Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Kompletní záloha systému (zkušenosti)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Vliv
    261

Standardní Kompletní záloha systému (zkušenosti)

Zdravím,

zajímaly by mě vaše zkušenosti s kompletní zálohou systému (win) a zároveň bych chtěl otevřít diskusi k jednotlivým produktům.

Osobně mám zkušenost s norton ghost 2003 (bootable). Spolehlivost 95% (občas se vytvoří nekonzistentní image a pokud se neudělá integrity check, doplatí se na to).

Záloha: restart>boot z cd/flash>backup
    Restor: restart>boot z cd/flash>restor

Při tomto způsobu je 100% konzistence dat. Nicméně je to zdlouhavý proces. Chtěl bych nástroj, který:

* dokáze vytvořit 100% bitovou kopii při běhu win
    * dokáže z win naplánovat restor, následně restartovat a obnovit z image (bez použítí boot cd)
    * v případě totálního kolapsu win dokáže nabootovat z cd a obnovit z image
    * bude kompatibilní s vista x64 (ideálně i s w7 x64)
    * nenáročný na systémové prostředky

Mě jsou známé (zevrubně) jen produkty od norton, acronis a systemrescuecd.

Jaké jsou vaše zkušenosti? Existuje nástroj, který dokáže splnit všechny mé požadavky s 99% spolehlivostí?
    Petr Kočandrle

Standardní Re: Kompletní záloha systému (zkušenosti)

Opravte mě někdo, jestli se pletu, ale IMHO nejde nikdy na 100% provést spolehlivě bitovou zálohu systému při jeho běhu.

Já používám CloneZilla LiveCD, zálohuje partition/disk na jinou partition/disk/LAN. Cena 0Kč, vejde se na bootovací vizitku a zatím jsem nezaznamenal žádný problém. Pochopitelně je nezávislé na verzi OS, ale pro zálohu/obnovu je nutný restart.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Member
    Vliv
    261

Ještě bych dodal, že jsem testoval integrovanou bitovou kopii svazku ve win7, kde jsem si připravil 10 změn - od nastavení, přes oprávnění, smazání souborů atd..

Cílem bylo zjistit, zda-li je zálohování od ms použitelné. Výsledky byly bohužel...žádné - nepovedlo se mi totiž restorovat image! Restor soft nebyl schopen najít zálohu z flešky, druhého disku, ani síťového disku. Podle mě je na vině přesun image z původního místa zálohování jinam a to nejspíš neustál. Navíc ms považuje všechny své uživatele za hlupáky a tak naprosto nesmyslně nepřidal možnost procházení souborového systému a libovolné volby image. Vše funguje jen a pouze v rámci jakéhosi blackboxsupertruperautomatu..grrrrr

Ještě se v tom povrtám a dám vědět..
    Petr Kočandrle

Nevím, jestli to je vůbec možné. Některé důležité soubory jsou při běhu windows nedostupné (jsou nepřístupné i pro čtení). Osobně taky používám Clonezillu. Tím, že nabootuješ z CD zálohuješ korektně ukončený systém, zatímco záloha z běžících windows nemusí být korektní, vždyť se neustále do nějakých souborů zapisuje a z jiných čte, windows se za chodu dynamicky mění.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Member
    Vliv
    261

Pravda, ikdyž se zdánlivě nic neděje, systém pořád pracuje. Nicméně zálohování windows, norton i acronis podporují kompletní zálohu za běhu, takže nějak to šlapat musí
    Otázkou je, jak moc spolehlivě
    Petr Kočandrle

Acronis ma dle meho jen jediny problem a to cenu (je placeny)

Jinak jak je to se 100% bitovou kopii (ktera je z behu windows podle mne nemozna), to nevim, nicmene dokaze rozhodne udelat presnou kopii systemu takovou, jaky kdybys vypl PC a znovu ho zapnul.

Jak je to s podporou W7 x64, to nevim, jinak 64b verze systemu by v poslednich verzich nemel byt problem.
    Casova zaloha mozna myslim je, zdali jde presne udelat operace zaloha, restart a restore - to jsem nezkousel, nicmene jestlize jsou verze Acronis primo pro servery, pocital bych i s obdobnou funkcnosti. Ostatni nalezitosti splnuje - start zalohy a restore se zacatkem primo z widli umi, start z CD ci flash zavadece umi, restore z HDD, flash ci DVD umi take a spolehlivost bych na tech 99% videl take (u mnou pouzivanych funkci), takze ja osobne bych si poradne procetl datasheet k nejake vyssi verzi Acronis Server - pokud to potrebujes seriozne a casto pouzivat a funkcne to bude vyhovovat - pak se prostredky za nej myslim vyplati.
    k tomu jedna dobra vlastnost - tedy spis souhrn dvou - rozhrani je v cestine a i graficky pekne vyvedeno, tim padem pro pouceneho a zakladnich znalosti prace s PC vedomeho - prijatelne a snadno naucitelne.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kompletní záloha programů
    Založil kecinzer v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 02.11.2008, 22:06
  2. Vista a rapidní zpomalení systému po instalaci SP1
    Založil Slayer(CZ) v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 12.06.2008, 12:19
  3. Obnovení systému - ochrana systému
    Založil Hanz v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 3