředu?
    Praktičtější mi rozhodně přijde plnění zepředu, ale předpokládám to bude mít nějakej zádrhel, když se pořád většina dělá s plnením vrchem, ne?

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Jednoduchost a spolehlivost konstrukce bude duvodem ....

přesně tak.

na hory bych šel jedině s plněním seshora. pokud však většina cestování bude po městech, spíše bych volil plnění zepředu - máš z toho pak takový kufr na záda.

pokud cena není omezení, šel bych do nějakého Deuteru. s jinýma značkama v této cenové hladině nemám zkušenosti, ale podle sebe a okolí můžu s klidným svědomím doporučit.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Uz par let mam Lowe Alpine TFX Wilderness (65 + 15), se kterym jsem taky neco nachodil. Pred koupi jsem ho mel pujceny do Pyreneji z Rock Pointu, za par stovek na dva tydny, clovek si ho poradne vyzkousi a moje volba pro koupi byla pak jasna. Rozhodoval jsem se mezi Deuterem a Lowe Alpine podobne tridy, oba jsou plus minus stejne, je to spis o doplncich a stylu zadoveho systemu. Zadovy system u Deuteru se mi zdal vetranejsi, ale taky mekci, zato Lowe Alpine drzel pevne. Vubec ty jejich TFX systemy pekne obepinaji zada, akorat se clovek poti a kdyz batoh sunda, ma je cele mokre. S termopradlem to moc nevadi, pri pohybu to citit neni, jen batoh mel pak solne mapy na zadech.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Věk
    38
    Vliv
    314

Nakonec to po dlouhém rozhodování a čtení zkušeností dopadlo nasledovně:

Millet Expedition 65

Zatím jsem ho sotva přinesl z krámu, ale první dojmy čistě pozitivní. Nesl jsem s ním z města i boty a pár drobností a skoro jsem zapomněl, že mám něco na zádech. Další plusový body potom má za kvalitu šití, všechno je pečlivě zakončený a nenašel jsem žádný místo, kde by z toho koukal konec nitě nebo něco podobnýho.

Uvidíme co budu říkat až to pár dní budu někde tahat naložený krámama až po vrch, ale zatím to vypadá dobře

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. HTML výběr cesty k souboru
    Založil Mil17 v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 13.07.2012, 14:59
  2. Co na cesty? Cowon S9, O2, neco jineho?
    Založil marrtin v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 25.12.2009, 01:21
  3. Poradte mi pripojeni k notebooky na cesty i doma
    Založil Pocket v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 05.11.2005, 00:42
  4. Zmena cesty C:\Program files
    Založil masigrs v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 22.12.2004, 14:06
  5. 256 -> 512 Jak velkej rozdíl? ..