Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: X600-PROBLEM

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní X600-PROBLEM

Zdar lidicky, mam docela velkej problem s ATI X600 na PCI-e. Kdyz nainstaluji XPcka PRO se SP2, a k tomu tam dam ovladace na MB, restartuju, tak mi to bezi v poho, ale jak tam dam nejnovejsi ovladace (nebo z CD) a dam HARDWAROVe URYCHLOVANI na plno, tak se mi rozeserou textury, restartuje se to a ani mi to nenabehne.
    DX:9.0C

KONFIGURACE: MB: A8N-SLI Socket939
    CPU: Athlon64 3000+
    RAM: 2x256 Kingston
    ZDROJ: 450W SWEEX (myslite, ze je to zdrojem??)

Standardní

Pokud je kvalitní (a je schopen dát alespoň 350W), tak to problém ve zdroji nebude.

Tady se řešilo něco podobnýho, zkus :

http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-.....

Vypadá to, že už je to v pořádku. Nejdříve jsem nahrál nejnovější ovladače, ale toto úplně nepomohlo. Později jsem v Biosu nastavil v PNP/PCI konfiguraci položku Clear ESCD na 'YES' (po restartu zpět 'NO') a zatím vše funguje OK.
    Stejně jsem problem nakonec vyřešil i já (Clear ESCD/Clear NVRAM). Doufám, že nyní bude vše ok... Víte někdo, proč na této položce (zřejmě) závisí správná inicializace grafiky?
    Taky bych doporučoval přeskočit Catalyst 5.2, je v nich něco v nepořádku
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Standardní

tak tuhle položku v nastavení vůbec nemám.Ale na starších deskách byla,to je fakt.Mám pouze:
    Plug &Play(Yes,NO) Init display first(PCI,PCI-Expres),Resources controled by(Manual.Auto),IRQ resources(aktivní jen když je předchozí pložka na MANUAL),PCI VGA Palette snoop(Yes,No)

Všechno jsem to několikrát zkoušel povolit nebo vypnout a nic.
    Taky jsem zkoušel podtaktovat grafiku v ATI tool(co kdyby to byl blbě nataktovanej kus od výrobce...Ale je to pořád to samý.Opravdu už nevím.Jo v DXDiag při testování 3D jsou na kostce černý pruhy.Vypadá to podle mě tak,jako kdyby nějaká pipeline nejela nebo tak něco.Možná že paměti.Nemáte někdo nějakej soft na otestování.Ten ATI tool pri testování artefaktu okamžitě padá.

Díky za pomoc

Standardní

Ještě můžeš zkusit tne BIOS vyresetovat a nastavit znovu. Ale to už je spíš taková poslední možnost.

Zkusíme jinak Jaký je výrobce karty?
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Standardní

Je to Ati Radeon Saphire X600 XT 128MB.
    Taky jsem to zkoušel z IDE disku,protože jsem se tady dočetl,že to snad dělá i SATA disk.
    Opravdu to v jednu chvíli chodilo,ale jak jsem dal otestování v3D Mark 05
    tak se to okamžitě zahryzlo a teď už se do toho funkčního stavu nemůžu dostat.To celý jsem zkoušel s ovladačema Catalyst 4.12. Ale s novýma( 5.1 i 5.2) to dělá to samý.
    Potřeboval bych tu grafiku někde otestovat,ale nikdo nemá PCI-e,takže fakt už nevím.Možná ještě fakt flasnout ten Bios.Kde bych našel opradu novej bios? Díky

Standardní

Nepsal jsem flashnout BIOS, ale vyresetovat Když už flashovat, tak pro desku (z webu výrobce). Jestli to nepomůže -> reklamace grafiky. Ale ještě počkej, přes týden je tu víc lidí, možná někdo poradí líp

Standardní

Myslíš resetovat BIOS MB? Protože o resetováni BIOSu GK jsem neslyšel.Mám to zpátky na SATA a šlape mi to jednu čárku před úplným HW urychlováním.Po naistalování všechny záložky na nastavení grafiky byly v pohodě(tak jsem to všechno stáhl na minimum(izotropní vyhlazování,anitaliasing atd..),ale jakmile jsem zkusil Catalyst(3D) tak se to kouslo a po náběhu systému se záložky ztratily a teď je tam jen záložka Catalyst control center + základní záložky(Obecné ,Adapter, Monitor...)
    Zlatý AGP

Standardní

jj, BIOS MB

Standardní

No já to zkusím,ale moc šancí tomu nedávám.Chtěl jsem stáhnout novej BIOS na MB,ale je to tak nová deska,že tam novej ještě ani není .

Standardní

Tak jsem vyresetoval BIOS MB a nic.Opravdu už mě nic nenapadá.Snad jen flashovat GK.

Standardní

Takze to nikdo tady nevi co stim??

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Baron
    Věk
    44
    Vliv
    274

Standardní

ja to zazil u vicero MB a vicero X600 ... bez uspesneho vysledku, vyse uvedenou radu jsem taky nemohl vyzkouset pac toto nastaveni MB nemel

nakonec jsem zmenil VGA na X700
    nějaký mobilní hračičky

Standardní

Tak SNAD už mi to šlape .Včera mě snad osvítilo nebo co.Dal jsem paměti do jinejch slotů,resetoval Bios MB a přepnul jumper(u kterýho ani nevím na co je ,do manualu jsem nekoukal ) na GK.Taky jsem jí trošku pokroutil a vypadá že to jde.Tak nevím čím to bylo.Jestl nějaká špatně zapájená součástka nebo ten jumper?? Ale spíš asi ty paměti.Jestli je to tím pájením,tak doufám že se ta závada projeví naplno,abych to mohl reklamovat.Takhle bych byl asi za blbce,přijít reklamovat jakoby dobrou GK.
    Tak díky všem kdo měl snahu pomoct a všem ostatním co nejmíň problému

Lord Deathskull

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání