Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Preneseni souboru nastavení uzivatelu

Standardní Preneseni souboru nastavení uzivatelu

Už jsem zoufalý. Na starém PC je cca 60 uživatelských účtů- Potřebuji je zkopírovat na nový PC. Ale protože se uživatelé hlásí do domény vytvoří se nový profil (složka) Franta.domena, protom slozka uzivatele Franta je zkopirovana. Takže jsem si říkal máme na to nástroj pro přenesení souborů a nastavení. Jenže ten přenese jenom nastvení uživatel, který provádí přenos tedy lokalní admin. Možna na to jdu špatně, ale potřebuju nakopnout správným směrem. jistým řešením jsou roamingové profily, ale vzhledem k jednorázové akci to je težko realizovatelné.

Díky moc za rady
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní Re: Preneseni souboru nastavení uzivatelu

Ja ti jenom reknu, ze to jde. Delal jsem to tady v praci na vsech pocitacich (slo o zarazovani starych pocitacu a uzivatelu do domeny, ale princip je uplne stejnej).
    Problem je, ze ja uz jsem dostal hotovej nastroj (skript v podobe exe souboru), pomoci kteryho se to osefovalo, takze realne pomoct nemuzu

Citace Původně odeslal wong Zobrazit příspěvek
    Ja ti jenom reknu, ze to jde. Delal jsem to tady v praci na vsech pocitacich (slo o zarazovani starych pocitacu a uzivatelu do domeny, ale princip je uplne stejnej).
    Problem je, ze ja uz jsem dostal hotovej nastroj (skript v podobe exe souboru), pomoci kteryho se to osefovalo, takze realne pomoct nemuzu
    No narazil jsem na USMT tak zkouším co to udělá. Začínám vidět problém v tom, že já to potřebuju offline. Tedy uživatel se na novém PC příhlásí a načte se starý profil. Uvidíme jestli si s tím USMT poradí
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p

Osobne bych na tohle volil nejaky automatizovany zpusob, jelikoz podobnou vec jsem resil cca pred dvema roky pri prejmenovani domeny (cela domena byla na W2000, takze se to lehce predelat nedalo a bylo nutne migrovat vsechny uzivatelske profily na "nove") a byla to silenost, ktera si vyzadala cely vikend.

Osobne jsem to tehdy delal tak, ze se vytvoril novy uzivatelsky ucet (josef.novadomena), do nej jsem se nalogoval a pak zacal laborovat s registry, kde jsem musel upravovat cestu k nastaveni profilu (klic ProfileImagePath v HKEY_LOCAL_MACHINE), dohledavat spravne profily pomoci SID, opravovat opravneni (nejakou dobu nefungoval protokol HTTPS - jen diky zapomenutemu opravneni), atd. atd. Tim padem jsem vlastne prepsal nastaveni noveho profilu tak, ze natahoval nastaveni stareho - vse OK, pokud byl uzivatel admin. Pokud to tak nebylo, bylo nutne se vyvarovat prehmatu s opravnenim a potrebne veci upravit (a ze jich malo nebylo).

Vzpominam na to nerad, byly s tim problem jeste dobrych 14 dnu po prechodu. Budes-li mit zajem, optam se byvaleho kolegy, zda mi neposlal muj navod, ktery jsem na to kdysi psal (melo to cca nejakych 12 bodu), ale radeji bych se priklonil k otestovani jednorazovych utilit jako je : moveuser, user state migration tool ci podobne (ty mi bohuzel nefungovaly z duvodu W2000, ktere jsme meli v domene). Nekde jsem na to snad videl i placeny one-click tool, ale je otazka, zda to ma v tomto pripade smysl.

EDIT : Me puvodni tema - http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=55172

EDIT2 : Mozna by nebylo spatne vyzkouset User Profile Wizard
    Naposledy upravil motorolarulez; 03.02.2009 v 16:10.
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Takže, nakonec se mi to podařilo přes USMT Windows User State Migration Tool 3.0. A to dokonce bez problému. A to si s cmd moc netkam

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Základy nastavení HW routeru - návod
    Založil Hardman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 04.01.2011, 11:47
  2. Windows Vista odmítá sdílení souborů
    Založil Dave . . . v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 05.12.2008, 18:51
  3. ATI RADEON 9800 PRO a nastavení v ovladačích
    Založil Rapier v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 15.07.2004, 21:20
  4. Návrh řešení upgrade - prace s MP3 10tis souborů a více
    Založil Aliencz v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 07.04.2004, 22:05
  5. Jakou fosnu pro AMD s velkymi moznostni nastaveni BIOSu?
    Založil Lopan v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 10.07.2003, 12:47

Pravidla přispívání