Výsledky 1 až 25 z 37

Téma: [Q2/2013] Levný tablet

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Standardní [Q2/2013] Levný tablet

Protože mě možná bude čekat povícero cestování vlakem, kde se telefon i notebook ukázal pro zábavu nepraktický, uvažuju, že bych si taky koupil nějaký z těch TA-BLE-TŮ

Protože ještě nevím, jestli to bude "to ono", nechci do toho dávat moc peněz.

Požadavky mám zhruba takové:
    - 7-8", minimálně 1024x600 px
    - dvoujádro, aspoň 1GB RAM
    - baterie kolem 5h
    - mělo by to mít SDHC a použitelné HDMI (tzn. ne jak jsem někde četl, že tablet pouští zvuk do HDMI, ale duplikuje ho i na svých reprácích - nesmysl)

Chápu, že nejlepší je iPad (v mém případě Mini) i když by poslední požadavky splnil jen s redukcemi, ale 10k se mi do toho prostě dát nechce.
    S Androidem mám docela špatné zkušenosti z telefonu s nějakým 2.3, ale budu věřit, že se to do verze 4 nějak zlepšilo.

Zatím mám dva favority:
    http://www.alza.cz/3q-q-pad-lc0720c-d407441.htm - 3Q je jeden z těch levných výrobců, který je jakž takž "značkový" (jako třeba Ainol)
    http://www.alza.cz/yarvik-xenta-7-d379810.htm - ne moc známá značka, ale stejný tablet se kdysi prodával jako Hyiundai - z levných tabletů má imho nejlepší design

Nebo radši něco jiného na základě zkušeností? Nepředpokládám, že výrazně přežije záruku, ale během těch dvou let by měl být v rámci možností Androidu spolehlivý.
    Vůbec se v tom nevyznám, vybral jsem to v Alze vyloženě podle parametrů a vzhledu.
    Myšlení zkresluje realitu.

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    286

Standardní Re: [Q2/2013] Levný tablet

Jen abys pak nebyl z tabletu zklamany prave proto, ze to bude ve sve kategorii smejd...
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Věk
    39
    Vliv
    294

Snad ne.
    Z konceptu smartphonu jsem taky nebyl zklamaný, přesto že ten první, který jsem si koupil, byl ve své kategorii šmejd.
    Ale cesta se ukázala jako správná. Kdyby byla špatná, aspoň bych moc netratil.

To já tak trochu čekám, že nebude mít úplně bleskové reakce, že ty dotyky ne vždy úplně přesně rozpozná, že to občas celé spadne atd. Na to Android znám dost dobře, aby mě to nepřekvapilo.
    Ale snad na filmy a trochu webu to vlaku to bude Ok.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Jen dotaz - trocha webu ve vlaku se bude řešit připojením přes smartphone a nasdílením jeho přípojky? Či případně budeš jezdit vlaky, kde je wifi? Já jen, že ani jeden z těch levných cos postoval, nemá 3G, přitom v cenové kategorii (jasně, že s drobným příplatkem), kterou odvozuju z Tebou postnutých modelů, se to sehnat včetně 3G dá?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Kup si iPad, popripade Nexus a kdyz se ti nebude zdat, tak ho prodej. Nad temahle sragorama nema moc smysl spekulovat ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Věk
    39
    Vliv
    294

D_a_v_i_d> Všechny možnosti jsou relevantní. Některé vlaky Wi-Fi mají, mám i telefon, který by uměl net nasdílet (nicméně pokrytí tratí není úplně ideální, víme).

Fox> Jenže to je klasická rada:
    Q: Chtěl bych si koupit nějaký kombík, do kterého můžu dát kolo, tak do čtvrt mega.
    A: Kup si BMW Z4 nabo Audi A5. Sice se do nich kolo nevleze a stojí 4x víc, ale jsou mnohem lepší

Koupit si iPad nebo Nexus s 16GB není žádná výhra (tolik mám víc než dva roky v telefonu a není to moc - a to mi z té paměti neužírá OS), 32GB máme za 8K, respektive 11K. HDMI šlauch, to je 1300 u Applu, vyndat HDMI z Nexusu vyžaduje nějakou speciální formu magie, protože to půlce lidí vůbec nefunguje.
    To mi přijde jako docela ošklivá vlastnost údajného TOP zařízení ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 3DMark 2013 - výsledky
    Založil Krkavec v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 23.10.2013, 13:22
  2. PC pro hraní Tomb Raider 2013
    Založil karcer v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 19.04.2013, 15:48

Pravidla přispívání