Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Nejdou zavřít aplikace - proč ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Nejdou zavřít aplikace - proč ?

čus, mám problém, mám Mandrake 9.2 rc6 a dost často se mi stává, že mi nejdou zavžít různý aplikace - třeba teď hra Ftrozen - Bubble ( pomůže jen se odhlásit a pak znova přihlásit) . Existuje nějaký násilný ukončení aplikace jako třeba ve winXP, nebo W2k ?

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Spust konzoli, a zade ps ax, vypise to bezici procesy s jejich PIDem (unikatni cislo)
    Pak uz jen zadas
    Kód:
    kill 1234
    1234 je ten PID procesu ktery chces killnout. BTW pokud to nepomuze tak je jeste nasilnejsi ukonceni
    Kód:
    kill -9 1234
    To prvni jeste dava procesu sanci aby si po sobe uklidil a ukoncil, ten druhy ho killne nasilne
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

x xkach muzes pouzit jeste xkill a kliknout na to okno ktery chces zavrit

jinak frozen bubble mi taky nejde zavrit - to je nomalni, musis ho ukoncit ESC ve hre

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    x xkach muzes pouzit jeste xkill a kliknout na to okno ktery chces zavrit

jinak frozen bubble mi taky nejde zavrit - to je nomalni, musis ho ukoncit ESC ve hre
    Zkusenost pravi, ze xkill je lepsi nepouzivat. On zavre okno, ale ten program tam porad muze zustat a zrat klidne veskery vykon procesoru.

Mimochodem, u Mandrake a hlavne u nejake jejich RC se naprosto nedivim, ze ti to tuhne. Mandrake byl vzdy progresivni, pokud jde o nove verze programu, takze casto obsahuje neozkousene a ne uplne stabilni verze.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

ve skutecnosti to neni rc6 a release6 - tzn. full 9.2 + nejaky updaty

Member
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal tosuja
    [
    Zkusenost pravi, ze xkill je lepsi nepouzivat. On zavre okno, ale ten program tam porad muze zustat a zrat klidne veskery vykon procesoru.
    No me zkusenosti pravi, ze neni dobre pouzivat kill. Jedine reset ukonci vsecko. Pred tydnem jsem se dival na jeden film. Byl jsem varovan, ze se to asi v pulce sekne(spatne vypalene cedecko) a ze to mam posunut. Mplayer samozrejme totalni sek. Hodil jsem to do konzole a zacal zabijet.
    Trvalo mi asi deset minut nez jsem toho mplayera killnul(samozrejme kill -9).

Nevim s tema mechanikama to zabijani neni zrovna nejlepsi.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Standardní

Je velice dobré používat killnutí přes klávesovou zkratku, já to mám po vzoru hpcpg tj. alt+f4 = close; ctrl+f4 = kill.

Standardní

no ja zase nektere programy nesmim otvirat, jinak se kousnou a zabiju je jen s adminovskymi pravy...asi tim, ze jsem je otviral jako admin...hruza...a poradny prehravac tam teda neni :/ XMMS mi nejak nefacha...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

Citace Původně odeslal Airwolf
    no ja zase nektere programy nesmim otvirat, jinak se kousnou a zabiju je jen s adminovskymi pravy...asi tim, ze jsem je otviral jako admin...hruza...a poradny prehravac tam teda neni :/ XMMS mi nejak nefacha...
    zkus beep: http://beepmp.sourceforge.net - je dost schopny, uz 1.2. mela vyjit nova verze, ale nejak se jim nechce, na IRC je mrtvo
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání