Dobrý den,
nedávno jsem zakoupil PowerColor X1950GT + Accelero X2.
Můj problém:
v novějších hrách (FarCry, FlatOut2, Quake4) se občas stane, že hra přestane adekvátně reagovat na povely od klávesnice, např. ve hře FarCry místo abych zabočil doprava, tak stále pokračuji rovně a vpravo zatočím až v době, když už dávno požaduji pokračovat dozadu, tj. zdá se, že hra reaguje s několika sekundovým zpožděním, taktéž při pohybu v menu hry při této anomálii (tedy ve 2D) se příslušný krok vykoná se zpožděním. Myš přitom funguje normálně a hra běží plynule bez ztráty FPS. Starší hry (SoF2: Double Helix) jedou zcela bez problémů i při nastavení vysoké priority procesu. Karta je jinak naprosto OK, bez artefaktů, výkon v 3DMark05 cca 8300 bodů.
Výskyt této anomálie má přímou souvislost s nastavením priority procesu, tj. pokud nastavím prioritu procesu na vysokou, tak se okamžitě projeví tato anomálie.
Vyzkoušel jsem již tyto možnosti nápravy (bez úspěchu):
- jiné ovladače (Catalyst 7.10, 7.1 a 7.8 )
- snížit či zvýšit přetaktování CPU či GPU
- změna nastavení hry (snížení antialisingu, detailů, atd.)
Jedinou možností nápravy je snížit prioritu procesu příslušné hry, pak se výskytu této anomálie skoro zcela zamezí. Tuto radu jsem našel na jednom fóru, kde si několik lidí stěžovalo, že mají podobné příznaky, tj. toto není ojedinělý problém jen mého počítače.
Moje sestava:
Asus K8V-XE, soc. 754
Athlon64 3000+@2310 MHz
PowerColor X1950GT (600/1300 Mhz)
1,5 GB RAM DDR1
FSP 350-60GLN (Fortron 350W)
Co je příčinou výskytu těchto neduhů? Jak se toho nadobro zbavit aniž bych musel stále měnit prioritu procesu?