Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: MiniDV versus DVDkamera.

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní MiniDV versus DVDkamera.

Chcel by som sa spytat,aky je rozdiel medzi kvalitou obrazu ak prevediem
    video z MiniDV do PC a videom nahranym na DVDkamere.
    Samozrejme obidve kamery su co sa tyka parametrov skoro
    identicke.Ide mi o to ,ci ma vyznam platit na viac za to DVD.
    Este by ma zaujimalo,aku MINIDV by ste mi odprucali.
    Barton 2500+AbitKV7,Twister433MHzCL2
    SATA Maxtor120GB,Asus5224,LG4082,Pinnacle

Standardní

U DVD kamer zalezi na to jak dlouho chces natacet tj. volba komprese u MPEG2. MiniDV uklada data vzdy v beztratove kompresi. U DV je Standard play (SP) i Long play (LP) kvalitativne na stejno (lisi se jen hustotou zaznamu). DVD ma podle mne jedinou vyhodu, uzivatel si to muze jednoduse prehrat ve stolnim prehravaci, MiniDV je jinak vzdy lepsi volba.
    Po zkusenostech bych preferoval nejakou kameru s optickou stabilizaci a pravym sirokouhlym zaznamem. Naopak bych treba nepotreboval tricipovy snimac, jenz mi prijde pro amaterske pouziti relativne zbytecny (na 72cm TV jsem nevidel realne prakticky zadne rozdily u stejnych scenerii branych moji jednocipovkou a kolegy tricipovkou).

Standardní

DVD kamery jsou pořád relativně problematické (stačí pročíst jakékoliv testy), ale je to pohodlnější. Co se týče kvality samotné, bude imho slušné MiniDV vždycky lepší.

Ad 3xCCD - nad tím bych (vzhledem k novým modelům Panasoniců za lidské ceny) naopak vážně uvažoval, rozdíly tam jsou, ne že ne (otázka je, za co přesně může tříčip a za co vlastní konstrukce/elektronika kamery).

Osobně se mi dlouhodobě zdají nejlepší Panasonicy, ale vybíral bych ještě z Canonu, JVC, Sony a Sharpu. Nižší řady se obvykle liší hlavně vstupy/výstupy, případně některými režimy a hledáčkem. U Sony jsou imho velká plus použitelné aku a hlavně touchscreen.

Osobně bych dost zvažoval tohle http://www.jvc.com/product.jsp?produ...000&pathId=119 , kvalita mi přišla srovnatelná s MiniDV a všechno ostatní hodně slušné (hlavně velikost), ale u nás je to asi drahá sranda, v USA je to cca 900-1000 babek.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

OK tak si necham poradit a isiel by som do MiniDV,ale
    testov som cital dost,ale aj tak sa neviem rozhodnut.
    Neviem,co je dolezite a co zbytocnost nakolko to bude
    moja prva kamera.Podmienka je prepojenie s PC a
    kvalita obrazu.Taktiez by potesilo,keby zvladala
    napr. natacanie v neosvetlenej hale.

Standardní

Ja bych si dnes vybral asi Panasonic NV-GS250EG-S tj. nejlevnejsi model s optickou stabilizaci. Mam NV-GS35 a elektronicka stabilizace SIS preci jen neni to prave.

Standardní

A co vravite na canon 800?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání